OpenAI, חברת הבינה המלאכותית שעומדת מאחורי ChatGPT, גייסה 40 מיליארד דולר בסבב השקעות חדש בהובלת סופטבנק (SoftBank), מה שהעלה את שווי החברה ל-300 מיליארד דולר. זהו סבב הגיוס הגדול ביותר בהיסטוריה של חברת טכנולוגיה פרטית, לפי CNBC.
OpenAI צפויה לקבל 10 מיליארד דולר באופן מיידי, כאשר סופטבנק תשקיע 7.5 מיליארד דולר, לצד 2.5 מיליארד דולר מ"קבוצת משקיעים", על פי דיווח של בלומברג. יתרת 30 המיליארד אמורה להגיע עד סוף השנה, לפי CNBC, אך זאת בתנאי שהחברה תהפוך באופן רשמי לחברה למטרות רווח עד אז. אם לא, היא עלולה להפסיד רבע מההשקעה.
למרות הצמיחה האדירה ש-OpenAI חווה בזכות ChatGPT, היא עדיין שורפת כמות עצומה של מזומנים. רשת בלומברג דיווחה לאחרונה שהחברה מצפה להכניס 12.7 מיליארד דולר בהכנסות השנה, עלייה משמעותית מהכנסותיה השנתיות של 3.7 מיליארד דולר בשנה שעברה. עם זאת, הדיווח טוען כי OpenAI לא צפויה להפוך לרווחית עד 2029, אז היא צופה להגיע להכנסות של 125 מיליארד דולר.
ההכרזה על גיוס ההון הדגישה את מטרתה של OpenAI לפתח "בינה מלאכותית כללית (AGI) שתועיל לכלל האנושות". אלטמן היה ברור בנוגע לצרכים העצומים של הפרויקט – יכולות חישוב, אנרגיה, תשתיות גלובליות, וכן, גם סכומי כסף אדירים. סבב המימון הזה, לטענת החברה, מקרב אותה עוד צעד אל המטרה.
השקת מחולל התמונות לכל המשתמשים
מחולל התמונות החדש של OpenAI, המבוסס על מודל GPT-4o, זמין כעת לכל המשתמשים, כך הודיע סם אלטמן בפוסט ב-X (טוויטר לשעבר). עד כה, הפיצ'ר היה זמין במלואו רק למנויים בתשלום של ChatGPT. למרות שהתוכנית הייתה מראש לאפשר שימוש גם למי שלא משלם, עומס תמונות האנימה גרם לכך שהחברה נאלצה לצמצם את השימוש בו. לא ברור כמה תמונות משתמשים בגרסה החינמית יכולים לייצר, אך בשבוע שעבר אלטמן הזכיר מגבלה של שלוש תמונות ביום.
הכלי החדש צבר פופולריות אדירה מיד לאחר ההשקה, כאשר אלטמן טען שהביקוש היה כה גבוה עד כי מעבדי ה-GPU של החברה "נמסו". בנוסף הוא צייץ נתון מטורף אתמול בערב: "השקת ChatGPT לפני 26 חודשים הייתה אחד הרגעים המשוגעים ביותר שראיתי, צברנו מיליון משתמשים בחמישה ימים. כעת, הוספנו מיליון משתמשים רק בשעה האחרונה". זאת כמובן בעקבות הפופולריות של עיצוב תמונות בסגנון גיבלי ששיגע את הרשת.
the chatgpt launch 26 months ago was one of the craziest viral moments i'd ever seen, and we added one million users in five days.
we added one million users in the last hour.
בעיות חוקיות עם מחולל התמונות
אחת הבעיות שעלו עם מחולל התמונות, בנוסף לסוגיית זכויות היוצרים שכל העולם מפר, היא פיננסית. משתמשים כבר החלו להשתמש בו כדי ליצור קבלות מזויפות, מה שעשוי להוסיף כלי נוסף לארסנל ההולך וגדל של זיופי בינה מלאכותית המשמשים נוכלים.
משקיע ההון סיכון דידי דאס פרסם ב-X תמונה של קבלה מזויפת ממסעדת סטייקים אמיתית בסן פרנסיסקו, שלטענתו נוצרה עם GPT-4o. אחרים הצליחו לשחזר תוצאות דומות, כולל קבלות עם כתמי אוכל ושתייה שנראו אותנטיות במיוחד.
I think in the original image the letters are too perfect and they don’t bend with the paper. They look like hovering above the paper. Here is my attempt to make it more realistic. Let me know what you think. pic.twitter.com/EixRSHubeY
דוברת OpenAI, טאיה כריסטיאנסון, אמרה לאתר TechCrunch כי כל התמונות שמיוצרות על ידי ChatGPT כוללות מטא-דאטה שמציינת שהן נוצרו באמצעות הבינה המלאכותית של החברה. היא הוסיפה כי OpenAI "נוקטת בפעולות" כאשר משתמשים מפרים את מדיניות השימוש שלה ושהחברה "לומדת כל הזמן" מהשימוש בעולם האמיתי ומהמשוב שהיא מקבלת.
כאשר TechCrunch שאלו מדוע ChatGPT מאפשר לאנשים ליצור קבלות מזויפות מלכתחילה, והאם הדבר עומד במדיניות החברה שאוסרת על הונאה, כריסטיאנסון השיבה כי מטרת OpenAI היא "לתת למשתמשים כמה שיותר חופש יצירתי". היא ציינה כי קבלות בינה מלאכותית מזויפות יכולות לשמש למטרות שאינן הונאה, כמו "לימוד אוריינות פיננסית" ויצירת אמנות מקורית או מודעות למוצרים.