"הטלגרף" הבריטי דיווח בתחילת השבוע כי פעוט בן 3 או 4 הושעה מגן הילדים שבו למד במהלך שנת הלימודים 2022-23, זאת בטענה ל"התעללות הקשורה לנטייה מינית וזהות מגדרית". בעקבותיו, דיווחו על הידיעה כלי תקשורת נוספים מהימין הפוליטי כמו "דיילי מייל", "פוקס ניוז" ו-GB News. 

צמד הכתבים שעבדו על הכתבה, טים סיגסוורת' ובן בוצ'ר, שיתפו פרטים נוספים שהגיעו ממשרד החינוך בהתאם לבקשת חופש המידע, אך הכתבה לא ציינה את שמות בתי הספר ולא פירטה דבר על התקריות שהוזכרו בכתבה, שגרסה כי עשרות תלמידים הושעו או סולקו ממוסדות לימוד חינוכיים באותה שנה בשל "הומופוביה" או "טרנספוביה". 

למרות המחסור בפרטים שסיפק משרד החינוך ועל אף שהיה קשה להכריז כי הסיבה הבלעדית להשעיה או לסילוק תלמיד ספציפי הינה להט"בופוביה, הכתבים ציטטו את הלן ג'ויס, מנהלת בכירה בארגון האנטי-טרנסי Sex Mattes ("המין כן חשוב", בתרגום חופשי), שהאשימה בבוטות את "הקיצוניות של אידיאולוגיית המגדר" בתקרית. הכתבה כללה אף דעה של טובי יאנג, מנהל ארגון ימני, שאמר כי זהו "טיעון חזק" נגד תמיכה באנשים טרנסים. הכתבה, אגב, לא הביאה אף קול או עמדה של ארגון פרו-טרנסי. 

על פי הדיווחה של "הטלגרף", מתוך 787,221 התלמידים שהושעו בכל שכבות הגיל בשנת הלימודים 2022-23 - מתוכם 178 הורחקו מהכיתה בשל התנהגות הומופובית או טרנספובית. נטען כי 94 תלמידים בבתי הספר הממלכתיים יסודיים הורחקו לצמיתות בשל אותן סיבות. דובר מטעם ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר אמר כי ראש הממשלה "אינו תומך" בהשעיה המדוברת. "תלמידים וצוות לעולם לא צריכים להיות קורבן להתעללות, אך כל פעולה שננקטת כדי לטפל בהתנהגות צריכה להיות מידתית", הוא אמר. 

הפרסום המדובר ללא ספק הזיק לקהילה הטרנסג'נדרית. על פי "גוגל טרנדס", החיפוש "פעוט טרנספובי" זינק בבריטניה מספר פעמים ביום שני ושלישי, תוך עלייה של 200% בחיפושים אחר "פעוט הושעה בשל היותו טרנספובי"). 

ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר  (צילום: Kin Cheung - WPA Pool, GettyImages)
"כל פעולה שננקטת כדי לטפל בהתנהגות צריכה להיות מידתית". קיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה|צילום: Kin Cheung - WPA Pool, GettyImages

התפשטות הסיפור מתרחשת כשברגע ארגון הצדקה הלהטב"קי The Proud Trust פרסם ערכה להתמודדות עם טרנספוביה בבתי ספר. לדברי הארגון, 90% מהמורים בבריטניה מעוניינים בהכשרה טובה יותר לשילוב טרנסג'נדרים, כדי לסייע לתלמידים טרנס להרגיש יותר מקובלים בכיתות הלימוד. הערכה מציעה "מדריך ברור, מעשי וקל ליישום ליצירת סביבה תומכת", והוא פותח כתגובה לביקוש הגובר להכשרה נוספת בנושאי להטב"ק+.

"על כל בתי הספר מוטלת אחריות חוקית ומוסרית להבטיח שהתלמידים הטרנסים ירגישו רצויים ושווים, ויהיו בטוחים ובעלי אותה הזדמנות לממש את הפוטנציאל המלא שלהם כמו כל אחד אחר", אמר דובר הארגון. "הערכה ממליצה על גישה יזומה, בית־ספרית כוללת, כדי למנוע הצקות מלכתחילה, וכי כל הצקה טרנספובית תטופל באותו אופן כמו צורות אחרות של בריונות הקשורה למאפיין מוגן, בהתאם למדיניות של בית הספר עצמו". 

יש חשיבות גדולה לכך, שכן מחקר אחרון של ארגון הצדקה הבריטי הגאה Just Like Us חשף כי תלמידים טרנסג'נדרים מועדים פי חמישה להיחשף לבריונות. סקר בקרב 3,000 תלמידים בבריטניה הראה כי 54% מהתלמידים הטרנסים חוו בריונות כלשהי בשנה האחרונה, לעומת 21% מהתלמידים באוכלוסיה הכללית. כמו כן, נמצא כי ביטויים כמו "הומו" (gay) משמשים לעיתים קרובות כביטוי גנאי ועלבון בבתי ספר ממלכתיים רבים.

משרד החינוך הבריטי אמר כי התלמידים והצוות "צריכים להרגיש בטוחים ומוגנים". בהנחיות משרד החינוך בנוגע להתנהגות במוסדות חינוך, השעיה והרחקה צריכות לשמש רק בנסיבות "החמורות ביותר". ההחלטות על מתי צעדים אלה ראויים תלויות במדיניות שמגדיר כל בית ספר באופן פרטני וגם בעובדות המיוחדות של כל מקרה, אך "הטלגרף" יכול להבהיר זאת באמצעות בקשת חופש המידע. 

בהצהרה ל־PinkNews, דובר משרד החינוך אמר: "כל התלמידים והצוות צריכים להרגיש בטוחים ומוגנים בבית הספר, ולעולם לא צריכים להתמודד עם אלימות או התעללות. מזכירת החינוך הייתה ברורה שהיא מצפה ממנהלי בתי הספר לאכוף התנהגות טובה, ואנחנו מחויבים לתוכנית מקיפה של תמיכה בהתנהגות בבתי ספר. התוכנית שלנו לשינוי מתמקדת ללא לאות בכך שכל ילד יקבל את סיכויי החיים הטובים ביותר, ללא קשר לרקע שלו, כולל הקמת מועדוני ארוחת בוקר חינמיים בכל בית ספר יסודי, מתן גישה לתמיכה בבריאות הנפש והפיכת נושא הנוכחות לאחת מארבע העדיפויות הליבתיות של צוותי שיפור בתי הספר שלנו".