התלונות על היעדר קליטה הסלולרית ו- Wi-Fi ברכבת נמשכות כבר הרבה שנים. נוסעי רכבת ישראל מוותרים על הנסיעה ברכב הפרטי, אבל לא יכולים לנצל את הזמן כראוי כדי ללמוד או לעבוד. במקטעים רבים לאורך הנסיעה אין בכלל קליטה סלולרית ואי אפשר לקבל ולשלוח הודעות, לגלוש באינטרנט וכדומה.
"אני נוסע מכרמיאל לתל אביב והאינטרנט שלי עובד רק כשאני עוצר בתחנות בדרך. כל שאר הזמן חלש מאוד מאוד, כמו 1998", מספר אילן ל-mako. "אני שומע שהרבה אנשים מתלוננים סביבי שאי אפשר לעבוד".
מקטע בעייתי נוסף הוא קו הרכבת י-ם–ת"א, אחד מנתיבי התחבורה הציבורית העמוסים ביותר בישראל, עם כ-670,000 נוסעים בחודש שעוברים בתחנת יצחק נבון לבדה. הנסיעה בו רצופה ניתוקים חוזרים ונשנים ברשת האינטרנט והסלולר, כך לפי חומר רקע לדיון בוועדת הכלכלה בכנסת שנערך בנושא היעדר קליטה סלולרית ברכבת ישראל בסוף חודש יוני.
כעת נראה שמקבלי ההחלטות הבינו סוף סוף את גודל הבעיה שהופכת את הנסיעה ברכבת, שאמורה להילחם בבעיית הפקקים במדינה, ללא אטרקטיבית. אתמול הוציאו הודעה משותפת שרת התחבורה מירי רגב ושר התקשורת ד"ר שלמה קרעי על כך שהם מקדמים פתרונות לשיפור הקליטה הסלולרית לנוסעי הרכבת, וסיפרו כי לאחר שפיילוט חריצת חלונות בלייזר בקרונות הרכבת לשיפור הקליטה הסלולרית הוכתר בהצלחה, הפרויקט יתרחב בהדרגה אל כל קווי הרכבת בישראל בהשקעה של 68 מיליון שקלים.
במסגרת הפיילוט שבוצע על ידי משרד התקשורת בשיתוף משרד התחבורה ורכבת ישראל נבחן פתרון של חריצת חלונות בלייזר, כדי להפחית את חסימת האותות הסלולריים על ידי שכבת הזכוכית הכפולה. על פי ההודעה, הבדיקות הציגו שיפור ניכר במדדי הקליטה, ובעקבות זאת הנחתה רגב להאיץ את ביצוע התהליך בקרונות קיימים. עד כה הותקנו חלונות מחורצים בלייזר ב-30 קרונות, ומשרד התחבורה מבטיח כי בקרוב יגדל מספרם "באופן משמעותי", לאחר שהוקצה לכך כאמור תקציב ייעודי. כמו כן, כל הקרונות החדשים שיגיעו לישראל יכללו חלונות מחורצים בלייזר מראש, כחלק מהמפרט התקני המעודכן.
במשרד התחבורה מסבירים כי הפיילוט לא נעשה במסלול מסוים, אך ניתן לראות שעל ציר החוף המרכזי רואים שיפור משמעותי בקליטת האינטרנט בקרונות עם חלונות מחורצים. בסופו של דבר, לדבריהם כלל 1,500 קרונות הרכבת יהיו מחורצים. "לאחרונה התקבל תקציב שעל בסיסו נצא לרכש והסבה של כלל החלונות. חשוב לציין כי האירוע מורכב הנדסית ומנוהל בתכנית עבודה מסודרת ובאופן מואץ", מסרו מהמשרד.

בנוסף, נבחנים פתרונות נוספים לשפר את חווית הגלישה הרעועה בקרונות, ובהם מגבירי Wi-Fi ייעודיים, וכן מערכת אינטרנט אלחוטי עוצמתית שתיפרס בקרונות הרכבת. כחלק מהמאמץ לשיפור חוויית הנסיעה, הוחלט גם על התקנת רשתות Wi-Fi בכל תחנות הרכבת.
במקביל, ועל מנת להגדיל את קיבולת הרשתות הסלולריות לאורך תוואי הרכבת, באופן שיתמוך בגידול הצפוי בביקוש מצד הנוסעים, יש צורך לעבות את פריסת האנטנות לאורך כל תוואי המסילה. לשם כך, רכבת ישראל תנגיש, בהסכם מסגרת מיוחד וללא עלות, נכסים לאורך כל תוואי הרכבת ובתחנות, לטובת הקמת אתרי סלולר. בהמשך לכך, משרד התקשורת יפעל מול חברות הסלולר לעיבוי פריסת אנטנות לאורך מסילות הרכבת ובמנהרות.
באשר ללוחות הזמנים, במשרד התקשורת אומרים כי בשלב זה מתבצע ניסוי בשיתוף עם משרד התחבורה ומשרד התקשורת שלאחריו יוסקו מסקנות, ובהתאם אליהם יוחלט על לוחות זמנים.