אייפונים (צילום: Jon Åslund)
אל תהיו חלק מהעדר. אייפונים. צילום: Jon Åslund, רשיון cc-by|צילום: Jon Åslund

הבעיה העיקרית עם האייפון היום, היא שפשוט לכל אחד יש אותו. מה הטעם להיות בעלים גאה של מוצר יקר ומשוכלל, אם הוא לא מבדיל אתכם מכל שאר בעלי המכשירים הזהים שאתם פוגשים בכל פינה? יצרני הטלפונים הסלולריים, כך נדמה, מודעים אף הם לבעיה, והם התגייסו לפתור אותה באמצעות לא מעט מכשירים נוצצים לא פחות ובעלי שיק, שיוציאו מבטי הערצה מהסובבים בכל פעם שתשלפו אותם מהכיסים. אספנו בשבילכם שבעה מכשירי סלולר סקסיים במיוחד.

Nexus One

אין תמונה
אי אפשר להתעלם ממנו. הגוגלפון

אי אפשר לדבר על אלטרנטיבות לאייפון בלי להזכיר את הגוגלפון. הנקסוס הוא אמנם עוד מכשיר מני רבים שמריץ אנדרואיד, אך הוא מצליח לשמור על בידול מחבריו. נוסף להיותו ספינת הדגל הסלולרית של גוגל, הנקסוס מגיע לא נעול, כולל מעבד Snapdragon חזק ואיכותי ומסך מגע מולטיטאץ' יפהפה. המכשיר, מתוצרתה של HTC, כולל גם GPS, איכות סאונד משובחת וזיכרון הניתן להרחבה, וכן תכונת ביטול רעשי רקע הנחשבת למוצלחת במיוחד. בצד החסרונות נמנים נגן מדיה ממוצע בלבד וכלי ניווט לא מוצלח בצורת טראקבול (מעין גולת גומי קטנה שמסובבים עם האצבע).

מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.1
אחסון פנימי: 512 מ"ב
חריצי הרחבה: חריץ microSD התומך בעד 32 ג"ב
מסך: 480 x800 פיקסלים, 3.7 אינץ'
מצלמה: 5 מגה פיקסל, כולל צילום וידאו

מחיר בישראל: החל מ-3,419 שקלים

Motorola Droid

הדרויד, או המיילסטון כפי שהוא מכונה באירופה ובישראל, הוא אחד ממכשירי האנדרואיד המתקדמים ביותר, שמבקרים רבים מעדיפים אותו אפילו על הנקסוס, שיצא לשוק חודשיים אחריו. המכשיר כולל מסך מגע גדול ומהמם ומקלדת QWERTY, ותומך במולטיטאסקינג בחלק מיישומיו.

מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.0.1 (בקרוב 2.1)
אחסון פנימי: 512 מ"ב
חריצי הרחבה: חריץ microSD התומך בעד 32 ג"ב
מסך: 854 x 480 פיקסלים, 3.7 אינץ'
מצלמה: 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי

מחיר בישראל: החל מ-4,180 שקלים

אין תמונה
מכשיר האנדרואיד הטוב ביותר בשטח, כרגע. דרויד

HTC Desire

כשמסתכלים על הדיזייר קשה להתחמק מהדימיון הרב לנקסוס. ההבדל המרכזי בין המכשירים, לפחות מבחינה חיצונית, הוא שהטראקבול המשוקץ של הנקסוס הוחלף בטראקפד בסגנון עכברי המגע של הלפטופים, וכפתורי המגע של הנקסוס הוחלפו בכפתורים פיזיים. הבדל נוסף הוא הוספת ממשק ה-Sense המוצלח של HTC. בנוסף, בזכות מעבד ה-Snapdragon הדיזייר צפוי להיות מסוגל ללכוד ולנגן וידאו באיכות HD מרשימה של 720p. המכשיר עוד לא יצא לשוק אבל אם יש לכם סבלנות לחכות קצת הנתונים הנוכחיים נראים מעניינים.

אין תמונה
כמו הגוגלפון, רק יותר טוב. HTC Desire

מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.1
אחסון פנימי: 512 מ"ב
חריצי הרחבה: חריץ microSD התומך בעד 32 ג"ב
מסך: 480 x800 פיקסלים, 3.7 אינץ'
מצלמה: 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי

מחיר בישראל: בשלב זה לא נמכר.

Nokia n900

לא בכדי נוקיה היא יצרנית הסלולרים הגדולה והנמכרת ביותר בעולם, אבל נראה כי מערכת הסימביאן שלה מעלה אבק אל מול החלופות הנוצצות של המתחרות. ה-n900 הוא ניסיון ראשון ומעניין של הענקית הפינית להמציא את הגלגל בעזרת מערכת Maemo מבוססת הלינוקס מפיתוחה על גבי טלפון סלולרי, שמראה פוטנציאל מרשים.

