כולנו חולמים, אבל כמה מאיתנו באמת מעזים לנסות ולהגשים את החלום? האפליקציה הישראלית דרימז (Dreemz), שזמינה באפסטור וגוגל פליי מבטיחה לעזור למשתמשים לעשות בדיוק את זה - לקחת כל חלום, לפרק אותו לשלבים ברורים ולחבר בין אנשים שכבר הגשימו משהו דומה - הכול במטרה להפוך את החלום למציאות.

"דרימז היא הפלטפורמה החברתית הראשונה בעולם להגשמת חלומות ועזרה הדדית שמבוססת בינה מלאכותית", מסביר יובל מנצורה, בן 31, מייסד ומנכ"ל דרימז ל-mako. "אתה נכנס, כותב מה החלום שלך, ובתוך שניות האפליקציה בונה לך תוכנית עבודה מסודרת עם אבני דרך איך להגשים את החלום. בנוסף, היא מקשרת בינך לבין אנשים בפלטפורמה שהגשימו כבר חלום דומה ויכולים לעזור לך בתהליך. זה בעצם כמו טיקטוק - רק שכל התוכן הוא המסע להגשמת החלום שאנשים מתעדים".

אז איך זה בעצם עובד? מי שנכנס לאפליקציה נתקל בשאלה שהיא מהות האפליקציה "מה החלום שלך?". לצורך הדוגמה, נגיד שהחלום הוא "לטוס לראות את לברון ג'יימס במשחק NBA". לאחר יצירת החלום, הבינה המלאכותית מפרקת אותו למה שנקרא "אבני דרך" כמו למשל "לחסוך את הכסף", "להזמין כרטיסים למשחק NBA" וכו', כשכל אבן דרך אפשר לפרק לתת-אבני דרכים. כמו כן, האפליקציה מוצאת משתמשים שהגשימו חלום דומה ו/או יש להם תהליך דומה - שיוכלו לעזור למשתמש בדרך להגשמת החלום.

מנצורה מדגיש את החיבור הייחודי של חלומות, בני אדם ובינה מלאכותית, שלדעתו מייחד את האפליקציה: "אתה מצד אחד רואה את הבינה המלאכותית לוקחת את החלום ומפרקת אותו לצעדים בדרך - אבל מצד שני גם חיבור לאנשים שכבר הגשימו חלום דומה. דווקא החיבור הזה בין הבינה המלאכותית לבינה האנושית. זה מה שמייחד אותנו". 

מגשימי חלומות בדרימז (צילום: דרימז)
יובל מנצורה, מנכ"ל ומייסד דרימז|צילום: דרימז

הרעיון להגשים חלומות נולד אצל מנצורה דווקא בעקבות חוויה טראומטית - מותו של אביו. "אבא שלי היה החולם הכי גדול שאני הכרתי אי פעם", הוא מספר. "כשהוא היה בן כמה חודשים הוא חלה בפוליו וכל חייו הוא היה על כיסא גלגלים. למרות זאת, הוא האמין שהוא יכול להגשים כל חלום והוא באמת עשה את זה - הוא היה ספורטאי מצטיין ומוזיקאי מחונן. הוא נפטר כשהייתי בן 15 מדום לב, ואני איבדתי דמות שהייתה בשבילי השראה. שנה לאחר מכן, בסיטואציה מאוד קשה אמרו לי לשכוח מהחלומות שלי ושלא ייצא ממני שום דבר".

יובל מנצורה (התינוק) עם אביו ז
יובל מנצורה (התינוק) עם אביו ז"ל ואחותו|צילום: דרימז

אלה משפטים נורא קשים.

"זה סיפור מאוד קשה שאני מעדיף לא להיכנס אליו, אבל דווקא מהמקום הקשה הזה החלטתי שאני רוצה להגשים לאנשים אחרים את החלומות. גיליתי שני דברים מדהימים - הדבר הראשון שמה שמשותף להמון אנשים נורא מצליחים זה שהם אנשי חלומות. הדבר השני שגיליתי שאנשים שמפסיקים לחלום עושים את זה בגלל חוסר בסביבה תומכת וזה בדיוק הסביבה שיצרנו בדרימז - סביבה חיובית, בה אנשים משתפים את החלומות הכי אישיים שלהם ומקבלים תמיכה מקהילה תומכת".

