בשנים האחרונות, בעקבות סגירת השמיים במהלך משבר הקורונה ולאחר מכן בשל המלחמות עם עזה ואיראן, ישראלים צברו ניסיון לא מבוטל בהתמודדות עם ביטולי טיסות. יחד עם זאת, לא רבים מודעים לזכויות שמגיעות להם בעקבות עיכובים וביטולים של טיסות, ולהחזרים כספיים שאולי הם לא מנצלים אותם.

הסטארטאפ הישראלי GYRO (לשעבר הסטארטאפ FlightsRefund, שבדיוק שינה את שמו), פיתח מערכת טכנולוגית שמבצעת מימוש אוטומטי של זכויות, והתחום הראשון שבו היא פועלת הוא פיצויים על עיכובים וביטולים של טיסות. החברה הוקמה על ידי יונתן אטיאס ואיתן נורל, חברי ילדות מאז כיתה א', למעלה מ-31 שנה, וזו החברה החמישית שהם מקימים יחד בעשור האחרון, כולן נוגעות לבעיות צרכניות.

"זיהינו בשלב מוקדם מאוד את הפוטנציאל האדיר של AI בעולמות רגולציה ומימוש זכויות. זה תחום שלא עבר טרנספורמציה דיגיטלית אמיתית", מספר אטיאס כיצד נולדה החברה. "במהלך פגישה עם מנכ"ל חברת תיירות גדולה, שהתעניין בהטמעת כלי AI במטרה לייעל את עבודת המחלקה המשפטית שלו, זיהינו את שורש הבעיה: יש כאן בעיה של הנגשה של זכויות, ולא בעיה משפטית. לרוב מימוש הזכויות כרוך בתהליכים מסורבלים, מכתבים בשפה מקצועית, והרבה חוסר ודאות. זה גרם לנו להבין, שאם מישהו יצליח לחבר בין הזכויות החוקיות שמגיעות לך לבין הכסף שלך, בלי לעבור דרך עורכי דין, זו תהיה מהפכה צרכנית אמיתית".

יונתן אטיאס ואיתן נורל, GYRO (צילום: GYRO)
יונתן אטיאס ואיתן נורל, GYRO|צילום: GYRO

כיצד המערכת של GYRO עובדת?

ראשית, המשתמש שולח צילום של כרטיס העלייה למטוס. לאחר מכן, מנוע ה-AI של GYRO בודק את הזכאות לפיצוי לפי רגולציות כמו EU261, UK261 ו-DOT האמריקאית. מאחורי הקלעים פועלת תשתית טכנולוגית מלאה: מנוע זכאות רגולטורי (Gyroscope04), מערכת חיתום מבוססת AI, מערכת גבייה אוטומטית מול חברות תעופה, ארנק דיגיטלי להעברת כספים, ניהול זכויות ותהליך אסקלציה משפטי אוטומטי, אם חברת התעופה לא משלמת. המערכת פועלת מול כל חברות התעופה בעולם, ומתאימה את עצמה בהתאם לחוק של כל מדינה.

ולמה לא פשוט להיעזר בצ'אטבוט כמו GPT? "בניגוד לשירותים שמציעים לאנשים לנסח מכתב תלונה עם ChatGPT, המערכת של GYRO לא עוזרת לך לשלוח לך פנייה - אלא ממש מבצעת את כל התהליך בשבילך, עד שהכסף מגיע בסופו של דבר לבנק", מסביר אטיאס.

כמה זה עולה ללקוח? הגשת הבקשה עולה $19, רק אם המערכת קובעת שהלקוח זכאי לפיצוי. לאחר מכן, ללקוח יש שתי אפשרויות, אפשרות אחת היא פיצוי מיידי: הלקוח יקבל מיד 60% מהסכום שמגיע לו, בלי לחכות. GYRO תטפל בכל התהליך ותגבה את שאר הסכום (40%) מחברת התעופה. האפשרות השנייה היא להמתין ולקבל 85% מסכום הפיצוי, לאחר סיום הטיפול מול חברת התעופה. המערכת מבטיחה החזר של עד 700 דולר לטיסה שנדחתה או התעכבה.

