המהנדסים של ChatGPT עובדים קשה על להוסיף פיצ'רים ואפשרויות לצ'אטבוט שלהם. לאחרונה הם הציגו את הסוכן החדש, Codex, שאמור לעזור למתכנתים לכתוב קוד בקלות יתרה. אבל למרות השימושים המסובכים והחשובים שהם מייצרים - בסוף הגולשים מוצאים את מה שהם באמת צריכים ונהנים ממנו. כעת יוזרים שונים ברשת מציגים את השימוש הכי חשוב שסם אלטמן לא חשב עליו - בחירת אבטיח.

הפעולה של מציאת אבטיח טוב ומתוק נחשבת בתרבות הישראלית למעלה מיוחדת כבר שנים, בתוכנית "קופה ראשית" אפילו הקדישו פרק מיוחד שמדבר על הנושא. אבל מסתבר שהצ'אטבוט של OpenAI, וכנראה גם גוגל, יודע יותר טוב מכל ירקן.

בסרטון טיקטוק שנצפה מעל ל-350 אלף פעם, מציג יובל אבידני כיצד שיחת לייב וידאו עם הצ'אט מסייעת לו בבחירת אבטיח. בקטע נראה ארגז של אביחים, ואבידני מציג לצ'אטבוט מגוון של אבטיחים ושואל אותו אחד אחד האם זה אבטיח טוב או לא. בסופו של דבר, אבידני בוחר אחד והצ'אט עונה לו: "האבטיח הזה נראה מעולה. יש לו כתם צהוב ברור, הקליפה חלקה ומתוחה והצורה שלו סימטרית. אם הוא גם מרגיש כבד לגודל שלו ומשמיע צליל חלול כשמקישים עליו זאת כנראה בחירה מצוינת". אגב, אבידני נשאל בתגובות איך יצא וענה: "יצא טעים! קמחי אבל באמת ממש מתוק!".

@yuval.ai

קבלו את GPT עוזר לי לבחור אבטיח ברמי לוי

♬ צליל מקורי - Yuval Avidani (AI)

משתמש נוסף שהשתמש ב-ChatGPT כדי לבחור אבטיח צייץ את השיחה איתו שבו הוא העלה תמונה של אבטיחים וביקש ממנו לבחור לו. הצ'אט ידע לפרט לו את הסימנים של אבטיחים טובים יותר או פחות כמו למשל: צבע אחיד ועמוק, כתמי שדה, צורת עיגול סימטרית, קליפה עם קווים בולטים ונקישות. בסופו של דבר הוא בחר לו אבטיח ספציפי מתוך התמונה. בסופו של דבר טען המשתמש @kohavy כי האבטיח יצא מתוק מאוד וטען שזה "הפיצ'ר הכי טוב שיש לצ'אט".

לפי כמה צייצנים שענו לו, ה-GPT יודע גם לבחור פירות נוספים, לא רק אבטיחים. למשל אננסים או פירות טרופיים אחרים שקשה לבחור.

זה כמובן לא טרנד שהתחיל בארץ, גם בסין וארה"ב מנסים להשתמש ב-GPT כדי לבחור את הפירות שלהם. למעשה יש כמה גולשים שאפילו בנו GPT שונים שכל מטרתם היא לבחור אבטיחים ואמורים להיות מאומנים על זה באופן ספציפי.