פייסבוק חשפה כי כמאה מפתחי יישומים היו עשויים לגשת לנתונים שלכם לא הסכמתכם, כך נכתב בבלוג הרשמי של החברה. מדובר ביישומים חיצוניים שעושים שימוש בחשבונות פייסבוק - כמו משחקים או כלים לעריכת תמונות.
מהחברה נמסר כי היא הסירה את הגישה לאותם מאה מפתחים, וב-60 ימים האחרונים לפחות 11 מהם ניגש לנתונים אישיים של משתמשים. "למרות שלא ראינו שום הוכחות לשימוש לרעה, אנו נבקש מהם למחוק את כל הנתונים שהיו עשויים לשמור ואנו נערוך ביקורות כדי לאשר שנמחקו", נכתב בבלוג.
מאז פרשת קיימברידג׳ אנליטיקה שהתפוצצה באפריל 2018, פייסבוק הבטיחה לשמור על הפרטים שלנו וביצעה שינויים בפלטפורמה. באותו הזמן נחשף כי עשרות מיליונים מבין משתמשיה של פייסבוק גילו - הפעם לא בתור שמועה או חשד אלא כעובדה - שמכרו אותם. פרטיהם האישיים נמסרו כלאחר יד לגורמים מסחריים שעשו בהם ככל העולה על רוחם, לרבות תמיכה בקמפיינים פוליטיים אפקטיביים במיוחד.
בפייסבוק ידעו על כל זה בזמן אמת, נקטו באדישות, ובעיקר לא סיפרו לאף אחד שזה קרה - עד הרגע בו הפרשה הודלפה לתקשורת. פרשת קיימברידג׳ אנליטיקה היא אמנם לא הפעם הראשונה בה נתפסה פייסבוק בהפקרת מידע אישי של משתמשיה, אך חומרתה היא זו שהשבה את תשומת לב הציבור לבעיות בניהול הרשת החברתית.