עיתונאים רבים ביקרו בשנים האחרונות בקוריאה הצפונית וראו רק מה שהרשו להם לראות ולהראות, כשהתמונות הבולטות היו של נערות שובבות שנבחרו למצעדים או שייט באגם בבירה פיונגיאנג. במקביל, צילום של פיצוץ מגדל קירור באחד הכורים הגרעיניים היה כביכול אות לרצונה של קוריאה הצפונית בשלום.
בפועל, הטירוף המנהיגותי של קים המנוח הניע את גלגלי ציר הרשע שוב ושוב. פעמים רבות נשמעו הקריינים בערוץ הטלוויזיה הממלכתי מודיעים על שיגור לווין ריגול לחלל ועל ניסויים בנשק גרעיני.
באופן תמידי היה קים ג'ונג איל מבועת מפלישה שלעולם לא היתה מגיעה אליו. הוא ניצל את הידע הגרעיני שברשותו כדי לבסס הרתעה ולהביא אל דלתו את מעצמות העולם. בין היתר היתה גם פייסנות מוגברת ושליחים של רצון טוב מצד האמריקנים.
"היה אפשר לדבר איתו, הוא לא מטורף, זה המסר העיקרי. הוא התמצא בסרטים אמריקנים ואהב את מייקל ג'ורדן", אמרה מדלן אולברייט, לשעבר מזכירת המדינה האמריקנית.
על פי פרסומים זרים, גם שליחים ישראלים עלומים היו במדינה בשנות ה-90 ודנו בסיוע לקוריאה הצפונית בתמורה להפסקת תפוצת הטילים והנשק. לפי הפרסומים, קוריאה הצפונית שיטתה במשרד החוץ ובמוסד במקביל.
איש במערב לא ידע על מותו של קים ג'ונג איל במשך יומיים שלמים וזו ההוכחה הכי טובה שהמקום הזה באמת בלתי צפוי. כעת נותר לראות האם בנו של איל ויורש העצר, קים ג'ונג און, יוכל למלא את מקומו של אביו בניהול חלקו הצפוני של חצי האי הקוריאני.