גוגל ממשיכה לאיים על אתרי החדשות: אחרי שהשיקה במאי 2024 את AI Overviews – סיכומי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית – שהחלו להופיע גם בישראל במאי האחרון, גוגל מתחילה כעת להציג סיכומי חדשות באמצעות בינה מלאכותית גם בדיסקבר (Discover), פיד החדשות המרכזי באפליקציית החיפוש שלה ובדפדפן כרום באייפון ובאנדרואיד. מדובר בכתבות שנמצאות מתחת לשורת החיפוש באפליקציית גוגל, שבטלפונים של אנדרואיד נמצאות בילט-אין, גם בלי לחפש דבר.
כעת, במקום לראות כותרת מאתר חדשות מרכזי וללחוץ על הקישור לכתבה, משתמשים יראו בפינה השמאלית העליונה את הלוגואים של מספר גופי חדשות, ומתחתיהם סיכום שנכתב בידי בינה מלאכותית ומפנה למקורות הללו. האפליקציה מזהירה כי הסיכומים נוצרים על ידי בינה מלאכותית, "שעלולה לטעות".
יש לציין, כי פיד החדשות של דיסקבר משתנה בהתאם למשתמשים, כאשר האלגוריתם של גוגל מרכיב אותו על בסיס החיפושים והכניסות שלהם לכתבות. הוא אטרקטיבי, בין היתר, עבור אתרי החדשות, מפני שהוא לא דורש מהמשתמשים להיכנס לאפליקציה או לאתר שלהם, וכך הכתבה יכולה להגיע לקהלים חדשים באופן אקראי.
הפיצ’ר עדיין לא מופיע בכל כתבות החדשות באפליקציה של גוגל. בניסוי שנערך, אתר TechCrunch הצליח לצפות בסיכומי ה-AI באפליקציות של iOS ואנדרואיד בארה"ב.
בתגובה לפניית TechCrunch, דובר מטעם גוגל אישר כי לא מדובר בניסוי - אלא בהשקה רשמית בארה"ב. הפיצ’ר מופיע בגרסאות iOS ו-Android עם התמקדות בנושאי לייף־סטייל טרנדיים כמו ספורט ובידור, אם כי בצילום מסך הוא דווקא בנושא טכנולוגיה. גוגל ציינה גם שהפיצ’ר אמור לעזור למשתמשים להחליט לאילו עמודים הם רוצים להיכנס.
בנוסף לסיכומים, גוגל בוחנת דרכים נוספות להציג חדשות ב-Discover. אף שלא סומנו ככאלו שמופעלות בידי AI, חלק מהכתבות כוללות כעת רשימת תבליטים מתחת לכותרת, או מקובצות עם כתבות דומות.
לדוגמה, כתבה על עסקה של טראמפ בנוגע לאוקראינה כללה גם קישורים לכתבות אחרות על פעולותיו האחרונות. כתבה אחרת מהוושינגטון פוסט על רשות ההגירה לוותה בתבליטים שסיכמו את תוכן הכתבה. כל אלו למעשה, כמו סקירת ה-AI, מייתרים את הצורך להיכנס לכתבות המקוריות ובכך פוגעים בטראפיק של אתרי החדשות מהדיסקבר.
העדכון לאפליקציית החיפוש מגיע בתקופה שבה מו"לים רבים בוחנים בעצמם שילוב של AI באתריהם, כולל הוול סטריט ג'ורנל, יאהו, בלומברג, USA Today ואחרים. גם סטארטאפים נכנסים לתמונה, כמו Particle - קורא חדשות שמשתמש ב-AI כדי לסכם כתבות ולאפשר למשתמשים לראות נקודות מבט שונות או לשאול שאלות המשך כדי להבין לעומק את הנושא.
למרות הניסיונות האלה, בתעשיית המדיה שוררת דאגה עמוקה מהשפעת המעבר ל-AI על תנועת הגולשים. תכונות שהוסיפה גוגל כמו AI Overviews ו-AI Mode (טאב חדש של חיפוש בבינה מלאכותית שקיים כרגע רק בארה"ב) מאפשרות למשתמשים לקבל תשובות לשאלותיהם מבלי לבקר כלל באתר כלשהו - הסיכומים מופיעים אוטומטית או בממשק דמוי צ'אט. מחוץ לגוגל, המגמה ניכרת גם באפליקציות אחרות כמו ChatGPT ו-Perplexity.

על רקע התגברות השימוש בצ'אטבוטים של AI, כתבה שפורסמה השבוע באקונומיסט ציינה כי תנועת החיפוש העולמית ירדה ב-15% משנה לשנה נכון ליוני, לפי נתוני חברת Similarweb.
נתונים קודמים מהחברה מצאו גם כי אחוז החיפושים על חדשות באינטרנט שאינם מסתיימים בלחיצה על קישור לכתבה עלה מ־56% במאי 2024, כאשר AI Overviews הושק, לכמעט 69% במאי 2025. התנועה האורגנית (ממנועי חיפוש) ירדה אף היא - משיא של יותר מ-2.3 מיליארד ביקורים באמצע 2024, לפחות מ-1.7 מיליארד. על רקע זה, גוגל דיסקבר נחשב מקור משמעותי לקליקים לאתרי החדשות, אך ייתכן שזה כבר לא יישאר כך.