איך מתמודדים עם תגובות פחות טובות באפליקציה?

"אנחנו אפליקציה שדוגלת בשיח חיובי, אז  יש לנו ממש מערכת סינון שנלחמת בזה. גם החלומות והסרטונים שעולים עוברים סינון כי זה נורא חשוב לנו".

מה קורה כשהחלום הוא יותר מורכב כמו לחסוך כסף למשל?

"רוב האנשים בכלל לא מתעסקים בחלומות שלהם, אלא דוחים אותם. אבל ברגע שהעלית את החלום שלך לאפליקציה נוצרת מעין מחויבות וסביבה תומכת שעוזרת להגשים את החלום".

לדרימז, שיוצאת בימים אלה לסבב גיוס משקיעים, יש 95 אלף משתמשים ויותר מ-90 אלף חלומות שנפתחו. מה החלומות הפופולריים באפליקציה? מגוונים מאוד - מחלומות שקשורים לקריירה כמו לפתוח עסק, דרך חלומות שקשורות לחוויות אישיות כמו לשחות עם דולפינים, ועד חלומות שקשורים לבריאות כמו למשל להחלים ממחלה קשה. לצד אלה, יש כמובן גם לא מעט חלומות הזויים: "היו אנשים שביקשו דברים הזויים כמו 'להזיז את הזמן' ו/או 'ללכת יחף במשך כל החיים שלי'".

מגשימי חלומות בדרימז (צילום: דרימז)
מגשימי חלומות בדרימז|צילום: דרימז

יש חלום שאתה זוכר שנגע בך במיוחד?

"הייתה מישהי שתיעדה את החלום שלה לאמץ ילד, כולל הבירוקרטיה שזה סיוט. היא תיעדה את המסע הזה בשביל לעלות מודעות לנושא בישראל - למה התהליכים, איך אפשר להקל על הבירוקרטיה וכו'. חלומות שמרגשים נורא הם חלומות של אנשים חולים שמתעדים את המסע שלהם להחלמה. מישהי למשל תיעדה את המסע שלה להחלמה מסרטן".

כשהוא נשאל על חלומות שהוגשמו בזכות באפליקציה, מנצורה נותן דוגמה לחלום אישי שהוגשם: "העליתי חלום משלי - לפגוש את נאס דיילי. קיבלתי מעל 32 תגובות מאנשים בכל העולם שהציעו עזרה ואפילו חיברו אותי לאנשים בצוות שלו. זה נגמר בזה שהגעתי אליו הביתה ופגשתי אותו".

יובל מנצורה ונאס דיילי (צילום: באדיבות המצולם)
יובל מנצורה ונאס דיילי|צילום: באדיבות המצולם

המודל הכלכלי של דרימז מתבסס בעיקרו על מנויים, או שכפי שהם קוראים להם - Pro Dreamers. "יש לנו המון כלים של בינה מלאכותית, כשחלק מהם מוגבלים למשתמשי פרימיום", מסביר מנצורה. "לדוגמה מנטור בינה מלאכותית אישי שנותן למשתמש כל יום טיפים לפי אבן הדרך שאותו משתמש מתמודד איתה. אפשר לדבר איתו ולהתייעץ ברמה יום-יומית. חשוב לומר עם זאת שהבסיס של האפליקציה הוא חינמי - והוא תמיד יישאר כזה".

"בנוסף יש לנו את Dreemz Coins - מטבע וירטואלי באפליקציה שמייצג עזרה הדדית", הוא ממשיך. "כל משתמש מקבל 10 מטבעות שהוא יכול להעניק למי שעוזר לו עם החלומות שלו. כרגע זה נטו משהו שמייצג עזרה בקהילה, אבל השאיפה היא שבעתיד יהיה למטבע הזה ערך כלכלי".

כיאה לאפליקציה שעוסקת בחלומות, מנצורה מספר מהו החלום שלו עבור דרימז: "השאיפה היא תוך חמש שנים להגיע למאה מיליון משתמשים ברחבי העולם ולמתג את עצמנו לאחת מהפלטפורמות החברתיות הגדולות בעולם. אנחנו לא מתחרים בענקיות כמו מטא וטיקטוק, אלא מתמקדים בשוק ההתפתחות האישית - שזה עולם שאין בו הרבה כלים טכנולוגיים וזה מה שאנחנו עושים בדרימז".