הסוד של אחד המאפים המוכרים ביותר בעולם: בטעם שקדים, חמאה או שוקולד - נראה שאין דרך טובה יותר לפתוח את הבוקר מאשר עם קרואסון ליד הקפה. אבל מה אם נספר לכם שאחד המאכלים הכי מזוהים עם צרפת... הוא בכלל לא צרפתי?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קרואסון (Croissant בצרפתית) לא הגיע במקור מצרפת, אלא דווקא מאוסטריה. המאפה הזה הוא גרסה משודרגת של מאפה אוסטרי בשם קיפפרל (kipferl) שקיים כבר מהמאה ה-13.
הקרואסון הוא בצורת חצי סהר - ולא במקרה. יש הטוענים כי הוא נוצר בכוונה בצורה הזו, המזוהה עם האימפריה העות'מאנית והאסלאם, כסמל לניצחון של בית הבסבורג - ממלכה עתיקה במרכז אירופה - על העות'מאנים המוסלמים, בקרב על וינה מימי הביניים.
עם השנים התגלגל "מאכל הניצחון" האוסטרי לצרפת וככל שעברו השנים הוא נודע כקרואסון - המזוהה כיום יותר מכל עם צרפת. אנחנו לא רוצים להרוס לצרפתים את חגיגות הזכייה במונדיאל - אבל בפעם הבאה שאתם לוטשים עיניים לעבר קרואסון טעים, השאלה היחידה לא תהיה רק באיזה טעם כדאי לבחור.