שבע שנים לאחר שביטל בית המשפט העליון של טרינידד וטובגו את האיסור על הומוסקסואליות, הפך בית המשפט לערעורים את ההחלטה והשיב את האיסור על כנו. 

בית המשפט העליון במדינת האיים בקריביים, שרוב תושביה נוצרים, פסק בשנת 2018 כי סעיפים 13 ו-16 בחוק העבירות המיניות הם חוקים "בלתי רציונליים ולא חוקיים" משום שהם מפרים את הזכויות לפרטיות וחופש הביטוי. הפסיקה ניתנה בעקבות תביעה שהגיש פעיל הלהט"ב ג'ייסון ג'ונס. "אני חושב שהשופט הדגיש כי 'כאן כל אמונה וגזע מוצאים מקום שווה'. כולנו חייבים להתאחד עכשיו ולחבק זה את זה באהבה וכבוד אמיתיים", אמר אז ג'ונס. 

אך בשבוע שעבר בית המשפט לערעורים במדינת האיים הפך את ההחלטה, בטענה כי רק הפרלמנט יכול לבטל את האיסור על הומוסקסואליות. לצד זאת, בית המשפט הפחית את העונש המרבי על הומוסקסואלית לחמש שנות מאסר, לאחר שלפני 2018 העונש המרבי עמד על 25 שנות מאסר. 

פורט אוף ספיין טרינידד וטובגו (צילום: Leonid Andronov, shutterstock)
פורט אוף ספיין טרינידד וטובגו|צילום: Leonid Andronov, shutterstock

"לעולם אין זה התפקיד של השופטים לשנות את החוק", נכתב בפסק הדין שניתן בשבוע שעבר. "אנו נותנים תוקף לכוונת הפרלמנט. לפיכך, מוטל על הפרלמנט לבטל את ההפללה של יחסים הומוסקסואליים ואת העבירה הנלווית של 'התנהגות מגונה' באמצעות חקיקה. זהו נושא רגשי שמעורר דיון ער בזירה הציבורית. באחריות הפרלמנט להבטיח שהחוקים ישקפו את הסטנדרטים המתפתחים של חברה דמוקרטית. כל הוראה שנמצאה בלתי חוקתית צריכה להימחק מספר החוקים על ידי הפרלמנט באמצעות רפורמה חקיקתית, ולא באמצעות התערבות שיפוטית". 

ג'ונס התרעם נגד ההחלטה של בית המשפט. "אנחנו מדברים על הזכויות של כ-100,000 אזרחים להט"ב במדינה. מדוע אנו מבזבזים כל כך הרבה כסף כדי לשמר את החוקים הללו? מה שנמצא כאן על הפרק הוא המודרניזציה של הדמוקרטיה שלנו. זהו רק תחילתו של התהליך הזה", הוא אמר לכלי תקשורת מקומי.  

ההחלטה של טרינידד וטובגו מעלה את מספר המדינות האוסרות על הומוסקסואליות ל-66. לאחרונה גם המדינה האפריקאית מאלי הפליליה יחסי מין הומוסקסואליים

בשנת 2018, במהלך הדיון על החוק בבית המשפט העליון, שמרנים דתיים טענו כי אם יבוטלו החוקים האוסרים על הומוסקסואליות, טרינידד וטובגו "יסבלו מזעם האלים". עוד הם טענו כי לגליזציה של הומוסקסואליות תפגע באמונה הדתית שלהם והביעו חשש כי "זכויות הומוסקסואלים יגברו על זכויות הטרוסקסואלים". למרות זאת, השופט הבהיר אז כי פסיקתו "אינה הערה או שלילה של אמונותיו הדתיות של איש".