האם פייסבוק נושאת באחריות לתמונת עירום של ילדה בת 14 שהופצה ברשת החברתית? זו שאלה שתעמוד למבחן במשפט שייערך בבריטניה.
פייסבוק טוענת כמובן שהיא מוחקת תמונות כאלה מיד כאשר מדווחים לה, אך נציגיה של הנערה יטענו כי הרשת החברתית צריכה לפעול יותר כדי למנוע מתמונות כאלה להיות נפוצות ברשת. פייסבוק ביקשה לפסול את התביעה, אך בית משפט בבלפאסט דחה את הבקשה.
גולשים אחרים, ככל הנראה נערים, פרסמו את התמונה של הנערה בעמודי שיימינג בפייסבוק מספר פעמים בין נובמבר 2014 לינואר 2016 וסחטו אותה. עורכי דינה של הנערה טוענים בתביעה, כי לפייסבוק יש את הכלים למנוע מהנערים לפרסם את התמונה מחדש אחרי שכבר הוסרה פעם אחת, ושלא צריך לדרוש את ההסרה בכל פעם מחדש, וכן שהיו צריכים לחסום את העמוד שבו התמונה פורסמה. הנערה תובעת גם את מפיצי התמונה.
פייסבוק מפעילה מנגנון דיווחים, אך יש כלים מתקדמים לזיהוי אנשים ועצמים בתמונות, כך שאפשר לשער שהיא יכולה גם לשים תמונה בעלת רגישות כזאת (עירום של קטינה) ברשימה שחורה - כך שאם מישהו מנסה להעלות אותה הוא ייחסם.
מי אחראי לתוכן?
פייסבוק נשנעת על חקיקה שלפיה היא פטורה מאחריות על כל פיסת תוכן שעולה אליה, בשל ההקיפים הגדולים שמתפרסמים.
שאלת האחריות הזאת עלתה בעבר באירופה, כאשר גוגל הייתה על הכוונת. נערים באיטליה התעללו בילד אוטיסט, צילמו את הנעשה והעלו לשירות גוגל וידאו (לפני שרכשה את יוטיוב).
בית משפט באיטליה קבע ב-2010 שגוגל לא פעלה מספיק מהר בשביל להסיר את הסרטון מהרשת, והרשיע שלושה בכירים בגוגל איטליה שנשלחו למאסר בפועל של 16 חודשים. גוגל טענה אז, בדומה לפייסבוק, שמסירה תוכן מיד כשמדווחים עליו, ואין לה יכולת לפקח עליו לפני הפרסום. ב-2012 התקבל ערעור של גוגל, ועונש המאסר בוטל.
מחקו את ילדת הנפלם
ההחלטה מגיעה על רקע סערה סביב פייסבוק על צנזור תמונתה של ילדת הנפלם. קים פוק צולמה במהלך מלחמת ויאטנם בהיותה בת 9 בלבד, כשהיא בורחת ערומה בכביש, לאחר שהכפר שלה הופצץ בנפלם. הצילום של ניק אוט מ-AP הפך לאיקוני והצלם זכה עליו בפרס פוליצר.
פייסבוק מחקה סטטוס שבו התפרסמה התמונה, ואחר כך נאלצה להתנצל בפני ראש ממשלת נורווגיה על הטעות, והודתה כי הערך ההסטורי של התמונה גובר על המדיניות שאוסרת עירום ברשת החברתית.