בשיאומי אף פעם לא משעמם; בין אם זו סדרת POCO, שכוללת מעבדים חזקים במחירים סבירים, או סדרת Redmi, שמושכת את מחירי הסמארטפונים כלפי מטה – ענקית הטכנולוגיה הסינית מנסה להישאר על הגל כל הזמן. הבשורה האחרונה היא Mi 11, סמארטפון שמכוון לפלח השוק העליון ושואף לתת קונטרה לספינות הדגל של גלקסי ושל אופו. האם הוא גם מצליח, ומה בדיוק תקבלו עבור 3,000 שקלים? בדקנו.
העיצוב
Mi 11 הוא אחד המכשירים היפים ביותר של שיאומי שנתקלתי בהם. מסך ה-AMOLED המעוגל משתלב יפה בפינות המכשיר; הצדדים מעוגלים ומבריקים; והגב מתכתי וכולל ציפוי מט, כך שהוא לא לוכד טביעות אצבע. תוסיפו לכך את מערך הצילום היפהפה, והתוצאה היא מכשיר יוקרתי שמרגיש פרימיום. בניגוד למכשירים אחרים של שיאומי, הוא לא כבד מדי (196 גרם) – והוא נוח לשימוש גם ביד אחת.
המסך
המסך – שמשתרע על 6.81 אינץ' ומכוסה בציפוי Gorilla Glass Victus - הוא אחת מנקודות החוזקה של המכשיר: טכנולוגיית AMOLED, קצב ריענון של 120 הרץ, בהירות גבוהה של 1,500 ניט ולא פחות ממיליארד צבעים. ללא ספק, מהמשובחים שנתקלתי בהם במכשירי אנדרואיד.
מתחת למכסה המנוע
החומרה ב-Mi 11 מצוינת: מעבד קוואלקום סנאפדרגון 888, כיאה למכשיר דגל שהושק באמצע 2021; בין 8 ל-12 ג'יגה בייט של זיכרון RAM; ובין 128 ל-256 ג'יגה בייט של נפח אחסון. במבחן התוצאה, מכשיר הדגל של שיאומי יכול להתמודד עם כל אפליקציה או משחק שמושלכים לעברו.
יחד עם המסך, והרמקולים שפותחו בשיתוף חברת הסאונד היוקרתית הרמן/קרדון, שיאומי מספקת חבילה מנצחת. החיסרון היחיד (והבולט) הוא ההתחממות המסיבית של המכשיר בעת מאמץ. גב הזכוכית הופך את המכשיר לרותח כל כך, שלעתים אי אפשר להחזיק אותו בזמן שימוש אינטנסיבי.
המצלמה
בזמן שכל יצרניות האנדרואיד מתחרות ביניהן מי מכניסה יותר חיישני מצלמה למכשיר, מערך הצילום של Mi 11 כולל "רק" שלושה חיישנים – אחד ענק בגודל 108 מגה, עוד חיישן אולטרה רחב בגודל 13 מגה פיקסל, וחיישן מאקרו פצפון בגודל 5 מגה פיקסל.
התוצאה היא מצלמה אחורית משובחת ואיכותית שיודעת לנפק תמונות וסרטונים מעולים ברזולוציית 8K, גם בתנאי תאורה בעייתיים. הצבעים טובים ונאמנים למציאות, וחשיפה חזקה לאור לא שורפת את התמונות.
מקדימה התוצאות מלבבות פחות: המצלמה הקדמית, ברזולוציה של 20 מגה פיקסל, מנפקת תמונות סבירות ולא יותר.
הסוללה
לרוב, מכשירי שיאומי כוללים סוללות בנפח גבוה מ-5,000 מיליאמפר. הפעם תיאלצו להסתפק ב-4,600 מיליאמפר בלבד – אך עם יכולות טעינה משופרות: באריזה מגיע מטען מהיר בהספק של 55W, והמכשיר תומך בטעינה אלחוטית בהספק של 50W. במבחן התוצאה, הסוללה מחזיקה יום עבודה.
בשורה התחתונה
Mi 11 הוא מכשיר דגל ראוי. יש בו הרבה יותר יתרונות מחסרונות: הוא יפהפה, נוח לאחיזה, בעל מסך, מעבד ורמקולים טובים, מצלמה טובה בסך הכל – וגם חריץ סים כפול, שטרם ציינו לזכותו. לחובתו יעמדו בעיית ההתחממות הקשה, והמחיר היקר ביחס למכשירי שיאומי (כ-3,000 שקלים בייבוא רשמי של קבוצת המילטון).
אם אתם מחפשים מכשיר דגל איכותי בתקציב סביר, Mi 11 ייתן לכם תמורה מצוינת למחיר (ומגן סיליקון נוח הישר מהקופסה) – בלי שתרגישו שהתפשרתם.