בחודש יוני האחרון פיתח היזם הראל רום את דוק-תור – בוט חינמי שמעדכן משתמשים בווטסאפ על תורים לרופאים שמתפנים בזמן אמת. ההצלחה הייתה מידית, ואלפי מטופלים שנאלצו לחכות חודשים ארוכים נעזרו להיעזר בשירות החדש, שנפתח תחילה עבור חברי קופת חולים מכבי בלבד. אתמול פתח רום סוף סוף את השירות גם עבור חברי קופת החולים הגדולה בישראל, אך פחות מיום לאחר מכן פנו אליו מ"כללית" להוריד את השירות עבור חבריה, וקבעו איתו פגישה לשבוע הבא. על פי רום, הוא נמצא בשיח איתם, ומקווה שהשירות יחזור בקרוב גם לחברי כללית.
השימוש ב"דוקתור", שבינתיים זמין שוב רק לחברי מכבי, פשוט במיוחד: המשתמשים מתבקשים לתאר לבוט בשפה חופשית מה הם מחפשים – איזה רופא או שירות, באילו אזורים ומתי יעדיפו להגיע. על סמך הנתונים, הבוט מנסה לאתר עבורם תורים רלוונטיים שמתפנים, ושולח להם התרעות עליהם לווטסאפ.
טוב כללית ביקשו ממני להוריד את המערכת,
אני בשיח מולם ומקווה שנצליח להחזיר אותו בקרוב,
הבוט תורים של מכבי ממשיך להיות פעיל בינתיים. https://t.co/FzA3U27fdc
בשיחה עם mako, רום מספר כי מאז שהשיק את "דוק-תור" הוא זכה להתעניינות עצומה, ועד היום כבר השתמשו בבוט כ-27 אלף איש - מהם 644 מבוטחי כללית שהספיקו להשתמש בשירות עד שהופסק עבורם הבוקר. "נראה שבאמת יש פה נקודה כואבת במיוחד, ולכן זה הגיע לכל כך הרבה אנשים", הוא אומר. לדבריו, התור הכי מחופש הוא לשיננית – "לדעתי זה לא בהכרח כי זאת הבעיה הכי קשה שיש בארץ, אלא כי זה משהו שכולם צריכים כל הזמן, בניגוד לרופאים אחרים", הוא מסביר. החיפושים הבאים הכי מבוקשים הם רופאי עור, אף אוזן גרון ואורתופדיה.
רום ממשיך להוסיף ל"דוק-תור" מסננים ופיצ'רים באופן שוטף לבקשת הקהל. אחת הבקשות שקיבל הכי הרבה, בעיקר מנשים, הייתה לאפשר סינון לפי מגדר הרופא. "הרבה נשים רוצות רק רופאה אישה, בעיקר גינקולוגיות, לא היה לי מושג שיש כזה צורך, אבל פנו אליי כל כך הרבה לגבי זה, אז ברור שהכנסתי את זה". בנוסף לכך, רום אפשר גם לחפש סוגי רופאים נוספים (למשל כירורגים עם התמחויות שונות), למחוק התראות בצורה פשוטה יותר ועוד.
לדברי רום, מאז השקת הבוט התקבלו מהמשתמשים אלפי תגובות, רובן חיוביות. "אני מאושר בכל פעם שמישהו כותב לי שהיה לו תור חצי שנה קדימה והוא הצליח לקבוע תור ליום למחרת", הוא אומר, ומוסיף שהוא גם שהוא ממשיך לקבל המון שאלות ובקשות: "בכוונה כתבתי במערכת את המספר שלי, כי אני רוצה שאנשים יגידו לי מה עדיין לא עובד ומה קשה להבין", הוא אומר, "מתקשרים אליי המון אנשים מבוגרים וזה ממש עושה לי טוב על הלב, כי אני חושב שחלק מהיתרון שבזכותו הבוט כל כך מצליח, זה שממש כל אחד יכול להשתמש בו. הרבה מהמבוגרים שפונים אליי לא מבינים אפילו שזה בוט, הם חושבים שזה אני מדבר איתם בווטסאפ. לדעתי זה מראה כמה הממשק הזה של שיחה חופשית בוואטסאפ, שהוא ממש כמו להתכתב עם בן אדם ולא איזה אפליקציה שצריך להוריד ולהתחבר אליה, הוא חלק ממה שגרם לזה לתפוס".
נכון לעכשיו הבוט פועל באופן עצמאי, אבל רום מקווה מאוד ליצור שיתוף פעולה עם קופות החולים, ועוד לפני הפנייה מ"כללית" הבוקר ניסה ליצור איתן קשר, אך בינתיים שום דבר עוד לא הבשיל. "אני חושב שכל הצדדים יכולים להרוויח מזה – גם קופות החולים, גם אני וגם הלקוחות שלהן: אני ממלא להן מעכשיו לעכשיו תורים שמתפנים ברגע האחרון שהן לא יודעות כרגע למלא בעצמן, ויש המון כאלה, והלקוחות מרוויחים תור, כי הם רואים אותו מוקדם. אני לא רואה סיבה שהן לא ירצו לשתף פעולה, אבל מניח שדברים כאלה זזים לאט". אם יתממש שיתוף פעולה כזה, רום מקווה שיוכל להראות למשתמשים יותר תורים, לתפוס עבורם תורים ולהציג אותם בצורה נוחה יותר.
ואני תהיתי מאיפה יוזרים חדשים ממשיכים להגיע... pic.twitter.com/UWVRK483RQ
למרות ההצלחה הגדולה, רום מסביר שהוא לא מתכנן כרגע לגבות תשלום על השימוש בשירות. "זאת לא העבודה שלי כרגע, וההוצאות שלי על הבוט מאוד קטנות, אז אני יכול ורוצה להשאיר אותו חינמי, אבל הייתי שמח לעשות עם קופות החולים שיתוף פעולה שממנו אני אוכל להרוויח כסף", הוא אומר, ומוסיף שגם אם היה רוצה, לא ניתן לדעתו לגבות תשלום על השירות כפי שהוא כרגע: "המשתמשים מקבלים התראות, אבל לפעמים עד שהם לוחצים, מישהו אחר כבר תופס את התור שהתפנה, וזה יכול להיות מתסכל", הוא אומר, "אולי זה יהיה רלוונטי עם שדרוגים ופיצ'רים של פרימיום, אבל עם מה שיש כרגע אני לא מתכנן ולא חושב".