שופינג להריוניות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אז מה קונים?|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אולי אתם טיפוסים אקולוגיים, שבונים לבד עריסה ממקלות של ארטיקים ותופרים חליפות תינוק מפשתן אורגני ממוחזר. אולי אתם מקומבנים עם אחים או חברים שילדו קצת לפניכם, ומעבירים לכם בשמחה את כל הציוד שלהם. אבל אף אחד – אף אחד! – לא חומק ממטחנת הקניות ללידה. אולי תצאו מזה עם חבילונת קטנה, ממש כמה חיתולים ומשחה, אולי חליפה או שתיים. אולי תשאירו בחנות שתי משכורות חודשיות. מה שבטוח הוא שאחרי הכתבה הזו, תגיעו לשם הכי מוכנים שאפשר. קבלו את המדריך המלא לרוכש המתחיל – כל מה שאתם צריכים לדעת ולהפנים לפני שאתם שולפים את האשראי באצבעות רועדות מהארנק.

תגיעו בכושר. לא אחרי יום עבודה מפרך, לא כשאתם נורא ממהרים או שנייה לפני בדיקה חשובה. קחו את הזמן להתלבט בחנות, להתייעץ ולהשוות – גם אם לא תסגרו הכל באותו יום, לא תרגישו שסתם בזבזתם זמן על שיטוט חסר מטרה בין המדפים.

אל תשאירו הכול לרגע האחרון. נכון שבחודש שביעי נראה לך שיש לך עוד המון זמן, אבל לעולם אין לדעת איך תרגישי וכמה כוח וסבלנות יהיו לך לקראת סוף ההריון. ואם הלידה צפויה להתרחש בקיץ או בתחילת הסתיו, הרשי לנו להמר שלא יהיה הרבה מהם.

ממש לא חייבים חבילת לידה. ואם אתם אוהבים "הכל כלול", נסו לפחות למצוא חבילה גמישה, שמאפשרת לכם שינויים בהתאם לצרכים שלכם. למה הכוונה? חבילה שלא דוחפת לכם בגרון דברים שאתם ממש לא צריכים, על חשבון דברים שתצטרכו לקנות בנפרד. למשל, אם אתם זוג גברים שמקבלים תינוק מפונדקאית בחו"ל אין לכם מה לעשות עם רפידות הנקה ותחתוני רשת, ואם את מתכננת הנקה מלאה אין סיבה שתקני סטוק של בקבוקים ומחלקי מנות.

אישה בהריון ישנה (צילום: GlobalStock, Istock)
תבואי לקניות עם כוחות. לישון קודם זה רעיון לא רע|צילום: GlobalStock, Istock
בואו עם רשימה משלכם. זה נשמע טריוויאלי, אבל לא מומלץ לסמוך רק על הרשימה שתקבלו בחנות – פשוט כי לא סביר שתתחילו לגגל ולהתייעץ בעודכם שם. הרשת מלאה ברשימות לידה, ואתם צריכים רק לבחור, להדפיס – ולהתחיל בחפירות.

ורצוי שתסדרו אותה לפי סדר עדיפויות. קשה להעריך בכמה תסתכם ההוצאה, ולכן מומלץ שתסדרו את הרשימה לפי נחיצות הפריטים. כך, למשל, כדאי שתבחרו לתינוק כמה חליפות בגדים בסיסיות לפני שתשקיעו בבגד מהודר ליציאה מבית החולים, או שתבחרו את הציוד "הגדול" (עגלה, שידה ומיטה) לפני כל היתר, כדי לדעת כמה כסף נשאר לכם להשקיע במוצרים הקטנים יותר.

ותרו על המרוץ לעגלה המושלמת ולחדר החלומי. אתם יכולים לעשות (וסביר שאכן תעשו) דוקטורט בתחום השלדות והקפיצים, עם תת התמחות בריפודים כביסים. בתכלס, טרם הומצאה העגלה המושלמת – יש את העגלה הכי מתאימה עבורכם. בדיוק כמו שבסוף לא תמצאו מעצור לדלת שיתאים לידית הפח בחדר – מילת המפתח היא גמישות, וההכרה שממילא בעוד כמה חודשים החדר של התינוק שלכם ייראה כמו שדה קרב עמוס צעצועים ופחות כמו תמונה מקטלוג, והעגלה תיראה כמו בלנדר חרוץ במיוחד יותר מאשר כמו פרסומת זוהרת.

השוו מחירים. לא רק של הריהוט והעגלה, אלא גם של המוצרים הקטנים והנלווים. זו לא בושה לעשות סיבוב בלי לקנות, לראות את אותם מוצרים בחנות אחרת ורק אז להחליט. אתם עומדים בפני הוצאה משמעותית, וכדאי מאוד שתהיו מחושבים. זו לא קמצנות, אתם לא חוסכים על הילד שלכם – רק מוודאים שיהיה לכם איך לשלוח אותו לאוניברסיטה.

אישה בהריון מחזיקה כרטיס אשראי מול מחשב (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
סקר שוק הוא הכרחי|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
קחו אתכם מישהו שמבין. לא את אמא שלכם (אם כי אם היא מתנדבת לשלם אנחנו לוקחים את העצה בחזרה), אלא מישהו או מישהי שיש להם תינוק קטן, ומכירים את כל המוצרים והחידושים – פשוט כדי לקבל דעה מעודכנת וחפה מאינטרסים.

אתם לא באמת חייבים להביא ולהכין הכל בבית לפני הלידה. מובן שהרבה יותר נוח לחזור עם התינוק לבית מתוקתק שסידרתם בעצמכם לקראתו, אבל אם אתם חוששים מענייני עין הרע – אל תהססו להשאיר הכל בחנות מומלץ, עם זאת, כן לבחור ולשלם עבור הפריטים (ורק לבקש שישמרו לכם אותם במחסן), כדי לא להיתקע עם חוסרים והתלבטויות בימים הלחוצים ממילא של אחרי הלידה.

חסכו מראש. רוב הנשים לא יולדות בלי לדעת שהן בהריון, מה שמשאיר לכם כמה חודשים טובים לחסוך ולהתכונן כלכלית לקנייה הראשונית, שגם אם תייעלו ותצמצמו בטירוף – עדיין תישאר הוצאה נכבדת. סכום קטן שתשימו בצד כל חודש יצטבר עד סוף ההריון, ויאפשר לשלם על הפריטים לתינוק שלכם בלי להיחנק כלכלית. 

>> מיהן האמהות הכי בזבזניות בהוליווד?
>> האם תינוק חדש צריך הכול חדש?

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים