השיחות בין אוקראינה לבין רוסיה נמשכות גם היום, וזאת למרות התקיפה האווירית האוקראינית בשטח רוסיה שהתרחשה לפנות בוקר, לראשונה מאז תחילת הלחימה. השליח הרוסי למשא ומתן, ולדימיר מדינסקי, פרסם תמונות מהשיחות שנעשות באופן מקוון, אך הדגיש: "עמדתנו לגבי חצי האי קרים ודונבאס נותרו ללא שינוי". ראש העיר קייב הכריז: "קרב גדול מתנהל מצפון וממזרח לעיר". במקביל, שגריר אוקראינה בישראל יבהן (יבגן) קורניצ'וק הודיע כי שר הבריאות ניצן הורוביץ ייצא בשבוע הבא לאוקראינה ויבקר בלבוב.

נשיא טורקיה ארדואן הודיע שישוחח הערב עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין והתייחס לשיחות בין אוקראינה לרוסיה. בהצהרה לתקשורת הדגיש הנשיא הטורקי כי על "פוטין וזלנסקי לנקוט בצעדים בנוגע לחצי האי קרים ודונבאס".

קודם לכן, גם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב המבקר בניו דלהי התייחס למשא ומתן ואמר כי יש "התקדמות בין הצדדים". עם זאת הוא הדגיש כי "עדיין אין הסכמים סופיים" וכי "השיחות צריכות להימשך". כך דווח בסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס.

עם זאת, דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב התייחס בספקנות כלפי השיחות בין הצדדים. על רקע השריפה במחסן הנפט בבלגורוד, הסמוכה לגבול עם אוקראינה, שנגרמה על פי דיווחים ברוסיה – מהתקפה אווירית של מסוקים אוקראינים, פסקוב ציין כי אירוע הוא "לא דבר שיכול להיחשב כמצב נוח להמשיך לקיים בו משא ומתן". באוקראינה טרם אישרו את דבר התקיפה.

הלילה הודיע הנשיא זלנסקי כי פיטר שני בכירים בשירות הביטחון הלאומי בטענה שהם בוגדים. "אין לי זמן להתמודד עם כל הבוגדים, אבל כולם ייענשו בזמן הנכון", אמר זלנסקי, שהוסיף כי שני החשודים שהודחו, ראש האגף הכללי לביטחון פנים וראש סניף שירות הביטחון באזור חרסון, בגדו בשבועתם להגן על אוקראינה.

זו הפעם הראשונה שזלנסקי הכריז על פיטורים במערכות הביטחון האוקראיניות מאז שהחלה הלחימה לפני כחמישה שבועות. בנוסף לכך, חשף נשיא אוקראינה כי המצב בדרום המדינה ובאזור דונבאס נותר קשה ביותר, והדגיש כי רוסיה צוברת מחדש כוחות בסמוך לעיר הנצורה מריופול.

פליטים נמלטים ממריופול הנצורה (צילום: רויטרס)
פליטים נמלטים ממריופול הנצורה|צילום: רויטרס

בתוך כך, החל מהיום יאלצו הלקוחות האירופיים של הגז הרוסי שנותרו לשלם ברובלים, כצעד תגמול של פוטין על הסנקציות המערביות נגדו. "הפעולות של האיחוד האירופי לא יישארו ללא מענה", איימו במשד החוץ הרוסי. "הסנקציות חסרות האחריות של בריסל כבר משפיעות לרעה על חיי היומיום של האזרחים האירופיים הרגילים". ברוסיה הבהירו כי לא יבקשו מהאיחוד האירופי להפסיק את הסנקציות שהוטלו על המדינה.

אדם חולף על פני צינור גז בוער שנפגע במהלך הפגזה בח (צילום: רויטרס)
אדם חולף על פני צינור גז בוער שנפגע במהלך הפגזה בחרקוב|צילום: רויטרס

הבכירים בשירותי הביטחון של אוקראינה שהודחו, הם לא היחידים שמשלמים מחיר על הקרבות בין אוקראינה לרוסיה. אתמול דווח כי אריק וידאו, ראש סוכנות המודיעין בצבא הצרפתי (DRM), פוטר או התפטר בעקבות הכישלון שלו לחזות את הפלישה הרוסית לאוקראינה. 

ארצות הברית התריעה על כך שרוסיה מתכננת לתקוף את אוקראינה עוד לפני שהחלה הלחימה בפועל לפני קצת יותר מחדש. מנגד, בצרפת העריכו שפלישה רוסית היא לא סבירה – בין היתר על בסיס המידע שהעבירה סוכנות המודיעין הצבאית בראשותו של וידאו. כל זאת, בשעה שנשיא המדינה עמנואל מקרון שוחח תדירות עם מקבילו הרוסי ולדימיר פוטין בימים שקדמו למתקפה.

המלחמה באוקראינה - דקה אחר דקה

16:50: הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית מבקשת לבקר במתקן הגרעיני בזפרוז'יה

16:39: ראש המועצה האירופית שארל מישל: ביקשנו מסין לעזור בעצירת המלחמה באוקראינה. מישל הוסיף: "סין צריכה לא להפריע בהטלת הסנקציות על רוסיה".

