לאחר שנשיא ארה"ב ג'ו ביידן הודיע הערב (ראשון) שהוא פורש מהמרוץ לנשיאות, המפלגה הדמוקרטית צפויה למנות בשבועיים הקרובים מועמד חדש לנשיאות. לפי הדיווחים בארה"ב, המועמדת הטבעית להחליף את ביידן היא סגנית הנשיא קמלה האריס, הן מכוח תפקידה כסגנית נשיאה והן מכוון שהיא היחידה שיכולה להשתמש בסכום התרומות האדיר שצבר הקמפיין של ביידן עד כה. לאחר פרישתו הודיע ביידן על תמיכתו המלאה בהאריס כמועמדת המפלגה הדמוקרטית לנשיאות. על פי הסקרים האחרונים שפורסמו בתקשורת האמריקנית, מועמד הרפובליקנים והנשיא לשעבר דונלד טראמפ - מנצח את קמלה אם השניים יתמודדו האחד מול השנייה.
האריס בת ה-59 היא פוליטיקאית מנוסה, שכיהנה בעבר כתובעת הכללית של מדינת קליפורניה וסנאטורית. היא הפכה לאישה הראשונה בתפקיד סגנית הנשיא, אם כי היא ספגה ביקורת על תפקודה וזכתה בשיעורי תמיכה נמוכים. בזמן כהונתה כסגנית נשיא היא התמקדה בעיקר בהפלות ובהגירה, ולצד תמיכה בישראל היא השמיעה לא אחת גם טון ביקורתי כלפי המלחמה בעזה.
סגנית הנשיא נולדה בקליפורניה לאם ממוצא הודי ולאב יליד ג'מייקה שלימד באוניברסיטת סטנפורד. היא למדה משפטים והחלה קריירה בתחום בקליפורניה, עד שהפכה לתובעת הכללית של המדינה. ב-2017 היא נבחרה לסנאט האמריקני, התמודדה על מועמדות המפלגה הדמוקרטית ב-2020 והפסידה, והפסיקה לכהן בסנאט לאחר שמונתה על ידי ביידן לסגנית הנשיא באותה השנה.
בזמן כהונתה כסגנית נשיא, האריס התמקדה בעיקר בנושאים פנים אמריקניים, ובייחוד בזכותן של נשים להפלות ובמשבר ההגירה הבלתי חוקית בגבול ארה"ב. האריס ספגה ביקורת על תפקודה כסגנית נשיא, בעיקר על היעדר הישגים ממשיים, וסבלה משיעורי תמיכה נמוכים מאוד. הייתה הגורם הבכיר הראשון בממשל שקרא להפסקת אש מיידית.
להאריס עבר ארוך של תמיכה בישראל ומאבק באנטישמיות. עוד כתובעת הכללית של קליפורניה, היא נאבקה באנטישמיות והצליחה להוריד את כמות פשעי השנאה במדינה. כסנאטורית, היא הציעה כמה הצעות חוק לגינוי תקריות אנטישמיות. בזמן הקמפיין ב-2020, האריס התחייבה שתחת כהונתה ישראל תמשיך לקבל סיוע צבאי ללא תנאים
בשנת 2017 נשאה האריס נאום ציבורי למשתתפי כנס AIPAC, שבו אמרה: ”אני מאמינה שישראל לעולם לא צריכה להיות נושא למחלוקת מפלגתית, וכל עוד אני סנאטורית, אעשה כל שביכולתי להבטיח תמיכה דו-מפלגתית רחבה בביטחון ישראל ובזכותה להגנה עצמית”. לצד זאת, היא הביעה את תמיכתה בפתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני שאליו צריך להגיע במשא ומתן בהסכמת שני הצדדים. בשל כך האריס מתנגדת לסיפוח יהודה ושומרון ואף כתבה ביוני 2020 לטראמפ, כי הסיפוח "יפגע בסיכויים להשגת פתרון של שתי מדינות באמצעות משא ומתן". בסוף 2017 הגיעה האריס לישראל, נפגשה עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, וביקרה בכותל, ביד ושם ובבית המשפט העליון.
במרץ, הפכה האריס לגורם הרשמי הבכיר ביותר שדיבר ישירות על הצורך בהפסקת אש, כשאמרה: "לנוכח הסבל העצום בעזה, חייבת להיות הפסקת אש מיידית של לפחות 6 שבועות. זה ישחרר את החטופים ויכניס פנימה כמות סיוע משמעותית". האריס הוסיפה שעל ישראל לעשות יותר למנוע את המשבר ההומניטרי ברצועה - "בלי תירוצים". מאוחר יותר באותו החודש, היא הזהירה את ישראל מפני כניסה לרפיח: ""מבצע ישראלי ברפיח יהיה טעות גדולה. אני לא שוללת שיהיו לכך השלכות נגד ישראל".
אחרי 7 באוקטובר, האריס הביעה תמיכה בישראל והדגישה שלישראל יש זכות להגן על עצמה. היא אף ארגנה הקרנה של סרטה של שריל סנדברג על האלימות המינית של חמאס. "אסור לנו להתעלם ולשתוק. הלב נשבר עבור כל השורדים ועבור כל הכאב והסבל בחודשים האחרונים בישראל ובעזה", אמרה באירוע.
המועמדים הנוספים
- מושל קליפורניה גווין ניוסם: בכלי התקשורת בארה"ב התייחסו לניוסם כאחד המועמדים בעלי הסיכוי הגבוה ביותר להחליף את ביידן. ניוסם מושל על המדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב, הוא תמך בנשיא ביידן לאורך כל כהונתו והוא ידוע בעמדות שמאל מוצקות. המושל ספג ביקורת רבה על משבר חסרי הבית במדינה שלו, נושא עימו הוא ייאלץ להתעמת במקרה ויזכה להזדמנות להתמודד לנשיאות.
- מושלת מישיגן גרטשן וויטמר: וויטמר זכתה בשתי כהונות כמושלת מישיגן, מדינה מתנדנדת בעלת חשיבות מכרעת בבחירות האמריקניות, מה שמחזק את מועמדותה הפוטנציאלית. וויטמר הוזכרה בכלי התקשורת האמריקנים פוליטיקו ו-NBC כמועמדת בולטת שעשויה להחליף את ביידן.
- מושל אילנוי ג'יי-בי פריצקר: בעברו היה איש עסקים, ובבעלות משפחתו רשת מלונות היוקרה הייאט. הוא ידוע בעמדותיו הליברליות בנוגע להפלות, זכויות להט"ב, רישיון נשק והגירה.