שר ההגנה בממשל טראמפ, פיט הגסת', עקץ את שופטת בית המשפט שפסקה לאחרונה כי על הפנטגון לאפשר לחיילים טרנסג'נדרים לשרת בצבא ארצות הברית ואמר שהיא צריכה לבקר בבסיסים צבאיים, שכן היא "מתכננת צבאית בכירה".
שופטת בית המשפט המחוזי של ארה"ב, אנה רייס, מוושינגטון די.סי., הוציאה בשבוע שעבר צו מניעה זמני המונע מהפנטגון לאוכף את הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ, האוסר על טרנסג'נדרים לשרת בצבא ארצות הברית. הצו הנשיאותי של טראמפ קבע כי "ביטוי זהות מגדרית כוזבת, השונה מהמין הביולוגי של הפרט, אינו יכול לעמוד בסטנדרטים המחמירים הנדרשים לשירות צבאי". כיוצא בכך, הורה הצו למחלקת ההגנה לעדכן את הסטנדרטים הרפואיים לשירות צבאי ואת מדיניות השימוש בלשון פנייה.
הצו הנשיאותי טען כי "מעבר להתערבות הרפואית ההורמונלית או הכירורגית הכרוכה בכך, אימוץ זהות מגדרית שאינה תואמת את מינו הביולוגי של הפרט מתנגש עם מחויבותו של חייל לאוח חיים מכובד, אמין וממושמע, אפילו בחייו האישיים". בהחלטתה, השופטת רייס ציינה כי הצו של הנשיא כולל שפה "מבזה ללא היסוס", והוסיפה כי המדיניות "מכתימה אנשים טרנסג'נדרים כבלתי כשירים מעצם היותם כאלה".
שר הגנה הגסת' הגיב לפסק הדין של רייס ב-X. "מכיוון שהשופטת רייס היא כעת מתכננת צבא בכירה, היא יכולה לדווח לפורט בנינג בשעה 6:00 כדי להדריך את יחידת הריינג'רס כיצד לבצע פשיטות על מטרות חשובות", הוא כתב בסרקסטיות. "לאחר מכן, המפקדת רייס תוכל להמשיך לפורט באג כדי להכשיר את הכוחות המיוחדים שלנו בלוחמה נגד התקוממות".
Since “Judge” Reyes is now a top military planner, she/they can report to Fort Benning at 0600 to instruct our Army Rangers on how to execute High Value Target Raids…after that, Commander Reyes can dispatch to Fort Bragg to train our Green Berets on counterinsurgency warfare. https://t.co/CNrl252Irs
— Pete Hegseth (@PeteHegseth) March 22, 2025
השופטת רייס דחתה את כניסת הצו לתוקף עד ליום שישי בבוקר, זאת כדי לאפשר לממשל טראמפ לערער על ההחלטה, מה שהוא אכן הודיע שיעשה. השופטת קבעה בהחלטתה כי הצו הנשיאותי עלול להוות הפרה של זכות חוקתית. "בית המשפט יודע שחוות הדעת הזו תוביל לדיון ציבורי סוער וערעורים. במדינה דמוקרטית בריאה, שניהם הם תוצאות חיוביות", כתבה השופטת רייס. "עם זאת, עלינו להסכים שכל אדם שהשיב לקריאה לשרת את המדינה ראוי להכרת תודה ולכבוד".
עוד הוסיפה השופטת כי "האירוניה האכזרית היא שאלפי חיילים טרנסג'נדרים הקריבו - חלקם תוך סיכון חייהם - על מנת להבטיח לאחרים בדיוק את אותן זכויות לשוויון שהאיסור הצבאי מבקש לשלול מהם". לדבריה, הנתבעים - ממשל טראמפ והפנטגון - "לא הציגו כי הם ייפגעו אם המצב הקיים יימשך, בעוד שהליכים משפטיים אלו מתנהלים, והימנעות מהפרות חוקתיות היא תמיד אינטרס ציבורי".