המכשיר כולל מסך גדול ונקי, מקלדת QWERTY מלאה, תכונות VoIP ומסנג'ר טובות וממשק משתמש חלק ומהיר. מנגד, מסך ה-n900 ממשיך במסורת מסכי המגע המעצבנים לשימוש של נוקיה, והמכשיר מעט לא נוח לשימוש ביד אחת שכן רוב פעולות מבוצעות במצב נוף (Landscape). ביקורות אחרות טוענות כי בניגוד למקובל מנוקיה, המכשיר אינו אינטואיטיבי וגם מעט שמן ביחס למקובל היום. כל חסרונות אלה, לצד מיעוט יחסי של אפליקציות זמינות, הופכות אותו למעניין בעיקר לחובבי טכנולוגיה נלהבים ולא למשתמשים המוניים – מה שדווקא עשוי להיחשב ליתרון במדד הדאווין.

מערכת הפעלה: Maemo מבוססת לינוקס
אחסון פנימי: 32 ג"ב
חריצי הרחבה: חריץ microSDHC התומך בעד 16 ג"ב
מסך: 800 × 480, 3.5 אינץ'
מצלמה: מצלמה אחורית של 5 מגה פיקסל ומצלמה חזיתית של 0.3 מגה פיקסל

מחיר בישראל: החל מ-2,986 שקלים

אין תמונה
למביני עניין בלבד. ה-n900 של נוקיה

Palm Pre Plus

פאלם ממשיכה לנסות להמציא את עצמה מחדש, שלא לגמרי בהצלחה. הפאלם פרי פלוס Palm pre plus הוא גירסה מחודשת של ה-Palm pre ומכשיר הדגל החדשה של החברה שמריץ את מערכת ההפעלה הכבר-לא-לגמרי-חדשה שלה WebOS, גם היא מבוססת לינוקס. כמו הפרי המקורי, גם הפרי פלוס כולל ממשק מגע ומקלדת QWERTY תחתונה הנשלפת כסליידר, רק שבניגוד ל-n900 של נוקיה, הפעם הסליידר הוא אנכי.

אין תמונה
הייחודיות של WebOS. ה-Palm Pre Plus

הפרי פלוס נפתר הכפתור המרכזי שהיה בחלקו החיצוני של המכשיר כשהוא סגור, והוא כולל נפח אחסון פנימי וזיכרון כפולים מבגירסה המקורית. הסליידר והמקלדת שופרו לנוחות רבה יותר והמכשיר הוא אף אחד הראשונים התומך בתכונה המגניבה במיוחד של טעינה באמצעות חשמל אלחוטי. תכונה זו, לצד הייחודיות של מערכת ההפעלה WebOS התומכת במולטיטאסקינג (בניגוד לאייפון למשל), מעלות את רמת הדאווין שלו בכמה רמות.

מערכת הפעלה: WebOS מבוססת לינוקס
אחסון פנימי: 16 ג"ב
חריצי הרחבה: אין
מסך: 320×480 פיקסלים, 3.1 אינץ'
מצלמה: 3.2 מגה פיקסל, כוללת גאוטאגינג

מחיר בישראל: בשלב זה לא נמכר.

BlackBerry Bold 9700

אין תמונה
מוצר הדגל של בלאקברי. BlackBerry Bold 9700

ה-Bold 9700 נחשב למכשיר הטוב ביותר של בלאקברי, וזה אומר לא מעט. הוא מציע טראקפאד אופטי לניווט, מקלדת QWERTY מוכחת ונוחה לשימוש, מסך נפלא, חיוביות מעולה ושיק עסקי למהדרין. עם זאת הדפדפן שלו לא מאוד נוח, וככל שהמתחרים משתפרים בטיפול בדואר אלקטרוני, גם "מכשיר הדגל" של בלאקברי מתחיל להחליד. הוסיפו לכך את היעדרו של מסך המגע ולא בטוח שהמכשיר הזה בכלל ראוי להיכלל ברשימה של תחליפי אייפון. למה בכל זאת הכנסנו אותו? כי עדיין, אי אפשר להתעלם ממוצר הדגל של בלאקברי ומכל ההיסטוריה הנלווית אליו.

מערכת הפעלה: Blackberry OS 5.0
אחסון פנימי: 1 ג"ב
חריצי הרחבה: חריץ microSD התומך בעד 32 ג"ב
מסך: 480 x 360 פיקסלים, 2.44 אינץ'
מצלמה: 3.2 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי

מחיר בישראל: החל מ-2,646 שקלים

BlackBerry Storm 2

אין תמונה
בלאקברי עם מסך מגע. BlackBerry Storm 2

כמו קודמו, גם המכשיר השני בסדרת סטורם של בלאקברי מביא את מסך המגע למכשירים של RIM, ושלא כמו קודמו, הפעם הוא כולל גם וויי-פיי. מסך המגע זכה לביקורות חיוביות בכל הקשור להקלדה מדויקת, בניגוד לבעיית ה"אצבעות השמנות" של האייפון. המכשיר כולל חיבוריות מוצלחת, וכמובן את תכונת הדואר האלקטרוני בזמן אמת המפורסמת של מכשירי הבלאקברי. רוצים את היוקרה של בלאקברי בלי לוותר על מסך מגע? זו התוצאה.

מערכת הפעלה: Blackberry OS 5.0
אחסון פנימי: 2 ג"ב
חריצי הרחבה: חריץ microSDHC התומך בעד 32 ג"ב
מסך: 480 x 360 פיקסלים, 3.25 אינץ'
מצלמה: 3.2 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי, מקליטה גם וידאו

מחיר בישראל: החל מ-2,435 שקלים

>> לא מספיק לכם? קבלו את הסלולרים של העתיד