תקופה מתוחה זו היא הוכחה שיש השלכות למה שאנחנו מעלים לרשתות החברתיות, גם אם מדובר בבדיחות. כך למד על בשרו עמיחי שילה, חשבון טוויטר המקדיש את ציוציו לבדיחות סאטיריות מצחיקות יותר ופחות - תלוי בחוש ההומור של הקורא. לצערו של שילה, ציוץ אחד שלו הפך אותו למפורסם גם בארה"ב ולא לטובה. בציוץ כתב: "הפצצה אחת סמלית בוושינגטון תזכיר לטראמפ שהוא לא כל יכול ותחזיר לנו את הכבוד הלאומי".

הציוץ אמנם נמחק לאחר מכן, והחשבון הפך לפרטי - אבל באינטרנט אי אפשר באמת להעלים שום דבר וצילומי מסך רצים להם ברחבי X, הרשת החברתית הכי רעילה שיש כנראה ומלאה בגולשים שישמחו לחפש את ישראל בציציות.

שילה, עיתונאי דתי לאומי, ידוע בפיד הישראלי בתור צייצן שכותב בדיחות - אבל בתרגום לאנגלית נראה שלא ממש הבינו זאת בפיד האמריקאי. קריס ברונט, Chris Brunet, עיתונאי עצמאי המזוהה עם הימין הבדלני בארה"ב שעבד בעבר עם טאקר קארלסון, הוא המשתמש העיקרי שהעלה את צילום המסך של שילה בתור הוכחה שישראלים מוכנים "להזיק" לארה"ב. בהמשך הוא הביא פרטים נוספים מחשבונו של שילה וכתב כי "זה לא יהיה מצחיק כשלא תצליח להיכנס לארה"ב". 

בנוסף, הוא אסף ציוצים של משתמשים ישראלים נוספים ובהם קריאות דומות למשל: "במקרה הכי גרוע אנחנו יכולים להפציץ את טראמפ", "הפצצה אחת של איראן בוושינגטון, בשטח פתוח" ו-"אם ישראל מחליטה להפציץ את ארה"ב מה אמור להיות הסיפתח? הבית הלבן?".

כל הדוגמאות האלה נכתבו לאחר שטראמפ הורה לישראל להחזיר את המטוסים של חיל האוויר שהיו אמורים להגיב להפרת הפסקת האש של איראן, וככל הנראה נכתבו מתוך הכעס על העובדה שטראמפ מקבל את ההחלטות המדיניות של ישראל.

גולשים רבים מישראל ניסו להסביר לברונט כי מדובר בהומור בלבד, אבל הוא מצידו ביטל את הבדיחות ושאל בתגובה: "הייתם צוחקים גם מבדיחות על השואה?". הציוץ של ברונט נחשף ליותר מ-2 מיליון גולשים, אבל לצערנו הוא גם יצר גל של ציוצים אנטישמיים בנושא. יוזרים אנונימיים יותר צייצו את צילום המסך של שילה וכתבו: "עכשיו תחברו את הנקודות. מי הפיל את התאומים? לא המוסלמים", "התאים הרדומים האמיתיים שה-FBI צריך לבדוק הם היהודים והישראלים" ותמונה של שילה עם הכיתוב: "אתה נראה כמו אחד שנוגע בילדים, וזאת לא בדיחה".

כששילה נשאל אם הוא רוצה להגיב ל-mako, הוא עונה גם לא לגמרי ברצינות: "תגובתי: אמנם מדינת ישראל חייבת לעמוד על עצמאותה, גם מול בני בריתנו האמריקאים, אך 'שלום עושים עם ידידים ולא עם אויבים', ואני בטוח ששני העמים ירצו בשלום ולא יבחרו בדרך המלחמה. 'יש קשיים בשלום, יש מכאובים בשלום, יש קורבנות למען השלום, כולם עדיפים מקורבנות המלחמה!'. אני קורא מכאן לבחור בדרך ההידברות, כדי ששני העמים יוכלו להמשיך לחיות זה לצד זה ברעות שמבוססת על הערכים והמוסר המשותפים לשני העמים".

בנוסף, הוא מסביר שהוא נעל את החשבון שלו רק לעוקבים, "בעיקר כי רציתי להגביל את התפוצה של הציוצים בנושא, וכי חששתי שידווחו על החשבון שלי וימחקו לי אותו. אני מתכוון לפתוח אותו מחדש", כך לדברי שילה.