בפה גרילו, הקומיקאי האיטלקי הפופולרי, הוביל השבוע את תנועתו הפוליטית לזכייה ב-30 אחוזים מהקולות בבחירות שנערכו במדינה. ככל שהלבינה בלוריתו, כך גבר כוחו וככל שדיבר עוד ועוד על השחיתות של הבנקים, הפוליטיקאים והתקשורת, כך הצטרפו עוד ועוד המונים לעצרות של תנועתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גרילו תפס השבוע את מרכז הבמה הפוליטית באיטליה. ניתן לומר כי בלעדיו לא תורכב קואליציה. גרילו אינו מייצג את השמאל וגם לא את הימין. תנועת "חמשת הכוכבים" בהנהגתו טוענת כי בכוונתה להישאר ולגרש את המושחתים הביתה - גם אם הדבר יעלה בבחירות חדשות בקרוב.
בעבר, גרילו היה יקיר הטלוויזיה באיטליה, עד שצחק על הפוליטיקאים הלא נכונים בערוץ הלא נכון ומאז הוחרם באופן לא רשמי. כיום הבלוג שלו הוא אחד מהבלוגים הנצפים ביותר בעולם ודרכו ניהל את קמפיין הבחירות של תנועתו. באמצעותו סחף מאות אלפים לכנסי הבחירות שניהל אשר קראו "לנקות את האורוות".
על הפרק: שיקום הכלכלה השלישית בגודלה
מעמד הביניים באיטליה נאנק תחת מדיניות הצנע המתנהלת במדינה. הצעירים באיטליה הם הבסיס העממי שסחף השבוע 30 אחוזים מהקולות עבר תנועתו של גרילו. חברי התנועה הודיעו כי יקצצו את שכרם לאחר שייבחרו ב-60 אחוזים, במקום 36 אלף שקלים בחודש הם יסתפקו ב-15 אלף שקלים לכל היותר.
גרילו עצמו, כלל לא נבחר השבוע לפרלמנט ואפילו לא היה חלק רשמי מתנועתו. לטענתו, עבריינים שהורשעו בפלילים לא יכולים להחזיק בתפקיד ציבורי ומאחר והורשע בגרימת מוות ברשלנות לפני 30 שנה בתאונת דרכים, הוא נמנע מלרוץ ורק מושך בחוטים מלמעלה. מה שמוביל לשאלה - האם הוא יכול להעביר ביקורת על פוליטיקאים שהורשעו?
בפה גרילו הוא הפנים של הפוליטיקה שמחברת את האינטרנט עם כיכר העיר, אך המרחק בין מחאה חברתית עממית לבין מפלגת מרכז שבה כולם רבים עם כולם - גדול. על הפרק עומדים נושאים חשובים כמו שיקום הכלכלה השלישית בגודלה בגוש האירו, היחסים עם גרמניה, מדיניות הצנע ובשביל כל אלה נדרש יותר ממספר בדיחות על הבנקים.