הוא בן 67, נושא את התואר הנכבד "סר" - ושווה מיליארדי דולרים: היזם ואיש העסקים הבריטי ריצ'רד ברנסון הצליח בענק בחיים - למרות שבכלל לא סיים את בית הספר התיכון. בסדרת כתבות מיוחדת לקראת החזרה לספסל הלימודים בסוף השבוע, נציג לכם בכל יום אישיות מפורסמת שהצליחה בגדול כנגד כל הסיכויים, למרות שנשרה מבית הספר התיכון. וזה ממש לא אומר שאנחנו מפצירים בכם לא ללמוד, אלא להפך. פרק ראשון בסדרה
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ברנסון עשה את הונו לאחר שייסד את מותג העל "Virgin" - מה שהחל כחברת תקליטים התפתח לחברת ענק שמספקת גם שירותי תקשורת, תיירות, תחבורה ותעופה ובימים אלה, גם שירות עתידני שצפוי להסיע תיירים סקרנים לחלל החיצון.
ברנסון הצעיר סבל מדיסלקציה ולא ממש הצטיין בבית הספר - מה שהוביל לבסוף לנשירתו מהלימודים בגיל 16. מי שגדל להיות איש עסקים נודע וצבעוני, עבר לעיר הגדולה ופתח עסק ראשון: עיתון המיועד לסטודנטים.
לאחר מכן החל ברנסון לעסוק במוזיקה: לאחר שמכר תקליטים באופן פרטי ובאמצעות שליחויות, הוא פתח חנות תקליטים משלו באוקספורד סטריט בלונדון, לה קרא "Virgin". בתחילת שנות ה-70 פתח חברת תקליטים בשם הזה, ולהקות שונות, בעיקר מז'אנר הרוק הפרוגרסיבי, החלו להשתמש בשירותיה - בין היתר ה"סקס פיסטולס".
בשנים שלאחר מכן, הלכו והתרחבו עסקיו של ברנסון - וזכה להצלחה דווקא בתחום התעופה עם חברת "וירג'ין אטלנטיק אירווייז" שהקים, שהלכה והרחיבה את צי המטוסים שלה והיעדים אליהם הגיעו. וזה לא רק תעופה ומוזיקה: החברה של ברנסון הלכה והתרחבה גם לתחומי התקשורת, משחקי וידאו, כרטיסי אשראי, הוצאה לאור של ספרים וחוברות קומיקס וגם משקאות.
ברנסון ייסד גם את חברת "Virgin Galactic" שמטרתה להטיס תיירים לחלל. עד היום טרם נערכו טיסות של תיירי חלל באחת מהחלליות של החברה - ועדיין ניתנת האפשרות לשריין מקום באחת הטיסות העתידיות הללו מעבר לאטמוספירה, לפחות למי שיש 200 אלף דולר. בתכנית התיירותית כלולה תצפית לעבר כדור הארץ וריחוף בתוך החללית כתוצאה מאובדן המשקל.
בפברואר 2016 השיקו ברנסון והפרופסור סטיבן הוקינג את ספינת החלל הפרטית החדשה של חברת "Virgin" והפרופסור הנודע הכריז כי אם יוכל, ישמח להיות בין אלו שימריאו בה לחלל. עד כה נרשמו מאות נוסעים למיזם, בהם גם כוכבים הוליוודיים כמו אנג'לינה ג'ולי, בראד פיט וג'סטין ביבר.