בעקבות הביקורת עליה, מיקרוסופט הודתה היום (שבת) כי סיפקה לצה"ל שירותי בינה מלאכותית וענן במהלך המלחמה בעזה, כולל כלים לזיהוי ולחילוץ חטופים (לא צוינו שמות חטופים שהחברה סייעה לחילוצם), אך טענה שלא נמצאו ראיות לכך שהטכנולוגיות שלה שימשו לפגיעה באזרחים בעזה.
ההודעה שפורסמה בבלוג הרשמי של החברה מהווה הכרה פומבית ראשונה בשיתוף הפעולה ההדוק עם מערכת הביטחון הישראלית, שהתעצם אחרי מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. לפי דיווח קודם של AP, השימוש הצבאי בטכנולוגיות AI מסחריות בישראל זינק פי 200 לאחר המתקפה.
לפי מיקרוסופט, סופקו לצה"ל שירותי תרגום שפות, אחסון בענן ושירותי אבטחת סייבר, ואף גישה מיוחדת לתשתיות החברה מעבר להסכמים המסחריים. עם זאת, החברה סירבה לפרט כיצד נעשה שימוש בטכנולוגיה לצורך בחירת מטרות להפצצה, והודתה שאין לה שליטה על אופן השימוש של לקוחותיה בטכנולוגיה על גבי שרתים פרטיים.
החברה ציינה שהשימוש נעשה ב"פיקוח הדוק", ושחלק מהבקשות אושרו וחלקן נדחו, תוך ניסיון לאזן בין חילוץ חטופים לשמירה על זכויות אזרחי עזה. במקביל, מיקרוסופט שכרה חברת חקירה חיצונית – ששמה לא פורסם – לבדיקת הנושא.
ארגוני זכויות אדם מביעים חשש מהשימוש הגובר בבינה מלאכותית בהחלטות צבאיות. קבוצה של עובדים ועובדים לשעבר במיקרוסופט, "No Azure for Apartheid", דורשת לפרסם את הדו"ח המלא. אחת הדוברות טענה שמדובר ב"תרגיל יח"צ" ולא במענה אמיתי לדאגות העובדים. כמו כן, עובדת פרו-פלסטינית שהפריעה לנאום בכיר בחברה פוטרה.

ההצהרה של מיקרוסופט מבהירה שצה"ל כפוף לתנאי השימוש והקוד האתי של החברה, האוסרים שימוש שגורם נזק בלתי חוקי – אך לא סיפקה הוכחות שהדבר נאכף בפועל.