גרמניה שואפת להקים מרכז מחקר סייבר משותף עם ישראל ולהעמיק את שיתוף הפעולה בין סוכנויות המודיעין והביטחון של שתי המדינות, כך אמר אתמול (א') שר הפנים הגרמני, אלכסנדר דוברינדט.
גרמניה נחשבת לאחת מבעלות הברית הקרובות ביותר של ישראל באירופה, והיא פועלת יותר ויותר להסתמך על מומחיות ההגנה של ישראל כחלק מחיזוק יכולותיה הצבאיות ותרומתה לנאט"ו, לנוכח האיומים ההולכים וגדלים מצד רוסיה וסין.
"הגנה צבאית לבד לא מספיקה בשלב מכריע זה בתחום הביטחון. שדרוג משמעותי בהגנה האזרחית הוא חיוני גם הוא כדי לחזק את יכולות ההגנה הכוללות שלנו", אמר דוברינדט במהלך ביקורו בישראל, לפי דיווח של עיתון "בילד" הגרמני. דוברינדט, שמונה על ידי קנצלר גרמניה החדש פרידריך מרץ בחודש שעבר, הגיע לישראל ביום שבת.
על פי הדיווח, דוברינדט הציג תוכנית בת חמישה סעיפים שמטרתה להקים את מה שכינה "כיפת סייבר" לגרמניה, כחלק מאסטרטגיית ההגנה המקוונת של המדינה. התוכנית כוללת הקמה של מרכז מחקר סייבר משותף לגרמניה ולישראל, חיזוק שיתוף הפעולה בתחום הגנת הסייבר, הגברת שיתוף הפעולה בין המוסד לבין המקבילה הגרמנית שלו, ה-BND, הרחבת ההגנות של גרמניה מפני רחפנים ופיתוח מערכת מקלטים אזרחיים ואזהרות חירום, בדומה למערכת הנהוגה בישראל בזמן מלחמה עם איראן.
מוקדם יותר ביום ראשון קרא ראש ממשלת בוואריה, מרקוס זדר, לרכישת 2,000 טילי יירוט כדי לצייד את גרמניה במערכת "כיפת ברזל" בדומה לטכנולוגיית ההגנה מפני טילים קצרי-טווח של ישראל.