בישראל כבר התרגלו לתדמית הלא מחמיאה של המדינה בתקשורת העולמית, אבל לאחרונה מתרבים הדיווחים השליליים בהקשר אחר: סוגיית הדרת הנשית. "יש מי שחוששים שישראל הופכת במהירות לחברה קיצונית הנשלטת בידי גברים", סיפרה אחת ממגישות הטלוויזיה ברשת חדשות בשפה האנגלית.
בשבוע החולף פשטו כתבים זרים רבים על האוטובוסים בירושלים, ביקרו בשכונת מאה שערים וניסו לתהות על תופעת הדרת הנשים. בניגוד לעברית, זוכה הסוגייה למונח פשוט וברור יותר באנגלית: הפרדה - segregation - כמו בדרום ארצות הברית של שנות ה-50.
"אם תעלו על אוטובוס באזור דתי - תיתקלו בהפרדה", הסבירה כתבת רשת "סקיי" הבריטית לצופיה. היא הבהירה כי "בישראל, לא מדובר בתופעה חוקית - אבל היא נעשית בכפייה עצמית".
הדיווח כלל גם הסבר מפי הרב יעקב הלפרין על הבעייתיות שרואים חלקים בציבור הישראלי בשירת הנשים: "יש לנו בעיה עם גברים שמאזינים לכך, כי הרבנים אמרו לנו להימנע מפיתוי".
נשים דתיות הסבירו: "רוצות להקל על הגברים"
כתב רשת "פראנס 24" הצרפתית הסביר כי "הסוגייה עוסקת באופן שבו רוצים להתייחס לנשים במרחב הציבורי, על פי אילו כללים רוצים לחיות, מי שולט - ולפי אילו חוקים".
כתבת הטלוויזיה של דנמרק דיווחה גם היא מירושלים: "אוטובוסים שבהם קיימת הפרדה מגדרית הפכו למחזה יומיומי". בניסיון להבין את הרציונאל שעומד מאחורי הפירוד, היא ראיינה את אחד מפעילי "משמרות הצניעות" שהבהיר לה: "זו הלכה מפורשת, אפילו לא לומדים את זה. אתה יודע מגיל אפס שזה ככה".
הוא אף התייחס להבעת הדאגה מצד מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ותקף אותה בחריפות באומרו: "מה היא רוצה באמת, שכולם יהיו כמו בעלה?".
הנשים שנשאלו על עמדתן באוטובוסים הציגו דעות מגוונות. בעוד שחלקן סיפרו על תחושת ההשפלה שהן חשות, גילו הדתיות, כמובן, הבנה לתופעה. "אנחנו עושות את זה כי אנחנו רוצות לעזור להם (הגברים)", סיפרה אחת מהן. "זה נועד להקל עליהם את החיים".
כשיורדים מהאוטובוס, כצפוי, מספקת מאה שערים הצגה חשוכה של הדרה לאורחים מחו"ל. תחנות הטלוויזיה הזרות צילמו את השלטים שהוצבו בחלק מרחובות השכונה, שבהם נאסר על נשים לצעוד במדרכות מסוימות יחד עם גברים. לכל העולם המערבי הועברו משם תמונותיהם של חרדים מגרשים צוותי עיתונות בגסות, תוך הבהרה להם כי הם אינם רצויים במקום.