כמעט שבוע לאחר שהופצו סרטוני מין שנלקחו ממצלמות האבטחה בחדר כושר ביבנה, לא נעצר עדיין חשוד בהפצתם. מאמן הכושר ואחת הנשים שמופיעות בהם הגישו תלונה בשבוע שעבר במשטרת יבנה, ובמשטרה הוקם צוות חקירה מיוחד של אנשי סייבר כדי להתחקות אחר האדם שהפיץ את הסרטונים שתועדו לפני כשנתיים.
בינתיים, איגוד האינטרנט הישראלי ועמותת מא'את, שחוקרת עבירות מין באינטרנט, הודיעו כי הצליחו להביא להסרת חלק מהסרטונים האינטימיים ממכון הכושר ביבנה ולסגירת חלק מהקבוצות בטלגרם. על פי ההודעה שהפיץ האיגוד, שני הגופים פועלים במסגרת חמ"ל משותף בכדי לאתר ולהביא להסרת התכנים.
הם סרקו אחר הפרסומים של סרטוני חדר הכושר בטלגרם ופנו לפלטפורמה בבקשה דחופה להסרת התוכן האינטימי הלא חוקי מהערוצים השונים. ההליך מול טלגרם מתאפשר בשל העובדה שקו הסיוע לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט מוכר כגורם מדווח רשמי על ידי פלטפורמות ורשתות חברתיות רבות, ובשנה האחרונה פועל גם מול טלגרם, שהחלה להיענות לפניותיו ולפעול בהתאם. במקביל, חוקרות מא'את פעלו לאתר ולרכז עשרות פרסומים שונים של הסרטונים שהיו זמינים לכל בטלגרם ובעקבות הפנייה המשותפת רבים מהם הוסרו כאמור.
מאיגוד האינטרנט הישראלי ומעמותת מאאת מדווחים שסך הכול הוסרו עד כה במהלך הימים האחרונים 24 לינקים ב-9 קבוצות וערוצים שונים בטלגרם, שביחד זכו לתפוצה רחבה ביותר. יש לציין כי חלק מהקבוצות והערוצים שפרסמו את התכנים, הוסרו לחלוטין ולא רק הוסרו הסרטונים המדוברים, כיוון שעסקו כולם בהפצה של תכני NCII (תוכן אינטימי גנוב) ולא רק בהקשר של המקרה ביבנה.
"מדובר בתוכן אינטימי שנגנב ממחשבי מצלמות האבטחה של חדר הכושר, והופץ ללא ידיעת והסכמת המצולמות בסרטונים במטרה לפגוע בהן בניגוד לחוק. אותו חוק שקובע כי הפצה של תוכן אינטימי ללא רשות היא עבירה פלילית. תוכן זה הופץ ללא הפרעה בטלגרם בישראל, גם בגלל העדר פיקוח ואכיפה ממשלתית על הרשתות. פעילותנו אינה תחליף לעבודת המשטרה, אך מניסיוננו היא לעיתים מהירה יותר. ועדיין יש להדגיש שאין 100 אחוז ולצערנו כבר רבים נחשפו לתכנים – הציבור צריך לזכור שמעבר לפן הערכי והמוסרי מדובר בעבירה פלילית חמורה", נמסר מהארגונים.
בראיון עם מאמן הכושר לחדשות 12, הוא סיפר על כך שלא היה לו סכסוך עם אף אחד וטען: "מצבי הנפשי לא טוב, המשטרה הודיעה לי שאני מאוים. הן לא היו נשואות ואני רווק". הוא שיתף כי רודפים אחריו, מתקשרים אליו ואל הוריו ללא הפסקה ומקללים אותו.
בארגונים קוראים לציבור לדווח אם נתקלו בקבוצות נוספות שמפיצות את הסרטונים:
קו הסיוע לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי.
דיווח באתר עמותת מא'את וקבלת מחקר חינמי לחשיפת זהות הפוגעים, הכנה לתביעה אזרחית או לתלונה במשטרה.