אפל הודיעה בחגיגיות שגרסת מערכת ההפעלה האחרונה שלה, iOS 13, מותקנת כבר על יותר ממחצית מכל האייפונים בעולם, חודש לאחר השקתה. עם זאת, מדובר בעדכון גרסה מקרטע ובעייתי במיוחד מצד אפל: בחודש שחלף מאז שחרור iOS 13, החברה נאלצה להוציא בחופזה כבר ארבעה עדכונים נוספים כדי לתקן באגים, בעיות ופרצות אבטחה שהתגלו – כאשר כל עדכון גורם לבעיות חדשות.
גרסת מערכת ההפעלה iOS 13 לאייפונים הושקה ב-19 בספטמבר וכללה שורה של שדרוגים ושיפורים. עם זאת, זמן קצר לאחר מכן משתמשים התלוננו על כמות חריגה של באגים שונים, אפליקציות שנתקעו, פרצות אבטחה, נתונים שנמחקו מאפליקציות מסוימות, ואפילו בעיות במשחקים הפופולאריים פורטנייט ו-PUBG.
אפל הקדימה והוציאה עדכון גרסה, iOS 13.1, ימים ספורים לאחר ההשקה המקורית - עם תיקונים ומספר פיצ'רים חדשים. אך בעקבות באגים נוספים, למשל בחיי הסוללה, הוציאה גם את העדכון 13.1.1 ויומיים לאחר מכן גם את 13.1.2.
עוד ב-TheMarker
ההפך מ–WeWork: הישראלי שעזר להביא את זום לשווי של 19 מיליארד דולר ורווחיות
לענות לשיחה בנפנופי ידיים: גוגל השיקה את פיקסל 4
עדכון זה גרם לזרם מחודש של תלונות, בעיקר על ניתוקי שיחות פתאומיים בדגמי אייפון מסוימים ויש אפילו משתמשים שהתלוננו שהטלפון שלהם שבק חיים לחלוטין. לכן שלשום אפל הוציאה עדכון רביעי במספר, 13.1.3, שכולל אף הוא תיקוני שגיאות שונות – למשל תיקון בעיה שגרמה לכך שהטלפון לא צלצל בעת שיחה נכנסת.
אך כאמור, כל הבעיות האלה לא מנעו מאנשים לעדכן את האייפון שלהם. מנתוני אפל עולה שכ-50% מכלל האייפונים בעולם הריצו את מערכת ההפעלה האחרונה iOS 13 (על שלל תת-גרסאותיה) פחות מחודש לאחר השקתה. כשסופרים את האייפונים שנרכשו ב-4 שנים האחרונות, הנתון עולה מעט ל-55%.
אפל נוהגת להתגאות בנתון הזה בעיקר כדי לנגח את גוגל: מכשירי אנדרואיד ידועים לשמצה בכך שהעדכונים החדשים מגיעים אליהם באיטיות, מה שגורם לכך שרוב משתמשי סמארטפוני אנדרואיד נאלצים לעבוד עם גרסאות מיושנות יותר. כך למשל, אנדרואיד 9 שהושקה לפני שנה תמימה רצה על כ-10% בלבד מכלל מכשירי אנדרואיד בעולם, נכון לחודש מאי האחרון.