חברה בשם Terracube פתחה בקמפיין קיקסטארטר עבור פיתוח סמארטפון חדש. הדגש: לא על טכנולוגיה פורצת דרך או גימיק אחר - אלא דווקא על קיימות וידידותיות לסביבה.
בחברה האמריקאית יוצאים מנקודת מוצא שהחלפת מכשיר בכל כמה שנים היא גם יקרה, גם מיותרת כי הדגמים גם כך כמעט זהים - והכי חשוב: פוגעת בסביבה, מאחר שהתחלופה הגבוהה מייצרת פסולת אלקטרונית מזהמת. על פי החברה, בארה"ב נזרקים לפח 135 מיליון סמארטפונים בכל שנה.
לפיכך, בחברה עובדים על סמארטפון בשם Terracube שתוכנן לעבוד למשך תקופה ארוכה, וכדי להבטיח זאת הם מעניקים 4 שנות אחריות מלאה (לעומת 2-1 שנות אחריות שמעניקות רוב היצרניות) הכוללת גם משלוח, מכשיר חלופי מיידי, החלפת סוללה חינם ותיקון של שברים ונזקי תאונות ב-40 דולר.
מעבר לכך, הוא מגיע עם מפרט, שלפחות על הנייר עומד בקנה אחד עם מכשירי פרימיום: מצלמה כפולה, מסך 6.2 אינץ', מעבד בעל שמונה ליבות מתוצרת מדיהטק, זיכרון RAM של שש גיגה בייט ואחסון של 128 גיגה בייט, שקע אוזניות ומערכת הפעלה אנדרואיד נקייה. מחירו עומד על 350 דולר. כתבי אתר Zdnet בילו עם אב-טיפוס של המכשיר במשך שבוע והתרשמו לטובה.
המכשיר ישווק בארה"ב החל בינואר
הפרויקט גייס כבר כמה עשרות אלפי דולרים וחצה את היעד המקורי שהיה נמוך יחסית (25 אלף דולר). החברה מבטיחה לספק את המוצר בינואר 2020 והוא יהיה זמין רק בארה"ב.
עם זאת, למרות האידיאולוגיה שעומדת מאחורי המכשיר, בפני המפתחים עומדת משימה לא קלה. משתמשים נוטים להיות חשדניים כלפי מותגי סמארטפון קטנים ולא מוכרים, ומעדיפים בדרך כלל יצרניות גדולות וידועות - או לחלופין זולות במיוחד. פיתוח סמארטפון חזק ואיכותי הוא משימה לא קלה גם לחברות ענק, ויש סימן שאלה גדול אם הסמארטפון הזה אכן יעמוד בהבטחות לביצועים טובים לאורך שנים ארוכות.
עוד ב-TheMarker
נתניהו הפר את החוק באמצעות הצ'אט-בוט - מלצר הורה להשיבו לפעילות מלאה
3 ק"ג פחות בחודש: לומן גייסה 8.5 מיליון דולר למכשיר שמודד חילוף חומרים
לא ברור גם אם החברה תצליח לשרוד כלכלית עם מודל עסקי המבוסס על מכירת סמארטפון זול, הענקת שירותי תיקונים נדיבים ושמירה על מלאי חלפים מספק לאורך שנים רבות. השאלה הגדולה היא אם רוכשים פוטנציאליים יוכלו לסמוך על כך שהחברה אכן תשרוד לאורך ארבע שנים כדי לספק להם את האחריות המורחבת המובטחת - שהיא בעצם ההטבה העיקרית כאן.
זהו אינו הסמארטפון היחיד שהוכרז באחרונה שמתמקד בעקרונות סביבתיים. בשבוע שעבר השיקה חברת FairPhone ההולנדית את הדור השלישי של מכשיר ה-Fairphone. במחיר של 450 דולר, זהו מכשיר שבנוי באופן מודולרי כך שקל מאוד לתקן אותו ועשוי מחומרים מסחר הוגן, פלסטיק ממוחזר ומורכב על ידי עובדים שזוכים לתנאים הוגנים.