לורן יודצקי הייתה בת 15 כשהכירה את חן חלבי. זה קרה בשנת 2020, בשיעורי מתמטיקה בקריות, כשהיא תלמידת כיתה ט' והוא המורה שלה לחמש יחידות. היום, חמש שנים אחרי, הם משדרים קשר קרוב במיוחד, שממשיך לעורר עניין - בעיקר בזירה שבה הכול נמדד בכמות צפיות, לייקים ותגובות: הטיקטוק.

בחודשים האחרונים מעלים יודצקי וחלבי סרטונים משותפים שמייצרים לא מעט עניין - ולא פחות מזה גם ביקורת. אחת הסיבות לכך היא פער הגילאים ביניהם - 17 שנה - והשאלות סביב טיב הקשר בין התלמידה והמורה. הם מציגים את הקשר ביניהם כקשר עמוק ואישי, אבל הולכים במודע על הקו הדק שבין זוגיות לחברות. "אנחנו אף פעם לא אמרנו שאנחנו זוג", מבהירה יודצקי בשיחה עם mako. "אבל גם לא אמרנו שאנחנו לא. זה בכלל לא העניין מבחינתנו. אנשים יכולים להפליג עם הפנטזיות, זה שלהם".

@lorenyuditsky משיב/ה ל-@funiverse22 ציפיתם לזה⁉️ ובכל זאת מורה ותלמידה לשעבר למתמטיקה, חובה חישוב קצר @Hen Halabi #ויראלי #פוריו #לורןיודיצקי #vira #חןחלבי #חשיפה ♬ original sound - tanwine

"הסרטונים האלה נראים להרבה אנשים כמו איזשהו קשר שהוא יכול להיות זוגי", מוסיף חלבי. "אנחנו לא מבינים מאיפה מגיעה הביקורת. אף פעם לא אמרנו שיש פה זוגיות, אבל גם לא פסלנו את זה. אנחנו משאירים את זה פתוח - בכוונה".

השניים לא מתעלמים מהפרשנויות שמגיעות מהעוקבים. "בסוף, אנשים זרים, שמכירים אותנו רק מהמסך, רואים אותנו וחושבים דברים", אומרת יודצקי. "אבל אנחנו לא באמת חייבים להם הסבר".

כבר מהסרטון הראשון התגובות היו ביקורתיות וקשות מאוד. "התגובות היו מגוונות, אבל היו גם כאלה מאוד קשות", אומר חן. "העברתי סרטונים מפרסום ציבורי לפרטי בגלל התגובות, כי דאגתי לה בתור תלמידה לשעבר שלי. היו שם תגובות כמו 'איזו שרמוטה' ולי כתבו 'המורה מיבנה', וכאלה. אני לא רגיל לתגובות כאלה".

יודצקי, שמכירה את עולם החשיפה מגיל צעיר מאוד שכן השתתפה בעבר בתכניות "בית ספר למוסיקה" ו"הבנים והבנות" - מתארת סוג של חסינות שפיתחה עם השנים, ולא מתרגשת מתגובות כמו "מזעזע" ו"את מחפשת דמות אבא". "כבר בגיל תשע היו אומרים שאני גאוותנית או חוצפנית, אז כן - זה הכין אותי לתגובות".

כשנשאלו מי מהם מקבל יותר אש, הם עונים מיד - חן. "אותי שופטים יותר", הוא מודה. "אז פשוט הפסקתי לקרוא תגובות. אני לא יודע מה קורה שם בכלל. לורן מנהלת את הכול". יודצקי מצדה אומרת שהיא לומדת להסתכל על התגובות בצורה סלקטיבית. "אני בוחרת להתמקד בטוב".

גם במערכת החינוך עצמה, בה חלבי עדיין מלמד, יש לא מעט תגובות. "המורים שואלים מה קורה שם", הוא אומר. "אבל אני יודע לעשות את ההפרדה. בכיתה יש לי קווים ברורים, ואם מישהו מתבלבל בגלל הסרטונים - אני עושה לו סדר". לדבריו, דווקא התלמידים הם אלה שמתחברים אליו יותר בזכות הטיקטוק. "אני לא אחד מהם, אני בכל זאת מורה, אבל זה כן מקרב אותי לעולם שלהם ויוצר חיבור אמיתי. השיפוטיות באה דווקא מהמורים, לא מהתלמידים".

@lorenyuditsky אין ספק שהוא מורה מדהים @Hen Halabi #ויראלי #פוריו #vira #לורןיודיצקי #foyou #חןחלבי ♬ C.B.Rhumba by Sage Guyton and Jeremy Wakefield - SpongeRadio

חלבי עצמו כבר חווה בעבר שיפוטיות מצד מערכת החינוך. לדבריו, סירבו לקבל אותו לעבודה בבית ספר אחר בגלל איך שהוא נראה. "בעבר ניסיתי להתקבל לבית ספר ואמרו לי שאני לא מתאים כי יש לי גלח בצדדים, קעקוע, ואני לא עם משקפיים וחולצה סגורה. זה לא החינוך שצריך להיות בישראל - לשפוט מורה לפי איך שהוא נראה".

שניהם מאמינים שהשיח סביבם היה נראה אחרת אם היו גרים במדינה אחרת. "בישראל יש תגובות מאוד שמרניות", אומרת יודצקי. "אני מאמינה שבמדינות אחרות זה היה מתקבל אחרת. אולי גם שם יש תגובות קשות, אבל לפחות זה יותר מאוזן".

לצד הביקורת, יש גם רגעים מחזקים. "מישהו פגש אותי בתאילנד", מספר חן. "הוא אמר לי שהוא עוקב אחרינו, שהוא מעריך את זה ושזה לא מובן מאליו. זה היה רגע מאוד מרגש". "יש אנשים שכותבים לנו: 'איזה כיף לראות את החיבור ביניכם, שאין שיפוט, שאתם פשוט רואים אחד את השני'", נזכרת יודצקי. "וזה הכי מרגש. זה כל מה שאנחנו מנסים להעביר".

@henhalabi תנחשו איזה ציון סופי היא הוציאה❓ @Lorenyuditsky13 #fyp #ויראלי #טרנד ♬ original sound - pardesiete

לצד הפעילות בטיקטוק, הם מתכננים להשתתף בקרוב בריאליטי אותו הם מסרבים לחשוף, ומדברים על הרחבת הפעילות שלהם לתכנים נוספים עם ערך חברתי. "אנחנו רוצים להוציא גם תוכן עם ערך", מסבירה יודצקי. "לדבר על סיטואציות וערכים, להנגיש את זה לתלמידים ולמערכת החינוך". גם המחשבה הכלכלית לא נעלמת מהשיח ביניהם. "כמה שיותר רגליים לכיסא - יותר יציבות", היא אומרת. "במיוחד במצב הכלכלי של היום". חן מוסיף: "גם למורים, לא צריך להסביר על השכר, אז שיהיה לזה גם ערך".

ומה המסר שלהם? "זה בסדר לשאול שאלות, אבל קודם כל תכירו אותנו", אומרת יודצקי."אני ממליצה להתרכז בטוב. לשאול שאלות לפני ששופטים. להבין שלא תמיד מה שרואים זה כל הסיפור". "המסר הכי חשוב מבחינתנו זה לא לשפוט", מוסיף חלבי. "בטח לא על בסיס סרטון קצר באינטרנט".