מחקר חדש לוועידה הלאומית הגאה של חברת סקופר - המתמחה בניתוח סנטימנט קהלים ברשתות החברתיות - בשיתוף גיתם IM, מציג את נושאי השיחה הכי פופולריים ברשת שנוגעים לקהילה הגאה. 

על פי נתוני המחקר, בחצי השנה האחרונה היו כ-40,000 אזכורים ברשתות החברתיות של מונחים וביטויים הנוגעים לקהילה הגאה, עם חשיפה פוטנציאלית של 304 מיליון צפיות ו-1.4 מיליון אינטראקציות. 39% מהשיח היה בעל אופי שלילי, 32% בעל אופי נייטרלי או הומוריסטי ורק 29% מכלל השיח היה בעל אופי חיובי.

ההקשר הפוליטי-ציבורי מוביל משמעותית על נושאים אחרים. אחריו לפי הסדר: הקשר הומוריסטי, אלימות ונושאים בינלאומיים. בעוד שהשיח הפוליטי הוא בעל אופי שלילי כלפי הקהילה (49% לעומת 15% בלבד של שיח חיובי) וכך גם הקשרים של אלימות (78% שיח שלילי לעומת 11% בלבד שיח חיובי), כשמדובר בהקשרים הומוריסטיים השיח ברובו חיובי (44% לעומת 22% שיח שלילי).

בן שפירו, דנה אינטרנשיונל (צילום: Jason Kempin/Getty Images; רון קדמי)
הנושאים החמים: בן שפירו ודנה אינטרנשיונל|צילום: Jason Kempin/Getty Images; רון קדמי

הנושאים החמים בחודשים שנסקרו היו העימות בין ינון מגל ליאיר שרקי במהלכו כינה אותו "קוקסינל", פרישתו של ח"כ עידן רול ממפלגת "יש עתיד", הבחירה בבן שפירו להדלקת משואה ומחיקתה של דנה אינטרנשיונל משידור טקס המשואות בערוץ 14. בהקשרים הומוריסטיים בלטה במיוחד דמותה של "הפשוטע" (בר אלמליח דונצוב) כמעוררת אינטראקציה חיובית כלפי קהילת הלהט"ב. דמויות נוספות שבלטו בשיח החיובי כלפיהן הן שורדת השבי אמילי דמארי והשוטר הטרנסג'נדר רוי אוחנה.

בהקשר של אלימות בלטה במיוחד תופעת תקיפת הומואים באמצעות התחזות באפליקציות היכרויות, כאן נרשם רוב מוחלט של גינוי לאלימות, אך גם ביטויי תמיכה לא מבוטלים. סיפור נוסף שעורר עניין רב היה מקרה אלימות בין נער לנערה בבית שמש לאחר שזו כינתה אותו "הומו". כשמדובר בשיח ברשת, גברים הומואים תופסים את מרבית תשומת הלב עם 66% מהשיח לעומת 20% שיח על נשים לסביות, 7% לקהילת הלהט"ב בכללותה, 5% לקהילה הטרנסית ו-2% לקהילה הקווירית.