16:19: במריופול מעריכים: כדי לתקן את הנזק שנגרם לעיר יהיה צורך ב-10 מיליארד דולרים - כך לפי מועצת העיר האוקראינית.

15:56: נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי שוחח היום עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. זלנסקי מסר: "דנו על ההתמודדות עם התוקפנות הרוסית, בתהליך המשא ומתן ובחשיבות של הערבויות הביטחוניות". בנוסף, זלנסקי קרא להפעיל את הפעילות במסדרונות ההומניטריים ממריופול.

14:29: נשיא טורקיה ראג'ב טאיפ ארדואן אמר כי ישוחח היום עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ויגיד כי על פוטין וזלנסקי לפעול בנוגע לחצי האי קרים ודונבאס.

14:43: ראש העיר קייב הכריז: "קרב גדול מתנהל מצפון וממזרח לעיר".

14:42: ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג אמר למנהיגים האירופים כי סין דוחפת לשיחות שלום בין רוסיה לאוקראינה "שייעשו בדרך שלהם". הוא ציין כי סין דוגלת בשמירה על הנורמות והחוקים הבינלאומיים, ובהם: שמירה על השלמות הטריטוריאלית של כל מדינה.

14:13: נשיא טורקיה ארדואן התייחס לשיחה שעתיד לקיים עם פוטין, ואמר שהוא מתכוון לומר כי על "פוטין וזלנסקי לנקוט בצעדים בנוגע לחצי האי קרים ודונבאס".

12:50: שגריר אוקראינה בישראל, יבהן (יבגן) קורניצ'וק, סיפר במסיבת עיתונאים שקיים כי שר הבריאות הישראלי ניצן הורוביץ ייצא בשבוע הבא לביקור באוקראינה ובכך יהיה הבכיר הישראלי הראשון שמבקר במדינה מאז תחילת המלחמה. הורוביץ צפוי לבקר בלבוב, שם הקימה ישראל בית חולים שדה.

_OBJ

12:37: שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, המבקר בהודו, טען היום שמוסקבה מכינה תגובה על ההצעה האוקראינית בשיחות בין המדינות, ושיש התקדמות בנושא: "רואים הרבה יותר הבנה מצידם על המצב בחצי האי קרים ובדונבאס".

11:48: משרד העלייה והקליטה ורשות האוכלוסין הודיעו כי ביממה החולפת נחתו בנתב"ג 317 עולים חדשים וזכאי שבות, מתוכם 167 מאוקראינה והיתר מרוסיה ובלארוס. בנוסף, 248 בני אדם נכנסו באשרת תייר. מפרוץ המלחמה הגיעו לישראל יותר מ-20 אלף אזרחים אוקראינים, מהם יצאו 1,848 וסורבו 339.

11:43: בעקבות התקיפה המיוחסת לאוקראינה על מתקן לאחסון דלק בבלגורוד שברוסיה, סוכנויות הידיעות במוסקבה מדווחות: כוחות הביטחון בקורסק בכוננות גבוהה.

11:27: מושל מחוז קייב טוען: הכוחות הרוסיים ממשיכים לסגת מהאזור, ועוברים לכיוון בלארוס. הוא הוסיף שהרוסים גם עזבו את גוסטומל, שם נמצא שדה תעופה.

09:44: העיר מריופול שבדרום אוקראינה נותרה נצורה ו"מסוכנת מאוד" לכל מי שמנסה לצאת - כך אמר עוזרו של ראש העיר. הוא הוסיף כי הכוחות הרוסיים מנעו מיום חמישי כל אספקה ​​הומניטרית מלהגיע לתושבים הלכודים וכי ה"מסדרון ההומניטרי" המתוכנן לא נפתח.

09:33: סבא"א בודקת את הטענות האוקראיניות לפיהן החיילים הרוסים שכבשו את תחנת הכוח הגרעינית בצ'רנוביל עזבו לאחר שנחשפו ל"מנות משמעותיות" של קרינה - כך דווח בגרדיאן הבריטי

09:09: האוקראינים טוענים: הכוחות הרוסיים עזבו את תחנת הכוח הגרעינית בצ'רנוביל אחרי שנחשפו לרמות גבוהות של קרינה רדיואקטיבית בזמן שחפרו שוחות במקום. הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית הודיעה כי תחקור את הטענות.

08:10: מסוקים של צבא אוקראינה תקפו מתקן לאחסון דלק בעיר בלגורוד שברוסיה לאחר שחצו את הגבול בגובה נמוך - כך אמר מושל האזור. לדבריו, שני עובדים במתקן נפגעו בתקיפה והאזורים בעיר הסמוכים לגבול אוקראינה - פונו מתושביהם. באוקראינה לא לקחו אחריות על התקרית.

04:15: משרד ההגנה של בריטניה מסר כי רוסיה פורסת מחדש חלקים מכוחותיה בגאורגיה, כדי לחזק את הפלישה שלה לאוקראינה.