ממשלת ספרד הסוציאליסטית מעוררת מחלוקת במדינה, לאחר פרסום כי היא מתכננת להסיר את ה-Q+ מה-LGBTQ+ ולאסור במקביל על נשים טרנסג'נדריות לקחת חלק בספורט נשים. הצעד של "המפלגה הסוציאליסטית של העובדים הספרדים", מפלגתו של ראש הממשלה הספרדי פרדו סאנצ'ס, הוכרז במהלך כינוס מפלגתי בעיר סביליה בסוף השבוע.
הסרת ה-Q+ מכל פרסום ממשלתי שנוגע לקהילה הגאה מתייחס לאנשים קווירים וזהויות מיניות אחרות שאינן מתאימות לזהות מינית או מגדרית של להט"ב. לטענת המפלגה, המהלך נולד להגן על מיעוטים קווירים מפני אי-שוויון חברתי.
עבור רבים, הצעד נוגד את החקיקה המתקדמת של ספרד לטובת הקהילה הגאה, אשר כוללת רפורמות מקיפות בחוקי הכרה מגדרית המאפשרות לאנשים טרנסג'נדרים לקבוע את הזהות המגדרית שלהם מגיל 16 ללא צורך בהערכה פסיכולוגית או רפואית. הרפורמה המדוברת, שעברה בשנה שעברה ברוב של 191 תומכים מול 60 מתנגדים ו-91 נמנעים, אפשרה לגברים ונשים טרנס לשנות את מינם במסמכים רשמיים ללא מילוי טפסים רפואיים נרחבים.
שרת השוויון דאז, אירנה מונטרו, תיארה את הרפורמה בתור "צעד ענק קדימה". "החוק הזה מכיר בזכות של אנשים טרנסג'נדרים לקבוע את זהותם המגדרית", היא אמרה. "הוא מבטל את הפתולוגיזציה של אנשים טרנסג'נדרים. הם אינם אנשים חולים, הם פשוט אנשים". מנגד, סגנית ראש הממשלה הסוציאליסטית לשעבר, כרמן קאלבו, טענה בזמנו כי השינוי "יהרוס את החקיקה החזקה לשוויון שקיימת במדינה שלנו".
נשים פמיניסטיות בתוך מפלגתו של ראש הממשלה קיבלו בברכה את המהלך, כאשר הקבוצה הפמיניסטית האנטי-טרנסית "נגד מחיקת נשים" טענה כי התיקון מהווה "צעד מכריע להגנה על שלמות ספורט הנשים". מנגד, המדיניות החדשה חוטפת ביקורת חריפה מצד פעילי להט"ב ותומכיהם.
מונטרו, שכבר אינה שרת השוויון, פנתה לרשתות החברתיות ואמרה כי "אישה טרנסית היא אישה. לא משנה מה המפלגה אומרת, זו טרנספוביה". "הזכויות של אנשים טרנסים הן זכויות אדם. כל דבר אחר אינו פמיניזם קלאסי או פוליטיקה שמאלנית, זו פשוט טרנספוביה", היא הוסיפה.
בינתיים, נשיאת פדרציית פלטפורמת הטרנס מר קמברול מזהירה מפני ההשלכות של המדיניות החדשה: "כאשר מפלגה פרוגרסיבית נופלת לאותה אידיאולוגיה כמו הימין הקיצוני, ומציגה אותה כגורמי הרוע החברתי, זה מסוכן מאוד לדמוקרטיה ולמאבק למען שוויון". עוד היא השוותה את "השימוש המעוות בפמיניזם" לאמירות של אנשי ימין הטוענים כי מהגרים הם הגורם לפשיעה. "גופים בינלאומיים רבים, כמו 'המשמר לזכויות אדם' מתנגדים להדרה של נשים טרנסיות מספורט נשים. זה מעמיק את האפליה וגם את הסטיגמטיזציה", היא הוסיפה.
מפלגת העם השמרנית של ספרד זכתה בבחירות ביולי, אך המנהיג שלה, אלברטו נונייז פייחו, נכשל בהרכבת קואליציה. בחודש שעבר לאחר שבועות של דיונים, סאנצ'ס הבטיח רוב של ארבעה מושבים בפרלמנט, המונה 350 חברים.