מארק צוקרברג בונה את קבוצת ה-AI הכי מרשימה שנבנתה בעולם הטק. אם חושבים על כל המתחרים שלו - הם מחזיקים באפליקציית בינה מלאכותית - אבל למטא אין כזאת. למעשה חסרה להם דריסת רגל בשוק והתסכול הוא מיתוגי ואישי לצוקרברג, והוא מה שהוביל לבליץ בניית הסופר-גרופ AI של צוקרברג.
כל המרדף אחרי כישרונות התחיל אי שם בעבר עם "דיפ-מיינד", חברת הבינה המלאכותית הראשונה והמשמעותית ביותר. ב-2014 מטא וגוגל הגישו הצעות לרכישתה וצוקרברג הפסיד בגלל הצעה של 500 מיליון דולר בלבד. השנים חלפו, בגוגל התרכזו במודלי LLM ממש כמו המתחרים ב-OpenAI, ובמטא ניסו לעשות מהלך חוסם - הם פיתחו את מודל Llama. הייחוד שלו היה שהוא בקוד פתוח - הרעיון היה שהטאלנטים ירצו לעבוד עליו ולא ילכו אל גוגל ו-OpenAI, אבל חזון לחוד ומציאות לחוד, היות וזה לא ממש הצליח לו. בחודש אפריל הוא השיק את Llama 4 שהציג כביכול תוצאות מדהימות, אבל החוקרים גילו בסופו של דבר שהציונים שהוצגו היו קצת מבושלים, והמודל לא באמת מצליח לעמוד בהבטחות שלו, בטבלת המודלים מטא מתרסקת ולא מתקרבת בכלל למתחרות שלה.
הרצון לתת פייט למתחרות שהוביל את מארק צוקרברג להשקיע 72 מיליארד דולר בחומרת AI ולזכות ביותר כוח עיבוד מכל חברה אחרת. בנוסף, הוא ניסה לקנות כמעט כל סטארטאפ AI שיש כמו Thinking Machines, פרפלקסיטי ו-Safe Super Intelligence של איליה סוצקבר, אבל כולם מסרבים לו, מה שמוביל אותו למבצע רכישת הטאלנטים - להתחיל לחייג לכישרונות הכי הגדולים בעולם ולחזר אחריהם בעזרת ארוחות ערב באחוזות שלו וכסף - הרבה כסף.
בין היתר גויסו כמה כוכבים של OpenAI כמו ג'יאהווי יו, חוקר בכיר שהיה אחראי לכל הפרויקטים המשמעותיים ב-OpenAI לאחרונה, כולל שדרוג התמונות שהפך לטרנד הג'יבלי, פרויקט ה"ריזנינג" של החברה והמודלים של GPT. הוא הגיע למטא תמורת מענק של 100 מיליון דולר לפי דיווחים שונים. גם נתניאל פרידמן, מנכ"ל גיטהאב, ודניאל גרוס הישראלי, מי שהיה המנכ"ל של חברת Safe Super Intelligence של איליה סוצקבר גויסו. אבל אולי מי שהכי חשוב הוא ראש ה-AI של אפל שגם מצטרף למטא - רואומינג פאנג, אשר על פי הדיווחים קיבל מענק חתימה של 200 מיליון דולר.
מטא גם רכשה 49% מהחברה של אלכסנדר וואנג - ScaleAI תמורת 14.3 מיליארד דולר. צוקרברג רואה בוואנג כאחד המייסדים החשובים בדורם וסביבו הוא בונה את הסופר גרופ של כשרונות ה-AI. ישנם גם כמה טאלנטים ללא חוזה שמסתובבים להם בשוק ושווים עשרות, אם לא מאות מיליוני דולרים. במטא, אבל גם המתחרות שלה, רודפים אחריהם, ביניהם ניתן למצוא את אנדריי קרפטי, מי שהמציא את המושג וייב קודינג.
בתגובה למסע הרכש, סם אלטמן הוציא מייל לעובדיו, שכמובן הודלף, ובו הוא ניסה להחדיר בהם רוח קרב. "אתם רוצים להיות מיסיונרים או שכירי חרב? אנשי החזון ינצחו את שכירי החרב", כתב המנכ"ל. למרות זאת, הדיווחים טוענים שבחברה של אלטמן עובדים 80 שעות שבועיות - מה שהופך אותם משכירי חרב לעבדים ופתאום מענק החתימה מצוקרברג נראה נוצץ הרבה יותר.
רוצים לדעת מה קורה בטק רגע לפני כולם? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של "בזמן שעבדתם" או בקרו אותנו באינסטגרם
>> בזמן שעבדתם, פרק 229 - מאבדים את זה: העולם נכנע לפייק