על רקע החשש לאסון בתחנת הכוח הגרעינית בזפרוז'יה, מנהיגי ארצות הברית, גרמניה, צרפת ובריטניה קראו בשיחה טלפונית שערכו אמש (ראשון) להדק את ההגנה על מתקנים גרעיניים שמאוימים על ידי המלחמה באוקראינה.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, קנצלר גרמניה אולף שולץ, נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, הדגישו כי הם מצפים ל"איפוק צבאי" סביב תחנת הכוח בזפרוז'יה, התחנה הגרעינית הגדולה באירופה שנכבשה על ידי הרוסים בחודש מרץ ונמצאת כעת בשליטתם. באזור מתנהלות הפגזות, ושני הצדדים מאשימים אחד את השני בירי.
במהלך סוף השבוע אף ביקשו ברוסיה מעובדים בתחנת הכוח שלא להגיע לעבודתם בגלל "פרובוקציה" שאוקראינה מתכננת להוציא לפועל. מנגד, האוקראינים טענו שפרובוקציה עלולה להתפתח דווקא מכיוון הצד הרוסי.
ארבעת המנהיגים מקרב בעלות הברית של אוקראינה גם ברכו על הסכם שאושר על ידי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במטרה לאפשר בעתיד לפקח האו"ם לבקש בתחנת הכוח. עם זאת, הם הדגישו פעם נוספת ש"התמיכה באוקראינה בהגנתה נגד תוקפנות רוסית תישמר".
החגיגות בקייב יצומצמו
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי קרא לאזרחיו להיות "ערניים" לקראת חגיגיות יום העצמות ה-31 שיחולו ביום רביעי בצל המלחמה – ולכן ימותנו. בקייב למשל נאסרו התכנסויות גדולות למשך 4 ימים, שכן בצבא האוקראיני הזהירו שרוסיה הציבה ספינות מלחמה נושאות טילי שיוט וצוללות בים השחור, כמו גם מערכות הגנה אווירית בבלארוס.
"רוסיה יכולה לנסות לעשות משהו מגעיל במיוחד, אכזרי במיוחד", אמר זלנסקי במהלך נאום שנשא סוף השבוע. "אחת המטרות המרכזיות של האויב היא להשפיל אותנו, אך עלינו להיות חזקים מספיק כדי לעמוד בפני כל מתקפה".
בינתיים, באוקראינה טוענים שהתוקפנות הרוסים נמשכת עם הפגזה ארטילרית שפגעה הלילה בעיר ניקופול שסמוכה לתחנת הכוח הגרעינית בזפרוז'יה. לפי המושל האזורי ולנטין רזניצ'נקו, 25 פגזים פגעו בעיר ב-5 מטחים שונים וגרמנו לשריפה באזור תעשייתי ולניתוק החשמל לכ-3,000 אנשים. עוד טוענים באוקראינה ש-5 טילי שיוט רוסיים נורו לעבר אודסה – שניים הופלו על ידי מערכו ההגנה האווירית ו-3 פגעו במטרות חקלאיות לדברי האוקראינים אך לא גרמו לנפגעים.