האם תסכימו שבינה מלאכותית תתאמן על תמונות פרטיות שלכם, גם כאלה שלא רציתם להעלות לרשתות החברתיות? פייסבוק מבקשת מהמשתמשים גישה לגלריית התמונות בטלפון שלהם כדי להציע גרסאות ערוכות באמצעות בינה מלאכותית (AI) של התמונות שלהם - כולל תמונות שטרם הועלו לפייסבוק.

הפיצ'ר הזה מוצע למשתמשים בזמן שהם יוצרים סטורי חדש באפליקציית פייסבוק. בשלב הזה מופיעה הודעה שקוראת למשתמש לאפשר אופציה בשם "עיבוד בענן" או "cloud processing" באנגלית כדי לקבל הצעות כאלה.

בהודעה מוסבר כי על ידי לחיצה על "אפשר", המשתמש מסכים שפייסבוק תעלה תמונות מהגלריה לענן, כלומר לשרתי החברה, באופן שוטף, על סמך מידע כמו זמן, מיקום או נושאים בתמונה, כדי ליצור רעיונות כמו קולאז'ים, סיכומים, "עיצוב מחדש" ב-AI, או סגנונות שונים לתמונות. פייסבוק מדגישה שרק המשתמש יראה את ההצעות, והתמונות לא ישמשו למטרות פרסום.

עם זאת, בלחיצה על "אפשר", המשתמש גם מסכים לתנאי השימוש של מטא ב-AI, מה שמאפשר לחברה לנתח את התמונות ותכונות הפנים בתמונות באמצעות בינה מלאכותית. בנוסף, החברה תשתמש בתאריך ובנוכחות של אנשים או עצמים בתמונה כדי ליצור הצעות יצירתיות.

הכלי הזה הוא עוד דוגמה למדרון שנוצר כשאנחנו משתפים את התמונות האישיות שלנו עם חברות טכנולוגיה שמפתחות AI. כמו שאר ענקיות הטכנולוגיה, גם למטא יש שאיפות גדולות בתחום, וגישה לתמונות אישיות שטרם שותפו יכולה להעניק לה יתרון במרוץ ה-AI.

לרוע המזל, עבור משתמשים, המרוץ הטכנולוגי הזה משאיר לעיתים הרבה אי-בהירות לגבי מה בדיוק אנחנו מסכימים לו. על פי תנאי ה-AI של מטא לעיבוד תמונות, "ברגע שאתה משתף תמונה, אתה מסכים שמטא תנתח את התמונה, כולל תווי פנים, בעזרת AI. עיבוד זה מאפשר לנו להציע תכונות חדשות, כולל סיכום תכני תמונה, שינוי תמונות, ויצירת תוכן חדש על בסיס התמונה".

Post by @killyourfm@layer8.space
View on Mastodon

אותם תנאים מעניקים גם למטא את הזכות "לשמור ולהשתמש" במידע אישי שאתם משתפים לצורך התאמה אישית של תכני ה-AI. החברה מציינת גם שהיא יכולה לבחון את האינטראקציות שלכם עם ה-AI שלה, כולל שיחות - ובדיקות אלו עשויות להתבצע גם על ידי בני אדם. התנאים לא מגדירים בדיוק מה נחשב למידע אישי, פרט לכך שזה כולל "פרומפטים, משוב או תוכן אחר" שאתם כותבים. השאלה שנשאלת היא האם גם תמונות שהועלו לצורך "עיבוד בענן" נכנסות להגדרה הזו של מידע אישי.

נכון לעכשיו, לא נרשמה מחאה רחבה נגד הפיצ’ר הזה. מספר מצומצם של משתמשים בפייסבוק נתקלו בהצעות של AI לתמונות כשיצרו סטורי חדש והעלו שאלות בנושא. לדוגמה, משתמש ברדיט גילה שפייסבוק לקחה תמונה ישנה (שכבר פורסמה בעבר ברשת החברתית) והפכה אותה אוטומטית לאנימה באמצעות Meta AI.

Facebook is now inputting your photos into Meta AI automatically by default
byu/SligPants inassholedesign

משתמש אחר בקבוצת פייסבוק שמתנגדת ל-AI חיפש איך לכבות את הפיצ’ר הזה, והגיע להגדרה שנקראת "הצעות שיתוף מהגלריה" בהגדרות האפליקציה.

הפיצ'ר נבחן כרגע רק בארה"ב וקנדה ואצל חלק מהמשתמשים. גם כלי תקשורת בארה"ב נתקלו בהגדרה הזו בהגדרות של פייסבוק, תחת החלק של העדפות (Preferences). בדף ההגדרות הזה יש שני כפתורים: האחד מאפשר לפייסבוק להציע תמונות מהגלריה שלכם בזמן שאתם גולשים באפליקציה. השני, שאמור להיות מופעל רק באישור, מאפשר או מבטל את "העיבוד בענן", כלומר את השימוש בתמונות מהגלריה ליצירת תמונות בעזרת AI.

הגישה הזו של פייסבוק לתמונות מהגלריה לא חדשה ממש, כבר בתחילת השנה שיתפו משתמשים מבולבלים צילומי מסך של ההודעה שקפצה להם בזמן יצירת סטורי. מטא גם פרסמה מדריך רשמי על הפיצ'ר הזה למשתמשי iOS ואנדרואיד.

מכיוון שהפיצ’ר הזה נוגע לגלריה האישית שלכם, הוא מרחיב את תחום הפעולה של מטא מעבר למה שהוכרז בעבר, שהיה מוגבל לשימוש בתוכן ציבורי שפורסם בפייסבוק ובאינסטגרם (למשתמשים באיחוד האירופי הייתה אפשרות להתנגד עד 27 במאי 2025).

בתגובה רשמית, דוברת מטא מריה קובטה אישרה שהפיצ’ר נמצא בשלבי ניסוי ואמרה: "אנחנו בוחנים דרכים להפוך את שיתוף התוכן בפייסבוק לפשוט יותר, באמצעות הצעות לתוכן מוכן לשיתוף מתוך הגלריה של המשתמש. ההצעות הן בהסכמה בלבד, מוצגות רק למשתמש, אלא אם יבחר לשתף, וניתנות לכיבוי בכל עת", היא הוסיפה. "תוכן מהגלריה עשוי לשמש לשיפור ההצעות, אך לא לשיפור מודלי הבינה המלאכותית במסגרת הניסוי הזה".