החברה הישראלית לייטריקס השיקה היום את מודל LTX Video-13B בקוד פתוח, אשר מיועד ליצירת וידאו באמצעות בינה מלאכותית. לדברי החברה, המודל החדש משפר את איכות הסרטונים באופן משמעותי ומאפשר יצירת סרטונים באיכות גבוהה מאוד, תוך שמירה על מהירות המהירה פי 30 מהמודלים המתחרים בשוק. המודל זמין כעת בפלטפורמת החברה ליצירת וידאו - LTX Studio, משותף גם עם הקהילה ומשולב במוצרי החברה השונים.
בסטודיו של לייטריקס יש אפשרות ליצירת תמונות, סרטונים, דמויות, סיוע בכתיבת סטורי בורד ועוד. בתוך הפלטפורמה יש גם אפשרות להשתמש במודל הווידיאו החדש של גוגל – VEO2, שהושק בחודש שעבר ומאפשר ליצור סרטונים באמצעות פרומפטים. השימוש הוא חינמי בהגבלה של 800 שניות, כאשר לאחר מכן יש סוגי מנויים שונים בתעריפים שונים על פי כמות השימוש.
בנוסף, במהלך פיתוח המודל ושיפורו, לייטריקס יצרה שותפויות אסטרטגיות עם ספקי מדיה מובילים, כולל Getty Images, , בהמשך להסכם דומה עם Shutterstock שהוכרז בדצמבר 2024, לצורך אימון המודל שלה על מאגר חוקי של תמונות.
עומר רבינוביץ', VP Creative and Innovation, בלייטריקס מסביר ל-mako כי המודל החדש פתוח לשימוש במגוון תחומים יצירתיים, כולל אמנות, יצירת סרטים, וידאו, ו-previs.( שלב בתהליך הפקת סרטים, סדרות או פרסומות, שבו יוצרים גרסה גסה ודיגיטלית של סצנות מתוכננות – עוד לפני הצילומים בפועל).

קהל היעד שלהם כולל לדבריו לא רק חוקרי AI ואנשי אקדמיה, אלא גם יוצרי וידאו, קולנוענים, ויוצרים שמתלהבים מהתחום - AI Enthusiasts, המחפשים להשתמש ב-AI לצרכים יצירתיים. המודל הוא חינמי, כלומר כל אחד יכול להוריד אותו ולהריץ אותו על הפלטפורמה שהוא בוחר, כמו גיטהאב לדוגמה, שכן כאמור מדובר במודל קוד פתוח.
כשהוא נשאל מי המתחרים שלהם, עונה רבינוביץ': "מודלים כמו סורה ו-VEO, שהם סגורים, מהווים תחרות ישירה, כי אנחנו בעצם מנגישים את מה שהם סוגרים. בתחום המודלים הסגורים, יש לנו תחרות גם עם RunwayML, Pika וסורה. בתחום מודלי קוד פתוח, המתחרים המרכזיים הם Wan ו-Hunyuan".
רבינוביץ מציין כי המודל של לייטריקס הוא הזול ביותר מבחינת המשאבים הנדרשים ליצירת וידיאו, והמהיר ביותר. "יש לנו גם פיצ'רים בולטים, כמו upscaling יעיל במיוחד, והיכולת להנחות את התוצאות באמצעות קיפריימים".
upscaling הוא תהליך שבו משדרגים את איכות התוצר – מעלים את הרזולוציה ומשחזרים פרטים כדי להפוך את הווידאו או התמונה לחדים ומדויקים יותר. בעוד ששיטות מסורתיות פשוט מותחות את הפיקסלים, מודלים כמו LTXV משתמשים בבינה מלאכותית כדי להבין איך נראית תמונה באיכות גבוהה, ולשחזר פרטים חסרים כמו טקסטורות, תאורה ותווי פנים. כך ניתן להפוך וידאו שצולם או נוצר באיכות נמוכה (למשל 720p) ל־1080p ואף 4K, תוך שמירה על מראה טבעי ורצף ויזואלי חלק לאורך כל הווידאו.

בתשובה לשאלה מהם החסרונות הגדולים ביותר כיום של יצירת וידיאו על ידי בינה מלאכותית, מסביר רבינוביץ': "איכות הווידיאו המתקבלת. עם זאת, אנחנו רואים שיפור מאוד מהיר בתחום הזה, וצופים שיפור משמעותי בשנה הקרובה, במיוחד לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות המהירות בתחום הבינה המלאכותית. עם הזמן, האיכות תמשיך להשתפר, והמודלים יהפכו יותר מדויקים ומורכבים, כך שהאתגרים הנוכחיים יפתרו תוך זמן קצר יחסית".