באופן מתבקש, אטיאס מספר שמאז תחילת הלחימה וההשבתה המוחלטת של נתב"ג הם ראו עלייה של יותר מ-300% בכמות הפניות ל-GYRO. "ישראלים רבים גילו (לעיתים לראשונה), שמגיע להם פיצוי משמעותי לפי החוק. חלקם נתקלו בהתעלמות או בסירוב מצד חברות התעופה. GYRO הפכה לפתרון מיידי שמייצר ודאות: תוך דקות הם ידעו אם הם זכאים, ובמקרים רבים, כבר קיבלו תשלום. אנחנו נלחמים עבורם - לא עם מכתבים, אלא עם אלגוריתמים ואוטומציה".

"צוות האקסלרטור של מטא פנה אלינו ישירות"

GYRO הוא אחד מ-15 סטארטאפים ישראליים שנבחרו להשתתף בתוכנית ההאצה (אקסלרטור) של מטא, שמתקיימת בישראל זו השנה השנייה. האקסלרטור נועד לתמוך בצמיחה ובפיתוח של סטארטאפים מבטיחים בשלבים מוקדמים, המשלבים טכנולוגיות בינה מלאכותית בליבת המוצר והפעילות העסקית שלהם.

התוכנית כוללת ארבעה חודשי עבודה אינטנסיביים, שבמהלכם פועלים צוותי הסטארטאפים ממרכז המחקר והפיתוח של מטא במגדלי לנדמרק בתל אביב. היא כוללת גם כיתות אמן עם בכירים מתעשיית הטכנולוגיה, בהם עמית בלייווייס (Senior Data Scientist ב־NVIDIA), לירון דור (EMEA Startup Tech Leader ב־AWS), ורונה שגב (שותפה מייסדת בקרן TLV Partners).

בנוסף, המשתתפים בתוכנית זוכים לליווי מקצועי מצוותי המחקר FAIR של מטא, ולגישה למשאבי מחשוב מתקדמים ולמודלים מבוססי בינה מלאכותית, בהם גם Llama – מודל השפה בקוד פתוח של מטא, שהורד כבר למעלה ממיליארד פעמים.

אקסלרטור מטא (צילום: עומר הכהן)
אקסלרטור מטא|צילום: עומר הכהן

לצד GYRO, נבחרו לתוכנית גם הסטארטאפים: eSelf.AI, MyPart, Eikona, StudyWise, Prosody Avon.ai, MultiKol, Humane AI, Driply, Elpida, AskIt, Palta AI, Jurni ו-Zenthic.

"הצטרפנו לאקסלרטור של מטא בעקבות צמיחה אורגנית מהירה ברשתות החברתיות, כולל אלפי פניות ומאות הגשות בקשה לפיצוי. צוות האקסלרטור של מטא פנה אלינו ישירות, ולאחר תהליך מיון שכלל בדיקה של הטכנולוגיה, הפוטנציאל והצוות - התקבלנו לתוכנית", מספר אטיאס. "האקסלרטור כולל ליווי אישי, גישה לטכנולוגיות AI מתקדמות, מפגשים עם משקיעים וחיבורים אסטרטגיים. החוויה הזו תורמת ליכולת שלנו לבנות תשתית גלובלית מבוססת AI לצרכנים".

"כשישבנו עם היזמים של GYRO, היה ברור שיש פה התאמה טובה של טכנולוגיה שמייצרת פתרון עסקי אמיתי בעולמות ה-B2C. יש כאן מוצר שפוגש צרכן קצה בסקייל גלובלי, ומכאן גם הערך הרב שיש למטא לתת למיזם: בהיבט הטכנולוגי, העסקי ובגו-טו-מרקט. אנחנו מקווים שהעבודה המשותפת תביא לדחיפה נוספת של תעשיית הטק המקומית בתחום ה-AI", מוסיפה ניצן עברון, סמנכ"לית השיווק של Meta בישראל.