חברת התוכנה האמריקאית אפל תרכוש את חברת המצלמות הישראלית לינקס (LinX). סכום העסקה לא פורסם, אך גורמים בענף מעריכים כי הוא יגיע לכ-20 מיליון דולר. הפרסום הראשון על העסקה דווח ב"וול סטריט ג'ורנל".

דובר מטעם החברה פירסם הודעה שבה אושרה עסקת הרכישה. "אפל רוכשת לעתים חברות טכנולוגיה קטנות ואנחנו לא דנים באופן כללי בנוגע למטרות הרכישה או לתוכניות", נכתב בנוסח קבוע ששולחת אפל כאשר היא רוכשת חברות.

צפו במפגש של ריבלין ומנכ
קוק בביקורו בישראל|צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

לינקס מפתחת מצלמות קטנות שנמצאות בשימוש בסמארטפונים ובמכשירים ניידים נוספים. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לצלם כמה עצמים בו זמנית, ולפי החברה הם יכולים ליצור תמונות תלת-ממדיות.

לחברה אתר אינטרנט בעיצוב בסיסי שבו נכתב כי "לינקס מביאה מהפכה לתחום הצילום הנייד ומציגה אפשרויות מדהימות חדשות לטלפונים, טאבלטים ומחשבי אולטרה-בוק". הם כותבים עוד כי המצלמות של החברה קטנות באופן משמעות מכל מצלמה אחרת שנמצאת כיום בשוק.

בפברואר ביקר בישראל מנכ"ל אפל, טים קוק, ששיבח את הקשרים בין ישראל לאפל. "גייסנו את העובדים הראשונים שלנו בישראל ב-2011 ועכשיו יש לנו מעל ל-700 איש שעובדים ישירות בשבילנו ומעל ל-6,000 איש שמפתחים אפליקציות לפלטפורמת ה-iOS", אר קוק בפגישתו עם נשיא המדינה, ראובן ריבלין. "אז ישראל ואפל התקרבו בשלוש השנים האחרונות יותר ממה שהן היו אי פעם, ואנחנו רואים את זה רק כהתחלה של הדברים שאנחנו יכולים לעשות יחד״.

קראו גם: אהוד ברק ישקיע מיליון דולר בסטארט אפ ישראלי

זה היה הביקור הראשון של מנכ"ל אפל בישראל והוא ייצג את החשיבות שרואה החברה בכוח ההנדסי המקומי לתחום החומרה בחברה. "אפל בישראל כי כישרון הנדסי וגאונות של אנשים יוצאי דופן. זהו המרכז ההנדסי השני בגודלו של אפל בעולם. אתם חשובים מאוד לכל דבר שאנחנו עושים במוצרים שאנחנו בונים", אמר קוק לעובדי החברה באירוע חנוכת המשרדים החדשים בהרצליה.

למרכז הפיתוח של אפל בישראל יש תפקיד חשוב בפיתוח השבבים בהם משתמשים במגוון המכשירים של אפל. המרכז הוקם ב-2011, בעקבות רכישת הסטארט-אפ הישראלי אנוביט. בהמשך החברה גייסה לשורותיה גם את מפוטרי טקסס אינסטרומנטס (TI) והיא רכשה גם את חברת פריימסנס. באוגוסט 2014 פורסם כי אפל תפתח משרד בישראל.

פורסם במקור ב-Themarker

עוד ב-Themarker:
לנשים אין כניסה לענף 
ההון סיכון בישראל ובעולם
ההשקעה הראשונה של HP בסטארט-אפ: אדאלום הישראלית