כולנו מכירים את רשימת הסידורים, קטנים כגדולים, שתמיד נמצאת אצלנו בפינה של הראש כל היום. זה יכול להיות לקחת את האוטו לטסט, לתאם ביקור אינסטלטור, להתקשר לעירייה או להבין מה עושים עם מס רכוש, כמו רבים אחרי ההתקפות האיראניות.
נטע מגן ודנה גזנדה, מייסדות-שותפות של הסטארטאפ TaskFighters (לוחמה במשימות), לא נבהלות מרשימת מטלות כזאת, אלא להפך - מסתערות עליה. שירות "עוזרת אישית" שהן מציעות נועד לפנות לעובדים בארגונים זמן ואנרגיה מכל הסידורים האישיים והבירוקרטיות המתישות כדי לאפשר להם להתמקד, לדבריהן, במה שחשוב באמת: עבודה, משפחה, חברים ותחביבים. כיום הן עובדות עם חברות כמו WeWork, Vetric, Percepto ועוד, ואף החלו להציע שירות כזה לאנשים פרטיים בעקבות הביקוש.
מגן וגזנדה מכירות כבר יותר מ-20 שנה, והן הפכו לחברות בטירונות במחנה 80. גזנדה שובצה להיות חובשת קרבית בחיל האוויר, ומגן שירתה בגלי צה"ל. "היה בינינו קליק מיידי, ונשארנו חברות טובות לאורך כל השנים", מספרת מגן ל-mako. "אני עסקתי כמה שנים בעולם התקשורת, גם דנה הייתה עורכת ומפיקה רדיו, והחיים של כל אחת קיבלו תפנית לעולם ההייטק".
גזנדה שימשה עוזרת אישית למנכ"לים וסמנכ"לים בחברות כמו WeWork, Healthy.io ועוד. מגן מצדה הגיעה להייטק מעולמות השיווק והתוכן, התחילה מגט טקסי ומשם עברה לעבוד במוביט, לייטריקס ונקסט אינשורנס. לפני שלוש וחצי שנים הפכה להיות עצמאית בתחומיה, כאשר לפני חצי שנה חברתה הטובה הגיעה אליה עם הרעיון ל-TaskFighters.
"היא סיפרה כשהיא עובדת עם C level, מנכ"לים וסמנכ"לים, אז עובדים היו ניגשים אליה, ושואלים אם היא יכולה לעזור גם להם במשימות ובסידורים האישיים שלהם", מספרת מגן. "זה הפיל אסימון, והתחלנו להקים את העסק שלנו. זה רץ יותר מהר ממה שחשבתי, מסתבר שיש דרישה עצומה. אנשים היום ממש משוועים לעזרה אדמיניסטרטיבית, לוגיסטית ובירוקרטית. על פי מחקרים, כ-3.5 שעות עבודה בשבוע 'מתבזבזות' על ידי עובדים עבור סידורים אישיים".

מגן מספרת כי מלבד שתיהן, יש להן צוות של פרילנסריות מאחורי הקלעים, אבל בפרונט מול העובדים, העוזרת האישית תמיד תהיה גזנדה. לאחרונה פנו אליהן שני מהנדסים שנתקלו בפוסטים שלהן על השירות בלינקדאין, והם יצאו לעבודה משותפת מהצד של הפיתוח, למשל להפוך את חלק מהמשימות לאוטומציות, כדי שהדברים יהיו יותר יעילים. השירות כיום פעיל בארץ מקו גדרה עד חדרה, והשאיפה היא להרחיב אותו בהמשך גם לצפון ודרום. בעתיד החזון הוא גם לצאת מישראל ולהפוך את הסטארטאפ לגלובלי.
איך מתבצע התמחור?
