לאחר שנים בהן הרפובליקה האסלאמית הייתה תחת בידוד, אזרחי אירן יכולים לנשום מעט לרווחה. ברחוב האירני קיבלו בברכה ובשמחה את בשורת ההסכם בין אירן למעצמות על תכניתה הגרעינית, ובמיוחד את הבשורה על ההקלה בעיצומים על כלכלת המדינה - שהביאו לעלייה באבטלה ולצניחת ערך המטבע המקומי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אירנים רבים בחרו לשתף את רגשותיהם ברשתות החברתיות. "כשפתחתי את אפליקציית האינסטגרם אתמול בלילה, כמה מחבריי העלו תמונות של דגלי אירן וארצות הברית", סיפר עסאל חליפור, תושב טהרן בן 29. "אחרי שקראתי את התגובות על כך שההסכם בין אירן למערב דמעות של אושר החלו לרדת מעיני. לא האמנתי שזה באמת קרה".
גם במערכת הפוליטית האירנית בירכו את הנשיא רוחאני ואת שר החוץ זריף על ההישג. גורמים מכל הקשת הפוליטית, ביניהם גם קיצוניים שהעבירו ביקורת על עצם השיחות עם המערב, אמרו לסוכנות הידיעות האירנית כי משלחתו של רוחאני לשיחות הביאה תוצאות טובות ומדובר בהתחלה טובה לדבריהם.
חמינאי: ההסכם - בסיס לצעדים הבאים
אמש נחת בטהרן שר החוץ של אירן, מוחמד ג'וואד זריף, והתקבל בכבוד מלכים בשדה התעופה על ידי מאות אזרחים. יחד עם זריף היו יתר חברי המשלחת האירנית למשא ומתן שהתקיים בז'נבה. הקהל הרב, שהורכב ברובו מסטודנטים וצעירים, הריע לזריף וכינה אותו שגריר של שלום.
המנהיג העליון של אירן, האייתולה עלי חמינאי, בירך אתמול על העסקה שנחתמה עם המעצמות בז'נבה. באיגרת ששלח לנשיא חסן רוחאני, שיבח חמינאי את צוות המו"מ של ארצו והדגיש: "ההסכם שהושג יוכל לשמש בסיס לצעדים החכמים הבאים".
"אין ספק שהסיוע האלוהי והעממי היוו מרכיב חשוב בהשגת ההסכם וכך יהיה גם בעתיד", כתב חמינאי. בהמשך האיגרת התייחס למשא ומתן הצפוי בין אירן לבין המעצמות על הסכם קבע. "על צוותי המו"מ האירנים להפגין עמידה איתנה בפני השאיפות של גורמים זרים. זה צריך להיות סגנון המו"מ שלהם תמיד - כעת ובעתיד".