מיקרוסופט אישרה כי תפטר עד 9,100 עובדים, כ-4% מכוח העבודה שלה, בסבב פיטורים נוסף השנה, כך לפי דיווח של Seattle Times. עובדים בחטיבת המשחקים של מיקרוסופט, Xbox, הם אלה שנפגעים במיוחד, אף שהנתונים המדויקים והמחלקות המעורבות טרם פורסמו.
בדומה לפיטורים שהתרחשו בחודש מאי, מיקרוסופט שואפת לצמצם את מספר שכבות הניהול שבין העובדים בדרגים הזוטרים לבין ההנהלה הבכירה, כך לפי גורם המעורה בפרטים.
"כדי למצב את חטיבת המשחקים שלנו להצלחה מתמשכת ולאפשר לנו להתמקד באזורים אסטרטגיים לצמיחה, נסיים או נצמצם עבודה בתחומים מסוימים ונפעל בהתאם למדיניות מיקרוסופט של הסרת שכבות ניהול - כדי לשפר את הגמישות והיעילות", כתב פיל ספנסר, מנכ"ל חטיבת הגיימינג של מיקרוסופט, במייל ששלח ביום רביעי לעובדי החטיבה.
לפי Bloomberg, חטיבת King, המפתחת את המשחק Candy Crush ונרכשה על ידי מיקרוסופט, תקצץ כ-10% מכוח האדם שלה (כ-200 עובדים), וגם יחידות אירופאיות אחרות כמו Zenimax מאשרות פיטורים.
הפיטורים הנוכחיים מגיעים פחות מחודשיים לאחר שמיקרוסופט הודיעה על פיטורי יותר מ-6,000 עובדים, ולאחר מכן קיצוץ נוסף של 305 עובדים בתחילת יוני, מה שמביא לסכום של מעל ל-15 אלף מפוטרים ב-2025. במהלך השנה האחרונה חוותה מיקרוסופט סדרת פיטורים, כולל סבב המבוסס על ביצועים שהשפיע קשות על המורל, לדברי מספר עובדים.
בינואר 2024 פיטרה מיקרוסופט 1,900 עובדים מחברות Activision Blizzard ו-Xbox, ולאחר מכן סגרה מספר אולפני משחקים במאי. ביוני פוטרו עוד כ-1,000 עובדים מצוותי HoloLens ו-Azure Cloud, ובספטמבר פוטרו 650 נוספים כחלק מהתארגנות מחודשת לאחר רכישת Activision Blizzard.
ייתכן שסבב הפיטורים הגדול ביותר בתולדות מיקרוסופט התרחש בשנת 2014, כאשר החברה פיטרה 18,000 עובדים לאחר רכישת חטיבת המכשירים והשירותים של נוקיה.
מיקרוסופט דיווחה על רווח נקי של כמעט 26 מיליארד דולר ברבעון שהסתיים במרץ, מתוך הכנסות כוללות של 70 מיליארד דולר. הנתונים היו גבוהים משמעותית מציפיות האנליסטים בוול סטריט, מה ששמר על מיקומה של מיקרוסופט כאחת מהחברות הרווחיות ביותר במדד S&P 500, לפי נתונים שאספה חברת FactSet. הנהלת החברה צופה גידול של כ-14% בהכנסות ברבעון שיסתיים ביוני, הודות להתרחבות הצפויה בשירותי הענן Azure ובמנויי תוכנות הפרודוקטיביות לעסקים.