אחרי שנתיים וחצי מובארק שוחרר מבית הכלא: נשיא מצרים לשעבר פונה במסוק שנועד לפינוי חולים ופצועים מכלא "טורה" לבית חולים סמוך בעיר מאהדי. וכך יצא לפועל הליך השחרור שקיבל היום אישור סופי ממערכת המשפט המצרית. השחרור היום מבין כותלי בית הכלא מסיים כמעט שנתיים וחצי בהם מובראק הוחזק מאחורי סורג ובריח
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אמש קבע בית המשפט כי תקופת מעצרו החוקית נגמרה. החלטת בית המשפט בדבר שחרורו של הנשיא לשעבר התקבלה כבר אתמול - אולם הליכי השחרור בפועל נדחו להיום לאחר שהתברר כי לא יוגשו ערעורים נגד ההחלטה. מובארק צפוי לעבור ישירות להמשך אשפוז וטיפול בבית החולים.
מובארק בן ה- 85 זוכה מאישומי השחיתות שהיו נגדו, אך הוא צפוי לעמוד בקרוב לדין על חלקו בהרג המפגינים במהלך ההפיכה בשנת 2011 שהובילה לנפילת משטרו. בית המשפט המצרי כבר הרשיע את הנשיא שלעבר במעשה, ואף שלח אותו למאסר עולם, אך לאחר שעורכי דינו הגישו ערעור הורו השופטים על עריכת משפט מחודש.
משפט מתוקשר בצל הידרדרות במצבו הבריאותי
ההוראה על שחרורו של מובארק אתמול לא הפתיעה. כבר בתחילת השבוע טען פרקליטו של הנשיא לשעבר כי הוא צפוי להשתחרר ממעצר במה שהגדיר "48 השעות הקרובות". לדברי עורך הדין, פרקליטות המדינה במצרים ניקתה אותו מאשמה באחד התיקים המרכזיים שהביאו להעמדתו לדין, והסיבה היחידה שמובראק עדיין במעצר היא דיון על תיק שחיתות נוסף בו הוא מואשם.
במצרים דווח כי מדובר בניצול תקציב האחזקה השוטפת של הארמון לצרכיו האישיים שלו ושל משפחתו. לדבריו עורך הדין, גם מהתיק הזה מובארק יזוכה. "כל מה שנותר לנו הוא הליך מנהלי פשוט שצריך להימשך לא יותר מ-48 שעות", טען אל-דיב. "הוא צריך להשתחרר עד סוף השבוע". ברשת אל ג'זירה הזכירו כי עורך הדין כבר יצא בעבר בהצהרות דומות שגם בסופן מובארק נותר בכלאו.
מצבו הבריאותי של מובארק הידרדר בשנתיים שחלפו מאז הופל שלטונו. לדיונים בבית המשפט הוא הגיע פעמים רבות כשהוא קשור למיטה ולצידו צוות רפואי שמשגיח על מצבו. בריאיונות המעטים שהעניק לכלי התקשורת במדינה הביע מובארק דאגה ממצבה של מצרים - זאת לאור חוסר היציבות השלטונית השוררת במדינה.
מאז נפל שלטונו של מובארק בראשית שנת 2011, מצרים עומדת בפני תהפוכות רבות. תחילה עלה לשלטון מוחמד מורסי, נציג האחים המוסלמים, אך גם הוא בתוך חודשים ספורים הוסר מתפקידו. בעקבות המהלך - החלו בשבוע האחרון מהומות דמים בין כוחות הצבא לפעילי הארגון האסלאמי הקיצוני, מהומות שגבו את חייהם של מאות אנשים.