מגמת החזרה לטבע גורמת לנו לעשות דברים רבים ומשונים - כמו להכין מסכות יופי על טהרת הקוואקר והסוכר החום או לבלות שעות במישוש והפרדה של הפסולת הביתית. אבל לפעמים נדמה שהמגמה הזו לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות, ומנסה לשווק את הבשורה בצורה מאולצת מדי. באגף הקוסמטיקה הטבעית נמצא לאחרונה מוצר טיפוח עם טוויסט מרענן במיוחד - שמפו וקונדישנר בסגנון חלב אם.
ההנחה שחלב אם נתפס בעיני הציבור כמוצר מזין ובריא, גרמה למפיציו לשווק את השמפו לציבור כאילו הוא עשוי מהמשאב הטבעי. האם הוא נמצא יעיל? סטיב לונסטיין מקנדה, נתקל במוצר בקניון הקרוב למקום מגוריו, ומיהר לבדוק את אמיתות הפרסום.
לאתר inventorspot, סיפר לונסטיין כי הוא נתקל בשמפו בחנות המתמחה במוצרי קוסמטיקה שיובאו מהמזרח. על אריזת השמפו של חברת הקוסמטיקה היפנית "שייסדו", התנוסס הכיתוב: הקונספט של חלב אם. "למרות שזה נראה בתחילה שחלב האם הוא הרכיב שמככב במוצר, ידעתי שזה לא יכול להיות המקרה", הוא משחזר.
שני דברים הטרידו את מנוחתו של לונסטיין וביססו את פקפוקו בכך שמדובר בחלב אם אמיתי: א. חלב אם ידוע בחיי מדף קצרים למדי, והוא דורש אחסון והקפאה בתנאים מוקפדים. ב.למיטב ידיעתו, גם ביפן הרחוקה אין "חוות חליבה" של נשים שופעות חלב.
הקנדי המוטרד חזר לביתו וערך מחקר אינטרנטי על טיבו האמיתי של המוצר. הוא גילה כי דרך השיווק המוזרה של המוצר התבססה על ההנחה שאנשים ירצו לרכוש מוצר שמכיל חומרים מזינים המצויים בחלב אם.
בנוסף על היתרונות התזונתיים והבריאותיים המיוחסים לחלב אם, נהוג להשתמש בו ברפואה טבעית כחומר מריחה לטיפול בגירויים בעור. יתרון שיווקי נוסף של המוצר מתבסס על היותו "עדין במיוחד" ומתאים לשימושם של כל בני המשפחה. כנראה שאף אחד ממובילי הקונספט השיווקי לא העלה את האפשרות הסבירה שחפיפת שיער בחלב אם יכולה לעורר בחילה אצל לא מעט אנשים.
מסתבר שהשאלת האלמנטים מתחום ההיריון והלידה תופסת לאחרונה תאוצה. בארה"ב, למשל, ארגון לזכויות בעלי חיים ניסה לשכנע את יצרנית הגלידה המפורסמת "בן אנד ג'ריס" להחליף את חלב הפרה המשמש להכנת הגלידה, בחלב אם. המעצב אלכס גרין לא הסתפק בפחות מהדבר האמיתי, ויצר דובי צעצוע משליה אנושית. השימוש בחומר הגלם המקורי גרם כמובן לסערה ציבורית ברחבי העולם ומתח את הגבולות שבין אמנות טבעית לפרובוקציה.
>> הנה משהו הגיוני לעשות עם חלב אם - להיניק תינוק