פייסבוק היא אמנם אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, והכסף זורם לכיס שלה מהר יותר משישראלים זורמים לנתב"ג בחופש - אבל היא עדיין בלחץ. קהל המשתמשים שלה מתעייף, או לפחות מתבגר. כל הצעירים נמצאים בסנאפצ'ט, ואפילו אינסטגרם כבר לא מצליחה לשמור עליהם נאמנים למארק צוקרברג.

אתמול (ש') התחילה החברה במה שנראה כמו מאמץ אגרסיבי במיוחד למשוך את המשתמשים הצעירים, והשיקה את Lifestage ("במת חיים"), רשת חברתית שמיועדת אך ורק לתיכוניסטים וזמינה כרגע לאייפון בלבד.

ההרשמה ל-Lifestage מוגבלת לבני 21 ומטה, אם כי החברה מודה שאין לה דרך לוודא שכל מי שנרשם הוא אכן כזה, והיא לא מתחברת לחשבון פייסבוק, כדי ליצור הפרדה מוחלטת.

הפרופיל האישי שלכם ב-Lifestage לא ישאל אתם על מה אתם חושבים או יזמין אתכם לכתוב הגיגים. במקום זה, הוא ישאל אתכם שאלות כמו מה אתם אוהבים, מה לא, איך אתם נראים כשאתם מחייכים או כשאתם עצובים, מי החבר הכי טוב שלכם או איך אתם רוקדים. את התשובות אתם צריכים לצלם בווידאו וככל שתעלו תשובות ליותר שאלות תקבלו יותר נקודות.

כדי לנסות לעודד כמה שיותר תלמידי תיכון להירשם, לא רק שהאפליקציה לא קשורה לפייסבוק, אלא שהיא אף תלויה בבית הספר בו אתם לומדים. בעת ההרשמה תתבקשו לספק את הפרט הזה, וכל התלמידים מבית הספר שלכם יופיעו אצלכם בפיד. הפיד ייפתח רק לאחר שיירשמו 20 תלמידים, כדי לגרום לכם להתחנן לחברים שלכם שיירשמו.

מי שאחראי על האפליקציה הוא מייקל סיימן, שבגיל 19 בלבד כבר מנהל צוות בפייסבוק. הוא התקבל לעבודה בחברה ישר מבית הספר התיכון, לאחר שיצר אפליקציה שהצליחה למשוך את תשומת ליבה של החברה. הוא מספר לבלוג ההייטק טק-קראנצ' כי הרעיון הראשוני הגיע כאשר שמע את אחותו מדברת עם חברה בטלפון ומבקשת ממנה לנחש איזו מילה מייצגת כל תמונה ששלחה לה. בהשראת השיחה פיתח את 4Snaps - אפליקציה שמציגה 4 תמונות ומזמינה אתכם לנחש מה המילה המשותפת להן. היא כבשה את החנויות והגיעה למיליוני הורדות.

מייקל סיימן, שעבר מהתיכון לניהול צוות בפייסבוק (צילום: Michael Sayman, Facebook)
האפליקציה שהפכה ללהיט הביאה הצעת עבודה בגיל 17. סיימן|צילום: Michael Sayman, Facebook

כשהעומס על האפליקציה הגיע לשלב שבו לא היה לסיימן מספיק כסף לשלם לפייסבוק, ששימשה כמארחת שלה, הוא ניהל משא ומתן שבסופו הזמין אותו מארק צוקרברג להתמחות בחברה. לאחר ההתמחות הוא קיבל את המשימה לנהל פיתוח של אפליקציה לבני גילו, ואת התוצאה הציג ביום שישי (שעון ארה"ב).

לדבריו, כדי לקבל השראה הוא הלך לראות איך עבדה פייסבוק ב-2004, בתקופה בה היתה מיועדת לתלמידי מכללות ואוניברסיטאות בלבד. כתחליף לדרישת הבסיס לכתובת עם סיומת edu (המקבילה האמריקאית ל-ac.il) הוא החליט שההצטרפות לאפליקציה החדשה תהיה תלויה בשייכות לבית ספר, כאשר התלמידים עצמם יכולים לדווח אם אחד המורים או סתם מבוגר מתחזה נרשם כתלמיד בבית הספר.

כדי לבדל את האפליקציה מסנאפצ'ט, היא לא כוללת תקשורת אישית. במקום זה, בפרופיל של כל תלמיד יש שורת "דברו איתי", שבה אפשר להפנות את החברים לסנאפצ'ט, וואטסאפ או כל אפליקציית תקשורת אישית אחרת.