הסטרימר חסן פיקר, הידוע בתור "פרשן פוליטי של טוויץ'" ומתנגד גדול למדיניות של ישראל, טוען כי רשויות ההגירה האמריקאיות ניסו "לעצור אותו לצמיתות" לאחר שלכאורה עיכבו אותו לחקירה כשנחת בשיקגו מצרפת במהלך סוף השבוע.

"הם פשוט ניסו להוציא ממני משהו שיוכל לאפשר להם לעצור אותי", תיאר פיקר בשידור חי שערך 40 דקות, ובו טען שסוכנים שאלו אותו שוב ושוב על תחושותיו כלפי ארגון חמאס. "פשוט חזרתי שוב ושוב על אותו משפט. אמרתי: 'אני בצד של האזרחים. אני רוצה ששפיכות הדמים הבלתי נגמרת תיפסק. אני פציפיסט. אני רוצה שהמלחמות ייפסקו'" טען פיקר.

פיקר שתמך ברשתות שלו במחבלים מחמאס והחות'ים, וקרא לישראלים inbred (כאשר מזווגים חיות מאותו הזן), הציג את עצמו במהלך השידור כמי שעמד בגבורה מול שאלות החוקרים. הסטרימר, שלו יותר מ־2.8 מיליון עוקבים בטוויץ', ידוע בעמדות מקוממות, כולל אמירה ש-"לא משנה אם היו מקרי אונס ב-7 באוקטובר", בהתייחס לאירועי השבת השחורה.

פיקר טען כי סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב (CBP) עיכבה אותו כחלק ממסע שנועד "ליצור אווירת פחד" ולנסות להשתיק קולות מחאה. "לא עשיתי שום דבר בלתי חוקי ברשת נכון לעכשיו", אמר. "ייתכן שהחוקים ישתנו בעתיד, ואולי יתחילו להעמיד לדין על אמירות, ואני באמת חושש שזו מטרת הממשל הנוכחי. אבל נכון לעכשיו, כל מה שאמרתי מוגן לחלוטין תחת התיקון הראשון לחוקה. אני חושב שהם עיכבו אותי כי הם יודעים טוב מאוד מי אני, ורצו להפחיד אותי בלי לדעת שאני אדם עקשן וזה פשוט לא יעבוד", התרברב פיקר.

למרות שהוא סוציאליסט מוצהר, הניו יורק פוסט מציין כי פיקר נוהג בפורשה בשווי 200,000 דולר, מרוויח מיליוני דולרים בשנה מהשמצות, כמו הטענה ש"לארה"ב הגיע פיגועי ה-11 בספטמבר", וחי בבית יוקרתי במערב הוליווד. בחודש שעבר פרסם הניו יורק טיימס כתבת פרופיל חיובית מאוד על פיקר, שבה היללו את אהבתו ל"תחביבים גבריים" כמו הרמת משקולות, ואף תיארו אותו כ"נאה מאוד".

פייקר טען כי במהלך השעתיים שבהן עוכב, חשש שסוכני CBP יחרימו את הטלפון או המחשב הנייד שלו, אך לבסוף אף אחד מהפריטים לא הוחרם. הוא לא המשפיען היחיד שטען לעיכוב לא לגיטימי. במהלך סוף השבוע, משתמשת טיקטוק המתנגדת לטראמפ בשם "eyesofsav" פרסמה סרטון שבו טענה שעוכבה "שעות" בזמן שסוכני הגירה עברו על הטלפון שלה ועל חשבונותיה ברשתות החברתיות. המחלקה לביטחון המולדת של ארצות הברית (DHS) הגיבה לטענותיה וכינתה אותן "שקריות", ואף פירטה את פרטי המקרה המלאים. "טענות לפיהן דעותיה הפוליטיות הובילו לבדיקה הן חסרות בסיס. הקצינים שלנו פועלים לפי החוק, לא לפי אג'נדות," נכתב בהודעת DHS. "בכניסתה לארה"ב, היא נשלחה לבדיקה נוספת - הליך שגרתי וחוקי שמתרחש מדי יום, ויכול לקרות לכל נוסע. לאחר סיום הבדיקה, היא שוחררה מיד".