בזמן שבישראל מצקצקים על ילדים שבוחרים לנצל את החופש לשוטטות ברחובות בחיפוש אחרי פוקימונים, במקומות אחרים יש ילדים שמנצלים את החופש לפעילויות שגורמות למשחק בסמארטפון להיראות כמו שיא התרבות.

הילדה הציידת אריאנה גורדין והג'ירף שצדה (צילום: מתוך דף הפייסבוק Aryanna Gourdin - Braids and Bows, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
אריאנה גורדין והג'ירף|צילום: מתוך דף הפייסבוק Aryanna Gourdin - Braids and Bows, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

אריאנה גורדין בת ה-12 מיוטה שבארה"ב נסעה בתחילת החודש לחופשה בדרום אפריקה עם אביה, איליי. בדרום אפריקה הם עשו מה שהם הכי אוהבים לעשות: לצוד. במהלך החופשה העלתה אריאנה לדף הפייסבוק שלה, "צמות וקשתות", תמונות שלה לצד גופות של זברה וגי'רפה שהרגה - את הזברה בחץ וקשת ואת הג'ירפה ברובה.

"אחד מהדברים שהכי חלמתי לצוד", כתבה על תמונת הזברה, ועל רצף תמונות הג'ירפה, שבאחת מהן היא נראית אוחזת בליבו של בעל החיים, כתבה "זמנים טובים באפריקה".

התמונות הצליחו להרגיז הרבה אנשים, ובמיוחד אלו של הג'ירפה, שבהן אריאנה נראית שמחה במיוחד, כמעט משועשעת, מהרג החיה הנמצאת בסכנת הכחדה ומוגנת מציד ברוב המדינות בהן היא עדיין קיימת. הסטטוס עם התמונות זכה ליותר מ-1,800 תגובות במגוון שפות, שחלקן הגדול קללות ואיומים נגד אריאנה ואביה.

בין הקללות שהוטחו בה היו "מגעילה", "חולה", "חסרת לב", "שונאת חיות", "רוצחת סדרתית עתידית" ו"מרושעת", לצד מילים פחות מהוגנות. תגובות אחרות איחלו לאריאנה למות ואף הביעו תקווה למוות בדרך דומה לזו בה הרגה את הג'ירפה - ציד על ידי אדם.

בראיון לרשת הטלוויזיה ABC בשבוע שעבר, הביעה אריאנה מעט הבנה למקללים: "הם אוהבים חיות", היא אמרה, והוסיפה מייד: "אבל גם אנחנו אוהבים חיות. זה פשוט שאנחנו אוהבים גם לצוד".

"התחלתי לצוד כי זה משהו שהמשפחה שלי עושה כבר דורות ואבא שלי הכניס אותי לזה כשהייתי קטנה, סיפרה אריאנה והוסיפה כי זה משהוא שאני מוקירה ונהנית ממנו, ואני רוצה שאנשים אחרים יראו מה יכולתי לחוות. לעולם לא אסוג מציד, כי אני ציידת ולא משנה מה אנשים אומרים לי, לעולם לא אעצור", הכריזה.

איליי, מצידו, טוען שהג'ירף אותו צדו היה "בעייתי" והתנכל לג'ירפות אחרות, ולכן הוצע להם לצוד דווקא אותו, כדי להציל את הג'ירפות האחרות בשבט. הוא הוסיף שהבשר נתרם לכפר קרוב, בו ישמש להאכלת 800 יתומים במשך חודש. "אנחנו גאים להיות ציידים ולעולם לא נתנצל על כך", סיים.

אלא שג'ף פלוקן, מנהל אזור צפון אמריקה בקרן הבינלאומית לרווחת חיות (IFAW), לא מאמין לתירוץ של איליי ואמר ל-ABC כי "אני לא קונה את זה. ב-2016 לא צריך להרוג חיות מוגנות כדי להציל אותן". הוא גם ציין כי תושבי אפריקה, שלמענם נתרם בשר הציד במקרים רבים (למעט הראש וקרניים בחיות שיש להן כאלו, שהציידים לוקחים איתם למזכרת), לא באמת מרוויחים מהציד. אחת הסיבות לכך היא שהסכומים המשלומים עבור הזכות לצוד גבוהים משמעותית ממחיר הבשר, ואם בשרן של החיות הניצודות היה דרוש לקהילה המקומית היא היתה צדה אותן בעצמה.

אך פלוקן גם אינו מזדהה עם הלינצ' האינטרנטי נגד אריאנה. "זה עצוב בכל פעם שחיה בסכנת הכחדה כמו ג'ירפה נהרגת בשביל הכיף, בלי קשר למי עושה את זה", הכריז באתר הארגון בו הוא עובד. "(אך) כל האנרגיה השלילית הממוקדת בזה לא צריכה להיות מופנית לאדם כלשהו, במיוחד קטין. אנו יודעים שהבעיה כל כך הרבה יותר גדולה מכל אחת מהתקריות הבודדות האלו. ההריגות האלו היו רק שתיים מאלפי אלפים של חיות שנהרגות בשביל ספורט מדי שנה - ביניהן 200,000 חיות ממינים מאוימים שנהרגו בשביל מזכרות בעשור האחרון. על ציידי מזכרות להפסיק לקחת את חייהן של חיות פרא רק בשביל הכיף".