המיליארדר שהפך את אונליפאנס (OnlyFans) לאחת מהפלטפורמות המצליחות והשנויות במחלוקת ביותר באינטרנט נמצא על פי דיווחים במגעים למכירת החברה תמורת 8 מיליארד דולר, למרות החששות המתמשכים מהתוכן הפורנוגרפי שבאתר.
לאו רדבינסקי, הבעלים היחיד של חברת האם הבריטית Fenix International שממוקמת בלונדון, ניהל לאחרונה שיחות עם קבוצת משקיעים בראשות Forest Road Company, חברת השקעות מלוס אנג'לס, על עסקה אפשרית למכירת אונליפאנס.
עם זאת, לפי הוול סטריט ג'ורנל, סטטוס השיחות אינו ברור, ונראה שרדבינסקי פתח במגעים עם גוף אחר שזהותו לא נחשפה, אך הוא נחשב למועמד רציני יותר לרכישה. בחודש שעבר דיווח הניו יורק פוסט כי רדבינסקי העמיד את החברה למכירה בשקט, אך מתקשה למצוא רוכש בשל המודל העסקי הפרובוקטיבי של האתר.
הידיעה על כך שרדבינסקי מחפש קונה מגיעה זמן קצר לאחר שנחשף כי גרף דיבידנדים של כמעט 1.3 מיליארד דולר בין 2019 לתחילת 2024, על פי מסמכים רשמיים. ובכל זאת, שאיפותיו של רדבינסקי רחוקות ממימוש. מקורות מסרו לוול סטריט ג'ורנל כי הוא פנה לאחרונה לבנקים והחל לגשש אחר עסקת מכירה בשווי שעשוי להגיע ל-8 מיליארד דולר.
למרות שאונליפאנס הפכה לתופעה תרבותית ולכוח כלכלי עצום, בעיקר בזכות התוכן המיני ומודל היוצרים העצמאיים שבה, בעליה נותר כמעט אנונימי. רדבינסקי בן ה-43 מעולם לא נתן ריאיון פומבי, כמעט שאינו משתתף באירועים בתעשייה, וברשת מסתובבת תמונה אחת בלבד שלו. גם אנשים שעבדו איתו כפופים להסכמי סודיות מחמירים.
האתר הרשמי שלו מתאר אותו בצניעות כיזם, משקיע אנג'ל וטייס מסוקים מתחיל. אין שם אזכור לאונליפאנס - על אף שמדובר במקור העיקרי של הונו, המוערך בכ-4 מיליארד דולר. מכירה של אונליפאנס לפי שווי של 8 מיליארד דולר תבסס עוד יותר את מעמדו של רדבינסקי כאחד מיזמי הטכנולוגיה העשירים והפרטיים בעולם, ועל פי הוול סטריט ג'ורנל, גם תמריץ משמעותי לפעילות הפילנתרופית שלו.
רדבינסקי ואשתו, קייטי צ'ודנובסקי, הביעו בפומבי תמיכה במגוון מטרות כמו מחקר לסרטן, תוכנה בקוד פתוח ועוד. בגאלה שנערכה ב-2024 עבור קרן מחקר גסטרואנטרולוגי שצ'ודנובסקי עומדת בראשה, היא שיבחה את תרומות בעלה שהובילו לתוכנית מענקים בשווי 23 מיליון דולר ואמרה: "ליאו כאן הלילה, ומוכיח שמדע וניסים הולכים יד ביד". סרטון הגאלה הוסר בשקט מיוטיוב לאחר שפנו אליו עיתונאי הוול סטריט ג'ורנל.
רדבינסקי נולד בברית המועצות והיגר לארה"ב בילדותו. הוא גדל בפרברי שיקגו, ולפי חברים לתיכון Glenbrook South היה חכם במיוחד, כבר אז הוא ניהל עסקים אונליין, חלקם עם גוון מיני מובהק. מסמכים מראים שאמו חתמה על מסמכי החברה הראשונה שלו, Cybertania, בשנת 1999 כשהיה עדיין נער. בין היוזמות המוקדמות שלו היו אתרים שטענו כי הם מציעים סיסמאות פרוצות לאתרי פורנו. בהמשך רשם מאות שמות דומיין, רבים מהם פורנוגרפיים או מבוססי שמות של סלבריטאים מתחילת שנות ה-2000.
בשנת 2004 השיק את MyFreeCams, אחת מהחברות הראשונות בתחום שידורי המין בלייב מה שמוכר בתור live cam, שבה משתמשים שילמו ליוצרים על הופעות פרטיות. החזון שלו למודלים עסקיים בתחום הטכנולוגיה למבוגרים בלבד הוביל אותו לבסוף לאונליפאנס.
לפי הדיווח, הוא רכש את 100% ממניות הסטארטאפ הבריטי ב-2018 בסכום שלא נחשף. בזמנו, אונליפאנס הייתה אתר נישה למנויים של תוכן למבוגרים. תחת ניהולו היא הפכה לפלטפורמה עולמית - במיוחד בתקופת הקורונה, אז נוספו לה 300,000 משתמשים ביום. המודל העסקי פשוט: יוצרים מקבלים 80% מהכנסות המנויים, אונליפאנס לוקחת את השאר.
"ברור שהוא הגיע עם חזון אסטרטגי מאוד ברור לגבי איך זורמים הכספים בפלטפורמות כאלה", אמרה לוול סטריט ג'ורנל החוקרת מגי מקדונלד מאוניברסיטת טורונטו, שחוקרת פלטפורמות עם תוכן למבוגרים. "הוא עשה מיקור חוץ של עבודת השיווק".
למרות שורשיה בתוכן למבוגרים, אונליפאנס מנסה לשנות את הדימוי שלה ולהציג את עצמה כפלטפורמת תוכן כללית. המנכ"לית קיילי בלייר, עורכת דין לשעבר בתחום הפרטיות, הדגישה את הגיוון של האתר - עם קומדיה, ספורט ומוזיקה לצד תוכן מיני.
למרות תג המחיר הגבוה, ייתכן שזו דווקא עסקה משתלמת, אונליפאנס רווחית מאוד, תכונה שלא הרבה חברות טכנולוגיה יכולות להתהדר בה. אבל אותו גורם שהופך אותה לרווחית כל כך, גם מרחיק ממנה רוכשים פוטנציאליים.