ההשראה מהצלחת נטפליקס הביאה גם את סלקום, בראשות המנכ"ל החדש של החברה, אלי אדדי, לבצע את המהלך המתבקש: עצירת תופעת שיתופי הסיסמאות בשירות סלקום TV.

על פי מידע שהגיע לגלובס, סלקום תתחיל בקרוב לגבות תשלום נוסף עבור כל שימוש שחורג מתנאי ההסכם. התשלום הנוסף יעלה 19.90 שקלים עבור צופה מחוץ למשק הבית - משמע, לא עלות מלאה מצד אחד, אבל ניהול של הסיטואציה מהצד השני.

לפי ההסכם מול הלקוחות, חשבון טלוויזיה שייך לחמישה משתמשים במינוי, אבל כאלו שמוגדרים בשימוש של משק בית בודד (משמע, כתובת אחת ורשת ביתית אחת), ולכן ככל שמשק בית משתף את הסיסמה עם משק בית אחר - הוא ייתקל בבעיות.

המשמעות היא שהחברה תתריע בפני הלקוחות, שלפי רשומות המערכת הם מזוהים כלקוחות שמבצעים שימושים חורגים. הודעות אלו יקפצו על גבי מסך הטלוויזיה וגם בחשבונית וב-SMS.

על פי ההערכות, מתוך 273 אלף משתמשים בשירות סלקום TV, כעשרות אלפי לקוחות משתפים את הסיסמה שלהם עם אנשים מחוץ למשק הבית.

סלקום מתכננת לבצע את המהלך בעזרת זיהוי כתובות ה-IP של הטלוויזיות המתחרות, וחשוב להגיד שהחברה מחריגה את פעילות הסלולר - משמע, היא לא תכליל צפייה באפליקציית סלקום TV במכשירי הסלולר כשימוש חורג חיצוני.

החששות שהתעוררו מהמהלך של נטפליקס

סלקום שואבת את ההשראה מהמהלך של נטפליקס, שהציגה ברבעונים האחרונים שיפורים משמעותיים במספר המנויים שלה - לאחר טיפול בבעיה הזו. עם זאת, היו מספר חששות מרכזיים במהלך של נטפליקס: החשש מנטישת לקוחות שלא יהיו שבעי רצון מהמהלך, והחשש לקניבליזציה פנימית - אנשים שיעדיפו להפוך להיות מנויים ב-19.9 שקל ולא במחיר מלא.

במקרה של נטפליקס, הם מגבילים זאת באיכות הצפייה ובמספר המסכים. אצל סלקום יהיה אפשר לצפות בעוד חמישה מכשירים, למשק בית נוסף בלבד. המשמעות הרחבה יותר היא שסלקום תהיה צריכה להבין מה היא מביאה לשולחן עבור הצרכן, ועד כמה המוצר שלה איכותי וטוב - וככל שעסקת התוכן מול HOT תבשיל, זה יכול לסייע במיוחד.

מדובר בעוד מהלך של המנכ"ל אלי אדדי, שנועד להגדיל את הכנסות החברה ולהביא לשיפור הרווחיות.

אלי אדדי, מנכ''ל סלקום (צילום: ענבל מרמרי)
אלי אדדי, מנכ''ל סלקום|צילום: ענבל מרמרי

בין המהלכים: חתימת הסכם התוכן עם HOT, מהלך שעדיין מחכה לאישור הממונה על התחרות (לאחר שהמתחרות יס-פרטנר קיבלו ממנה מכתב לאחרונה); השקת רשת 5G בישראל, לצד עדכון חבילות הסלולר; צמצום הוצאות דמי שכירות עבור אתרי סלולר בעד 20%; עצירת האיחוד עם גולן טלקום כדי לשמור עליו כמותג נבדל; פרידה ממשרד ראובני ועבודה ללא משרד פרסום, מינוי משרד דיגיטל חדש והחלפת פרזנטור ועוד. בחצי השנה האחרונה, מניית סלקום עלתה ב-70%.

נטפליקס הוסיפה 80 מיליון משתמשים

ויש לסלקום על מה לסמוך: בחודש ינואר, נטפליקס רשמה הישג מרשים - היא חצתה את רף 300 מיליון המנויים בשירות.

ברבעון השני של שנת 2022, אז לנטפליקס היו כ-220 מיליון משתמשים ברחבי העולם, היא דיווחה כי מעל ל-100 מיליון משקי בית ברחבי העולם משתמשים בסיסמאות משותפות (מתוכם כ-30 מיליון היו בארה"ב ובקנדה).

למשך שנתיים, נטפליקס פעלה ביעילות, והצליחה להתגבר על השיתופים האלו, ולהעלות את מספר המשתמשים שלה ב-80 מיליון. את המהלך הזה סלקום מבקשת לקחת כעת.

נטפליקס לוגו (צילום: Vantage_DS, shutterstock)
נטפליקס לוגו|צילום: Vantage_DS, shutterstock

בסלקום מגיעים למהלך הזה "בטוב", ומנסים לאותת ללקוחות מה הכיוון שאליו הולכת החברה. משמע, אין הכוונה לבלום את השיתוף ולא לאפשר בכלל, אלא בתשלום מלא.

הרעיון הוא לייצר את האלטרנטיבה עבור משתמשים, וכך יהיה אפשר להתחיל את התהליך. המשמעות היא שאם זה לא יעבוד, בסלקום ינסו "להקשיח" עמדות ולהביא פתרון "כבד" יותר, כדי להתמודד עם הבעיה הזו.

בסלקום בחנו את המהלך והתייעצו עם גורמים רבים, כמו גם צרכנים.

הכתבה פורסמה במקור בגלובס