כשהיא דורכת על המגרש, ספיר ברמן עושה היסטוריה כהשופטת הטרנסג'נדרית הראשונה בישראל ובכל העולם. לאחרונה עשתה פריצת דרך בתחום והמסע שלה הפך לסרט תיעודי בשם "ספיר" (שבוע הבא ביום רביעי, אחרי החדשות, קשת 12) כעת היא מספרת על התהליך שעברה במהלך יצירת הסרט וגם על הצעד הבא לאחר האירוסין לבת זוגה.

בפעם האחרונה שישבה ספיר ברמן בפאנל "גלית ואילנית", היא סיפרה על הצעת הנישואין שקיבלה מבת זוגה, מאז הספיקו השתיים להינשא וכעת חושפת שופטת הכדורגל בשורה מרגשת לגבי עתידן המשותף: "אנחנו מתכננות להרחיב את המשפחה, כרגע נמצאות בתהליכים ועושות את כל מה שנדרש. הלכתי להדרכת הורים כדי להיות אמא טובה יותר". 

את מאמינה שעושים עלייך סרט תיעודי?
"זה מטורף, התחלנו לצלם את הסרט אי שם לפני ארבע שנים, ובמשך שלוש שנים התלוו אליי שישה גברים עם מצלמות ובמאי בשם לירן עצמור. הם הפיקו סרט מטורף על שופטת כדורגל, על התהליך להתאמה מגדרית ועל כל הקשיים שיש על המגרש ומחוצה לו".

הייתה התלבטות כשקיבלת את ההצעה לצלם סרט על חייך?
"כמובן. ברגע שבאים עם הצעה כזו, אני מבינה את החודרניות והפולשניות - שאצטרך לחשוף את נבחי הנפש שלי. יש שם צילומים מתוך בית החולים ומתוך חדר ההלבשה שהוא כל כך שמור וסגור. איגוד השופטים מצא דרך להראות שגם אנחנו אנושיים כשבדרך כלל אנחנו מושמצים בהרבה קללות. יש פה הזדמנות גם לראות מה זה להיות שופטת כדורגל וגם במה כרוך תהליך ההתאמה המגדרית".

ברמן סיפרה על התגובות הלא מובנת מאליהן שקיבלה, ובניהן גם מאיגוד השופטים לתהליך המגדרי שחשפה: "אנחנו נמצאות במצב שילדים נזרקים מהבית על רקע נטייתם המינית או המגדרית, מההורים שלי אני מצפה שיקבלו אותי אבל מהאיגוד לא ציפיתי. גם כשהרגשתי שאני לא מספיק טובה הם אמרו: 'אנחנו איתך, אנחנו גם לומדים על התהליך'. הם לא פחדו או נרתעו - הבינו את הפוטנציאל שיש כאן".

שופטת הכדורגל שסיפרה בעבר על היחסים עם החברים שהתרחקו לאחר חשיפת המגדר שלה, שיתפה כיצד המצב השתנה: "אחד מהחברים התנצל ושאל איך הוא יכול לעזור לי, מעגל החברים שלי התרחב. הבנתי מי אני ומה אני רוצה, עשיתי את שיעורי הבית שלי ולמדתי איך להחזיר את האנשים שהיו שם, כיף שיש את מי לארח".