אמריקה בוחרת - הקול המוסלמי: הקהילה המוסלמית מצאה את עצמה נגררת למרכז מערכת הבחירות בארצות הברית בשלבים מוקדמים מאוד, ובעל כורחה. כ-3.5 מיליון מוסלמים חיים כיום בארצות הברית, מחצית מהם בעלי זכות הצבעה - אותה יצטרכו לממש ביום הבחירות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני נגד דונלד טראמפ", אומר היום מהגר מוסלמי. "לא יכול להיות שיגיע נשיא ויצהיר שהוא נגד כל המוסלמים". מצביעים מוסלמים רבים מסכימים עם אמירה זו והחליטו כי יתמכו בהילרי קלינטון או שלא יצביעו כלל.
דונלד טראמפ ידע לנצל את הפחד מארגוני הטרור ומגלי ההגירה ששוטפים את אירופה לטובתו. דבריו נפלו על אוזן קשובה - בעיקר למי שחוששים מטרור והגירה לא חוקית. "הוא מתכוון לחוקק חוקים נוקשים למוסלמים", מסביר מצביע מוסלמי, תומך קלינטון. "המצב יהיה קשה יותר למוסלמים".
צ'רנור סעד ג'אלו הוא האימאם המקומי במסגד הגדול בלב מנהטן. "בכל תפילה יש לנו בממוצע 200-250 מתפללים", סיפר ג'אלו על חיי הקהילה ההומים. "פוליטיקה איננה חביבה עליי. אחליט אולי ביום הבחירות. ההחלטה תהיה תלויה במי יהיה מועמד טוב יותר - כל אחד שמוכן להיות הנשיא של כל האמריקנים, ללא קשר לזהותם - אני אצביע לו".
טראמפ: יד קשה נגד ההגירה
הפיגוע הקטלני בסן ברנרדינו שגבה את חייהם של 14 בני אדם, בוצע על ידי בני זוג שהושפעו מדאע"ש. הפיגוע נתן את האות להצהרה השערורייתית של דונלד טראמפ בה הוא קרא למנוע ממהגרים מוסלמים להגיע למדינה.
לכך מצטרפת תקרית הירי הקטלנית שאירעה בחודש יוני, התקרית הקשה ביותר שידעה ארה"ב. עומר מאטין, אזרח אמריקני ממוצא אפגני פתח באש במועדון של הקהילה הגאה והרג 49 בני אדם. מאטין דאג להישבע אמונים לדאע"ש ולטעון שמדובר בנקמה על הטבח בסוריה. כל זה רק הוסיף לתבערה.
הנשיא אובמה הקפיד לחבק ולהימנע בכל מחיר מלהשתמש בביטוי "אסלאם קיצוני". טראמפ לעומת זאת, מבטיח יד קשה אבל גם טוען שמוסלמים רבים בעצם רוצים את זה. קלינטון אם תיבחר, תעמוד מול לחצים שלא להראות רכה מדי מולם. וממילא המצב של הלחימה מול דאע"ש ישפיע יותר מכל על היחס לקהילה המוסלמית.