פייסבוק הכריזה אמש (ג') כי בעקבות אירועי הטבח במסגדים בניו זילנד בחודש שעבר, שתועדו באמצעות שירות הלייב שלה והופצו שוב ברחבי הרשת, היא תחסום הזרמת שידורים כאלה כבר בשלב השידור החי.
"החלטנו שאנשים שיפרו את מדיניות החברה לא יוכלו להשתמש בשירות השידור החי", נכתב בהודעה של החברה. פייסבוק הוסיפה כי היא תרחיב את ההגבלות בשבועות הקרובים, כך שאותם אנשים שהפרו את מדיניות השידורים החיים גם לא יוכלו להפיץ מודעות ממומנות באמצעות פייסבוק.
"היום אנחנו מהדקים את המדיניות שלנו באופן ישיר סביב שידורים חיים. אדם שיפר את המדיניות שלנו לא יוכל לבצע שידורים חיים למשך 30 יום לפחות. למשל, אדם ששיתף קישור לסרטון של קבוצת טרור שמפיצה איומים - יורחק באופן מיידי מהרשת", נכתב בהודעה של פייסבוק.
לפני חודשיים יצא ברנטון טרנט למסע הרג אכזרי בשני מסגדים בעיר כרייסטצ'רץ' שבניו זילנד, שאת כולו הוא תיעד בשידור חי בפייסבוק לייב ובמהלכו רצח 49 בני אדם. בימים שלאחר הטבח נאבקו פייסבוק, טוויטר ויוטיוב בסרטון ששוכפל והופץ בכל הפלטפורמות, אף שהמדיניות בכל אותן חברות אוסרת הפצת תכנים פוגעניים. החברות כשלו באכיפה - אף שמדובר בטכנולוגיות שהן פיתחו וספגו על כך ביקורת - "זה מוכיח שאין דרך אחראית להציע שירותי הזרמת תוכן בשידור חי ברשתות החברתיות", אמרה ראשת ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן.
עוד ב-TheMarker
אמזון, מאחורייך: גוגל רוצה נתח גדול מהסחר המקוון
תמצאו תחביב חדש - או איפה פוגשים היי-טקיסטיות בימינו?
לדברי החברה, ההפצה החוזרת של סרטון הטבח התאפשרה באמצעות שינוי הגדרות הסרטון ששוכפל, ועל כן החברה השקיעה בפיתוח תוכנות איתור מתקדמות יותר על מנת להתחקות אחרי סרטונים פוגעניים. לדבריה של שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק, הסרטון שוכפל ליותר מ-900 גרסאות שונות. בהודעה נכתב כי בעקבות מסקנות מהאירוע הקשה החליטו בפייסבוק להשקיע 7.5 מיליון דולר במחקר משותף עם מספר גופים אקדמאיים כדי לשפר את טכנולוגיות ניתוח וזיהוי התמונה ולאתר אירועים כאלה מהר יותר, כמו גם מניפולציות בסרטונים ובהגדרות.