מגן: "היום אנחנו עובדות עם כל מיני ארגונים כדי לתת את השירות לכל העובדים שלהן. אנחנו מחלקות את המשימות לפי רמת המורכבות שלהן, והתמחור תלוי בכמה משימות רוכשים, איזה סוג, ולכמה אנשים. יש משימות יותר מורכבות, למשל לעזור בפינוי הבית אחרי שהורה נפטר, לנהל נכסים לישראלים שנמצאים בחו"ל ויש פשוטות יותר כמו לתאם בעלי מקצוע אם יש תקלות ולהעביר טסט לאוטו. משימה ממוצעת עולה מאות שקלים והמחיר עולה עם רמת המורכבות כאמור".
למרות שהן נותנות כאמור את השירות גם לאנשים פרטיים, כרגע הפוקוס לדברי מגן הוא על חברות, ולא רק הייטק. "אלו חברות שמבינות את הצורך האמיתי של האנשים, על פני עוד הפי האואר", אומרת מגן. "אנשי ונשות המילואים לדוגמה מתמודדים היום עם עומס פיזי, מנטלי ובירוקרטי. יש חברה שאנחנו עובדים איתה שקנתה את השירות שלנו עבור אשת מילואים, שהבעל שלה מעל 500 יום בסבבים בעזה, ויש לה 3 ילדים קטנים".

שתי המייסדות מתגוררות לא רחוק אחת מהשנייה, ברמת גן. "לעבוד עם חברה זה מעניין. יש הרבה יתרונות כשאת מכירה לעומק את מי שאת עובדת איתו, ואנחנו משלימות אחת את השניה בקווי האופי שלנו, שמשפיעים גם על התפקיד של כל אחת בסטארטאפ", משיבה גזנדה. "נטע אמביציוזית, לא רואה בעיניים ועם הרבה פלפל, אני יותר רגועה ממנה, יודעת מתי להניע ומתי לשים גבולות. יש בינינו דינמיקה שמבוססת על אמון, כנות ויכולת לצחוק יחד כל הזמן, גם במצבים מאתגרים. אנחנו לא תמיד מסכימות, אבל מדברות על הדברים וזה מה שמחזיק אותנו חזק גם כשותפות וגם כחברות".
איך אתן כיזמיות מתמודדות עם העומס של המשימות של החיים?
מגן: "יש כזה מונח בפרודקט, שנקרא דוג פודינג, שמשמעותו להתנסות בשירות שלך עצמך. כמובן שהשירות שלנו תקף גם לשתינו. עכשיו, כשאני תקועה בחו"ל (הראיון נערך כשמגן נמצאת בניו יורק, בגלל הטיסות שהתבטלו סביב המלחמה עם איראן – ד.ג), אז יש לי עוזרת צמודה בארץ. אנחנו הסנדלריות לא הולכות יחפות. אנחנו יודעות להתמודד עם העומסים והמטלות שלנו יש, לא פחות משיודעות לעשות את זה בשביל אחרים".
מה לגבי גיוס כסף? האם זה בתכנון?
מגן: "לגייס כסף זה משהו שתמיד צריך לחשוב עליו, גם אם אתה לא מגייס באותו רגע. אני לא יודעת מה השלב הבא. אנחנו כן מתכננות להמשיך ולהשקיע ולגדול. אם נגיע להחלטה שצריך יהיה גיוס חיצוני, נשקול את דרכינו אז. כרגע זה עוד לא שם".
מגן אומנם יצאה לעצמאות לפני שלוש וחצי שנים, אולם גזנדה עדיין טרייה בזה יותר. "המעבר משכירה למי שמנהלת עסק משלה הוא מרגש בעיניי", היא מעידה. "אומנם אהבתי להיות שכירה, אבל יש קסם מיוחד בלהיות הבוס של עצמך ואני נהנית מזה מאוד. אנחנו עובדים קשה, הסטארטאפ דורש מאיתנו לא מעט, אבל בסוף היום ההרגשה של יצירה והשפעה, של בניית משהו שהוא באמת שלנו, היא נהדרת. זה לא תמיד פשוט, יש ימים מתישים, אתגרים מול לקוחות, דד-ליינים לחוצים, אבל הידיעה שכל הצלחה היא תוצאה ישירה של מה שעשינו בעצמנו, נותנת המון סיפוק ומוטיבציה להמשיך".