ברור שעדיף טרי. ללכת בבוקר לשוק, למשש פירות וירקות טריים (ואורגניים, ברור) שטרם יבש עליהם טל הבוקר, לחזור הביתה ולאדות אותם אידוי קצר בטרם תטחנו ותגישו לתינוק. בפועל, מה לעשות, זה לפעמים נגמר בחיטוט מיואש במגירת הירקות העייפים שבמקרר, זעזוע רבתי מאיזה ירק מנוקד בכתמים לא מזוהים וקפיצה למזווה, להביא צנצנת מזון מוכן לתינוקות.
בארץ היצע הטעמים מוגבל למדי, אבל מעבר לים, היכן שרגשות האשמה היהודיים לא מעמידים את אמא שעות במטבח, יש מגוון עצום של מחיות ורסקים בטעמים של מנות גורמה – והתינוקות טוחנים צנצנות כאילו אין מחר. ומה עושים עם המיכלים הנותרים? קבלו כמה רעיונות יצירתיים, מקוריים ויפים במיוחד.
1. פינת יצירה
אמנם כרגע האמן הקטן עסוק בעיקר הפרחת בועות רוק, אבל ממש בקרוב תמצאו את עצמכם זוחלים מתחת לספה כדי למצוא את הגירים והטושים שהוא פיזר אתמול, לקראת שעת היצירה של היום. כמה צנצנות כאלו יכולות לסדר לכם ולו יופי של פינת עבודה צבעונית ומזמינה (ואולי אפילו כמה דקות של שקט בחסות האמנות).
2. קופסת תפירה
קצת וינטאג', נכון, במיוחד שאפשר למצוא 3 חליפות גן במאה ש"ח. אבל אם יש תפר מעצבן שנפתח כשהחליפה עדיין בשימוש (לפני שאוחסנה או הושלכה עקב הכתמה בלתי סבירה בעליל), או כשצריך איזה תיקון בבגד שלכם, די מבאס להתחיל לחפש מחט בקופסה אחת, כפתורים במגירה של הסכו"ם וחוטים באמבטיה (מהפעם האחרונה שעשית שם שפם). ערכת תפירה קטנה אך מסודרת תגרום לכן להרגיש מינימום מרתה סטיוארט, אפילו אם בפועל רק תפרתם כפתור.
3. מסגרות לתמונות
במסגרת פולחן האישיות של התינוק, בוודאי יש לכם כבר כמה מאות תמונות שלו. הצנצנות השקופות יכולות להחליף את מסגרות התמונה הסטנדרטיות, ואם תשמרו צנצנות משלבים שונים תוכלו ליצור מראה מעניין במיוחד.
4. עציצים תלויים
הגודל של צנצנות האוכל פשוט מושלם ליצירת אגרטלים קטנים ותלויים. כאן נדרש אמנם מעט יותר כישרון, אבל עדיין מדובר בהצעה בת ביצוע. פשוט מלפפים חוט ברזל דק מסביב לפתח, ומשחילים פנימה ידית.
5. לוח שנה
הרעיון הבא מיועד למתקדמים, שהצליחו לאגור כמות מכובדת של צנצנות. בחודשים משמעותיים (כמו החודש של יום ההולדת, או הספירה לאחור לקראת אירוע חשוב) אפשר להכין לוח שנה תלת ממדי, ולהטמין פתק או הפתעה בכל צנצנת.
6. אחסון תבלינים
בסוג של צדק פואטי, בעזרת הצנצנות של המזון המוכן תוכלו לתבל את האוכל (הטרי) שתבשלו לתינוק.
7. קופסאות לצעצועים קטנים
אם יש לתינוק אחים גדולים שכבר למדו לא להכניס כל דבר לפה, או לחלופין: סבלנות וראייה לעתיד, תוכלו לנצל את הקופסאות לאחסון אנשי לגו קטנים, אביזרי פיימוביל זערוריים ושאר חלקיקים שנוטים להתפזר ולהיעלם ברחבי הבית.
8. קופסאות הפתעה
אם אתם בקטע אקולוגי, אתם יכולים להשתמש בצנצנות הריקות כשקיות הפתעה, ולחסוך בניילון. חמוד להפליא.
9. מיון גומיות לשיער
הורים לבנות מצליחים לצבור כמות בלתי נתפסת של גומיות וסיכות לשיער – והצנצנות יכולות לעזור למיין אותן בצורה יעילה, כדי שברגע האמת לא תיאלצו לשלוח אותה למטפלת עם אוברול ירוק וגומייה צהובה. חלילה.
10. צנצנות לחרקים
מוקדם אמנם לדעת אם הילד יגדל להיות חננה, אבל מה שבטח, אתם יכולים להיערך מראש – ולהכין לו קופסאות חרקים קטנות ומעוצבות.
11. פמוטים
אולי כרגע זה נראה לכם מופרך משהו, אבל מתישהו יהיה לכם ערב רומנטי. ובדיוק בשביל זה, אתם יכולים להדביק בד צבעוני על הצנצנת מבחוץ וללהכין ממנה מחזיק לנר – שאולי יזכיר לכם להיזהר, אחרת תצטרכו לקנות בקרוב עוד צנצנות כאלה.
12. מתנות ספא ביתיות
לא צריך להיות פנינה רוזנבלום – קצת שמן גוף ומלח גס, ויש לכם מתנה קטנה וסופר מושקעת. הרעיון תקף גם לריבות ביתיות וכל פינוק אחר שאתם רוצים לתת כמתנה.
13. מובייל
בעלי הגינה שביניכם (אם לא ניצלתם אותה כדי לגדל ירקות ובכל זאת קניתם צנצנות) יכולים לבנות לעצמם נברשות זכוכית עם נרות קטנים בפנים (רק לדאוג בבקשה למטף קרוב). גם כאן צריך קצת יותר כישרון מהסטנדרט, אבל העיקרון פשוט: כמו בעציצים התלויים, מלפפים חוט מתכת סביב הפתח ותולים על חוטים באורכים משתנים.
14. אחסון צבעי ידיים וגואש
כדי למנוע קטסטרופה ובלגן שחורג מגבולות הטעם הטוב, אתם יכולים להגביל את כמות הצבע בכל סשן יצירה של הילדים. איך? פשוט חלקו מראש את הצבעים למנות קטנות בצנצנות ריקות.
15. כדורי שלג
מכירים את כדורי הזכוכית עם השלג, שמוכרים לתיירים במחיר מופקע? אתם יכולים להכניס תמונות, לפזר כמה פתיתי פלסטיק לבנים ולכסות במים – ולעשות לכם מזכרות קיטשיות לתפארת.